Ulkoministeriö: Koronavirustilanne Marokossa

Ulkoministeriö:  Marokkoon on julistettu terveydellinen poikkeustila 10. elokuuta asti. Maassa on voimassa maskipakko. Marokko aloitti exit-strategian toimeenpanon 10. kesäkuuta ja tiukkoja rajoituksia puretaan. Tilanne vaihtelee alueittain. Kansainvälinen kaupallinen lento- ja lauttaliikenne on keskeytetty toistaiseksi. Edustusto seuraa tiiviisti tilannetta. Päivitämme tilannetietoa ensisijaisesti sosiaalisen median kanavillemme: Facebookiin ja Twitteriin. Kehotamme kaikkia myös itse seuraamaan aktiivisesti paikallismediaa ja paikallisviranomaisten tiedotteita.  Jos olet vielä Marokossa, on myös erittäin tärkeä tehdä matkustusilmoitus, jotta tiedämme sinun olevan Marokossa.

Maahantulosäännökset

  • Rajat on suljettu toistaiseksi. Ainoastaan ulkomailta kotiutettavia marokkolaisia on päästetty maahan. Heiltä edellytetään yhdeksän päivän karanteenia ja karanteenin alussa sekä lopussa koronatestiä.
  • Suomi, kuten muutkin Pohjoismaat ja Euroopan maat, on järjestänyt ja informoinut poikkeuslennoista, joihin tarvitaan Marokon viranomaisten lupa. Uusia Pohjoismaisia kotiutuslentoja ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.
  • Suurlähetystö seuraa muiden EU-maiden mahdollisesti organisoimia erityislentoja Marokosta Eurooppaan erityisesti suomalaisten näkökulmasta. Erityislennoille osallistumismahdollisuudet ovat erittäin rajalliset. Tiedot mahdollisista lennoista tulevat lyhyellä varoitusajalla.
  • Maa- ja merirajat ovat myös suljettu. Meriteitse on kuitenkin järjestetty kotiutuslauttoja Eurooppaan. Lautat vaativat Marokon viranomaisten luvan, joten lauttojen lähtö ja lupa matkustajien ottamisesta lautalle varmistuu usein hyvin viime tipassa. Mikäli olet Marokossa autolla tai matkailuautolla kannattaa seurata myös lauttayhtiöiden tiedottamista ja tiedustella lauttayhteyksiä suoraan lauttayhtiöiltä. Edustusto seuraa myös lauttaliikenteen tilannetta.Lähde: Ulkoministeriö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.