Hovioikeus: Johan Bäckman ei vainonnut Jessikka Aroa – Bäckman ”en ole syyllistynyt mihinkään rikokseen”

Helsingin hovioikeus antoi ratkaisunsa niin kutsutussa MV-vyyhdissä tiistaina 14.7. Hovioikeus hylkäsi ja pienensi useita syytteitä, muun muassa Johan Bäckmanin kaksi syytettä hylättiin.

 

Hovioikeus totesi päätöksessään seuraavasti Bäckmanin syytteiden osalta:
Hylätyt syytteet:
1. Vainoaminen
2. Törkeä kunnianloukkaus


Syyksi luettu rikos:

4. Yllytys törkeään kunnianloukkaukseen

Rangaistusseuraamukset
3 kuukautta ehdollista vankeutta
Syyksi luettu rikos kohta  4

Korvausvelvollisuus
Bäckmanin korvausvelvollisuutta Jessikka Arolle muutetaan
seuraavasti: Bäckmanin korvausvelvollisuus Arolle maksettavaksi tuomitun kärsimyskorvauksen osalta alennetaan 13.000 euroksi käräjäoikeuden tuomitsemine korkoineen.
Bäckmanin korvausvelvollisuus Arolle maksettavaksi tuomittujen oikeudenkäyntikulujen osalta alennetaan 17.000 euroksi käräjäoikeuden tuomitsemine korkoineen. Bäckmanin osalta Arolle tuomittua korvausmäärää alennetaan taloudellisen
vahingon osalta 1.585 euroksi, tilapäisen haitan osalta 6.667 euroksi,
sairaanhoitokustannusten osalta 2.336 euroksi ja ansionmenetyksen osalta
7.933 euroksi.

Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomiota radikaalisesti Bäckmanin osalta.


Käräjäoikeuden tuomiossa lausutaan seuraavasti
:
Syyksi luetut rikokset
1.Vainoaminen
2. Törkeä kunnianloukkaus
4. Yllytys törkeään kunnianloukkaukseen

Rangaistusseuraamukset
1 vuosi ehdollista vankeutta
Syyksi luetut rikokset 1-2, 4

Johan Bäckman kommentoi hovioikeuden päätöstä tuoreeltaan Nykysuomelle.

Johan Bäckman hovioikeus antoi päätöksen hetki sitten, mitä mieltä olet päätöksestä?
-On surullista että Ilja on kuollut eikä hän saanut elossa ollessaan oikeutta. Iljan ansiosta sananvapauden tilanne Suomessa on muuttunut paremmaksi. Hovioikeuden yksimielinen päätös osoittaa täysin perättömiksi minuun kohdistuneet syytökset vainoamisesta tai törkeästä kunnianloukkauksesta.

Hovioikeus tuomitsi sinut korvaamaan isot korvaukset Jessikka Arolle, miten kommentoit niitä?
-Katson että kaikki korvaukset ovat aiheettomia, koska en ole syyllistynyt mihinkään rikokseen. Myös oikeus on hylännyt pääsyytteet ja joutunut äänestämään ainoasta jäljelle jääneestä syytteestä. En ole syyllistynyt mihinkään rikokseen eikä tästä ole mitään näyttöäkään. Hovioikeuden päätös on oikean suuntainen ja valonpilkahdus sananvapaudelle ja oikeusvaltiolle.

Oletko tyytymätön hovioikeuden ratkaisuun ja meinaatko hakea valituslupaa Korkeimmasta oikeudesta?
-En ole syyllistynyt mihinkään rikokseen joten viimeinenkin syytekohta pitää hylätä. Siitähän on äänestyspäätös, joten se on tuomarienkin mukaan epäselvä. Hovioikeuden päätös on kuitenkin oikeansuuntainen. On aika todennäköistä että asian käsittely korkeimmassa oikeudessa jatkuu, vaikka hovioikeuden päätös onkin sisänsä perusteellinen.

Oletko katkera Jessikka Arolle?
-Ei minulla ole syytä olla katkera kenellekään. Hovioikeushan on hylännyt pääsyytteet ja tuomarit olivat erimielisiä ainoan jäljelle jääneen syytteen osalta.

Muu käsittely hovioikeudessa
MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin menehdyttyä lausunnon antaminen hänen valituksestaan on rauennut. Janitskin menehtyi kotonaan 7.2.2020.

Kolmannen valittajan osalta hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin hänen syyllistyneen törkeään kunnianloukkaukseen, kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja tekijänoikeusrikkomukseen, joista käräjäoikeus oli tuominnut kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Hovioikeus alensi tuomion 70 päivään. Jessikka Arolle maksettava summa pieneni hovioikeudessa 3200 eurosta 2200 euroon. Lisäksi maksettavaksi tuli todistelukustannuksia.

Lähde: Helsingin hovioikeus

9 thoughts on “Hovioikeus: Johan Bäckman ei vainonnut Jessikka Aroa – Bäckman ”en ole syyllistynyt mihinkään rikokseen”

 • 14.7.2020 at 16:14
  Permalink

  Bacman on yksi helkkarin punikki pahimmasta päästä, kannattaa hiukka muistella miten tuo on haukkunut suomea erittäin usein päästään keksimillä valheilla että suomessa otetaan ilman mitään syytä venäläisiltä lapset pois.
  Hyvä että ei ole saanut sotaa aikaan valehtelullaan.
  Samanlainen hullu kun Aro.

  Reply
  • 14.7.2020 at 18:12
   Permalink

   Millä perusteella voit väittää Bäckmania
   punikiksi. Tunnen miehen eikä varmaan
   ole punikki. Taidat olla henkiseti jämäh-
   tänyt 1970-luvulle!

   Reply
  • 14.7.2020 at 22:50
   Permalink

   No höpöhöpö. Nuo liberalismiwikin hikipediamaiset koosteet ja muu vouhotus Bäckmanin punikismista ovat enimmälti peruja ajalta jolloin 90% poliitikoista ja toimittajista olivat varauksettomia Neuvostoliiton nuolijoita, olosuhteiden pakosta.

   Tänä päivänä ei tuota palvottua kulttia – Neuvostoliittoa – enää ole, ja sen sijaan Bäckman tänä päivänä kirjoittaa tuhtia asiaa nyky-Venäjästä, jolla on ero Neuvostoliittoon kuin yöllä ja päivällä. Samalla kun valtavirtatoimittajat ja -poliitikot rummuttavat Venäjä-vihamielistä uuskommunismia, joka kukoistaa tämän päivän lännessä päivä päivältä kukkeammin. Bäckman on korvaamaton jarru moiselle kehitykselle.

   Tokihan Bäckmanissa on vikansa kuten kaikissa, eikä sen tarvitse lempipersoona olla, mutta kyllä meidän on perättävä hänen oikeudenmukainen kohtelu tuomioistuimessa, eikä sallia oikeuslaitoksen kulkemista Jessi Aron ja kumppaneiden talutusnuorassa.

   Kiteytettäköön näin: ”Sinun ei tarvitse pitää Johan Bäckmanista, mutta sinä saatat olla seuraava.”

   Reply
   • 15.7.2020 at 07:46
    Permalink

    Suomivihamieliset paskat sais hävittää lopullisesti, eikä jättää puolitiehen kuten historissa.
    Minulle on yksi helvetin sama mitä tuo mätäpää tekee kunhan ei helvetti enää ikinä ala alahaukkumaan suomen putinin perseen suojissa.
    Vai ei ole venäjä kuten neuvostoliitto, n, neuvostoliiton aikaan sentään maat otettiin sodissa, nyt venäjän aikana maat vain viedään, ,kuten vaikka Ukrainalta.

    Reply
 • 14.7.2020 at 16:41
  Permalink

  Suomen oikeusjärjestelmän klovnit tekivät itsestään pellen.. samoin yle.

  Reply
 • 14.7.2020 at 20:21
  Permalink

  Tuomio viimeisestä kohdasta eli kun hän tilasi Aron julkisen asiakirjan rikostuomiosta, jonka MV-lehti julkaisu, tuntuu aika oudolta, sillä valtamedia tuo jatkuvasti monien ihmisten vanhoja rikoksia julkisesti esille. Kuinka Aro voi olla poikkeus?
  Saati muita asioita kuten HS-kuukausiliite 7, jossa kerrottiin useiden tunnettuja nimiä, jotka oli olleet Lapinlahden mielisairaalassa hoidettavana.

  Reply
 • 15.7.2020 at 11:48
  Permalink

  Tökeröt hyökkäykset avoimen rehellisesti Venäjä-mielistä Bäckmania vastaan eivät ole hyväksi kenellekään. Näin lähellä naapuria olevan valtion tulisi olla Venäjä-analyyseissään armottoman totuudellinen sortumatta vihaan tai ihannointiin, jotka molemmat vaikeuttavat todellisen kuvan muodostamista. Missä ovat asialliset ja neutraalit Venäjän tuntijat ja heidän äänensä?

  Reply
  • 16.7.2020 at 11:20
   Permalink

   Tuo B-ryssä ei ole mikään järkevä venäjän tietäjä vaan suora maanpetturi joka suoltaa neukun propagandaa.
   Tuntuupa hyvltä, oiken helvetin hienolta miten tuo satuilee miten suomi tappoi neukkuja keskitysleireillä.
   Tuha varmaan edes kertoa miten tuo myös syyttää suomea sodan aloittamisesta, kaikki jotka satuilee että suomi aloitti sodan ampumalla kuulisan mainilan laukauksen, ovat maanpettureita, Stalin lavasti suomen syylliseksi tappamalla omiaan.

   https://rvio.histrf.ru/activities/news/item-6553

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.