Oikeusministeriö on asettanut työryhmän uudistamaan pakkokeinolakia

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on tarkastella pakkokeinolain muutostarpeita ja valmistella tarvittavat lainsäädäntömuutokset.

Nykyinen pakkokeinolaki tuli voimaan vuoden 2014 alussa. Muutostarpeita arvioidessaan työryhmän tulee muun muassa kiinnittää huomiota eduskunnan pakkokeinolakia koskeviin kannanottoihin, laillisuusvalvontaratkaisuihin ja oikeuskäytännössä esiin nousseisiin kysymyksiin.

Pakkokeinoja käytetään muun muassa rikosten selvittämiseksi sekä vahingonkorvausten maksamisen ja oikeudenkäynnin ja rangaistuksen täytäntöönpanon turvaamiseksi. Pakkokeinoja ovat esimerkiksi kiinniottaminen, pidättäminen, vangitseminen, henkilötuntomerkkien ottaminen, takavarikko, kotietsintä ja salaisista pakkokeinoista muun muassa telekuuntelu.

Työryhmän toimikausi kestää vuoden 2021 loppuun.

Lähde: Oikeusministeriö

2 thoughts on “Oikeusministeriö on asettanut työryhmän uudistamaan pakkokeinolakia

  • 13.7.2020 at 16:45
    Permalink

    Poliisivaltiota valmistellaan!
    Oikeuksia kasvatetaan, mutta oikeuksien käytön valvonta jää olemattomaksi.

    Reply
  • 14.7.2020 at 10:54
    Permalink

    Ei tarvitse olla ruudin keksijä miksi tätä tarvitaan. Kansallismielisten ja matu vyörytyksen vastustajien mielivaltaisen vainoamisen ”laillistaminen” ”eurooppalaisten arvojen” ja ”oikeusvaltio periaatteen” mukaisesti.

    Punikki -hallitus valmistelee lakia, joka vain he parhaiten osaavat kokoomuksen kanssa eli globalistien hieroessa käsiään, koska EU:n liittovaltio.

    Poliisivaltiota luodaan ja tyhmä Suomen kansa grillaa grillit kuumina ymmärtämättä yhtään mitään missä mennään. Tulevaa ns. EU-armeijaakaan ei perusteta kuin omien ampumiseen se mitä matuilta jää yli, koska ”ihmisoikeudet” ja ”eurooppalaiset arvot”.

    Sitä paisi polpo jo nyt toimii ilman kyseistä lakiakin ”lain edellyttämällä” tavalla. Suomalainen demokratia tapetaan ja murha täytyy ”oikeuttaa väkivalta koneistolla, joka suojelee eliitin harjoittamaa tyranniaa aina armeijaa myöten tavalla, joka muistetaan Kiinasta kesäkuussa v.1989.

    Seuraav a hanke onkin tehdä Suomesta diktatuuri, jota hallitsee punikit ja riistokapitalistit yhdessä ja ”kalliiksi” rahan haaskaukseksi julistetut vaalit äänestyksineen lopetetaan ja eduskuntatalo muutetaan teatteriksi, jossa eliitti vuodattaa krokotiilin kyyneliään jokaisen matun kynsinauhan katkeamisen takia syytäen humaania vihaansa kantasuomalaisten nikaan niskalauksen muodossa, sillä ”oikeusnaltio periaate” ja ” eurooppalaiset arvot”!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.