Maria Ohisalo: Nopea perheenyhdistäminen tukee menestyksekästä kotoutumista

Sisäministeriössä valmistellaan ulkomaalaislain muutosta, jonka tavoitteena on lopettaa toimeentuloedellytyksen soveltaminen alaikäisiin perheenkokoajiin, jotka ovat saaneet oleskeluluvan kansainvälisen suojelun perusteella. Samassa yhteydessä selvitetään, miten toimeentuloedellytykset vaikuttavat pakolaisaseman ja toissijaista suojelua saaneiden perhe-elämän suojaan ja perheenyhdistämisen toteutumiseen.

Sisäministeriön 15.7. asettamassa hankkeessa selvitetään lisäksi perheenyhdistämiseen liittyviä ongelmia ja arvioidaan muita mahdollisia lainsäädännön muutostarpeita hallitusohjelman mukaisesti. Perheenyhdistämistä koskevaa lainsäädäntöä tarkastellaan erityisesti lapsen edun toteutumisen kannalta.

– Nopea perheenyhdistäminen tukee menestyksekästä kotoutumista. Oikeus perhe-elämään on erityisen tärkeä maahan yksintulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille, sisäministeri Maria Ohisalo korostaa.

Perheenyhdistämiselle asetettujen esteiden poistaminen edistää hallituksen ihmis- ja perusoikeuspolitiikkaa sekä lapsi- ja perhemyönteistä politiikkaa. Oikeus perhe-elämään on turvattu muun muassa EU:n perusoikeuskirjan 7 artiklassa sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen 8 artiklassa.

Eduskunta on lisäksi edellyttänyt, että valtioneuvosto laatii tarvittavat lainsäädäntömuutokset sen mahdollistamiseksi, että pakolaisaseman ja toissijaisen suojeluaseman saaneiden perheenyhdistämishakemuksiin ei sovelleta toimeentuloedellytystä.

Lähde: Sisäministeriö

19 thoughts on “Maria Ohisalo: Nopea perheenyhdistäminen tukee menestyksekästä kotoutumista

  • 15.7.2020 at 15:14
    Permalink

    Tämä ankkurilasten käyttö pitäisi estää.
    Kyseessä on järjestelmällinen elintasopakolaisuus.
    Perheen yhdistäminen tehtäköön sinne lähtömaahan jossa perhe majailee.

    Reply
    • 15.7.2020 at 16:59
      Permalink

      Normaali tapa on kautta aikojen ollut, että kotoaan lähteneet lapset palautetaan vanhemmilleen sinne missä vanhemmat asuvat. Viheriäiset puolestaan haluavat hyväksikäyttää näitä lapsia ja ”lapsia” siihen, että saisivat lisää ”siirtolaisia”.

      Reply
  • 15.7.2020 at 15:35
    Permalink

    Jaaha, nyt niillä sitten onkin perhe. Nopea perheenyhdistäminen takaa ainoastaan vahvemman assosioitumisen omaan kulttuuriin, kun kulttuuriperinnön siirtämisen tärkein yksikkö yhdistetään.

    Reply
    • 15.7.2020 at 17:01
      Permalink

      Kotouttamisesta puhuminen on aika koomista, koska kotouttaminen ei tuota mitään tuloksia, eikä ole tuottanut vuosikymmenten ja miljoonakasojen kanssa touhottamisesta huolimatta.

      Jos jollakulla on aikomus kotoutua, ei hän tarvitse kotouttamista, joka on veden kantamista kaivoon.

      Reply
  • 15.7.2020 at 15:56
    Permalink

    Mihinkähän tutkimukseen tämä väite perustuu? Aina löytyy joku väitetty paperi joka turvaa ja suojelee mitä milloinkin. Niissähän YK ja Unicef on kunnostautuneet ja hörhöt kiljuen kumartaa. Mitäpä KSMN-puolue ei tekisi tavoitteensa saavuttamiseksi. (KSMN Kaikki Siirtolaiset Meille Nyt)

    Reply
  • 15.7.2020 at 16:34
    Permalink

    Kai aikuiset miehet pärjää ilman äitiä ja isää, kun tänne ovat lähteneetkin. Aivan käsittämätöntä toimintaa taas

    Reply
  • 15.7.2020 at 16:37
    Permalink

    Tuo akka on saatava hyvin äkkiä pois ministerin pallilta. Vie jopa kepua kuin litran mittaa.

    Reply
    • 17.7.2020 at 12:07
      Permalink

      Tässähän ollaan tekemässä kulisseissa lainmuutosta, jotta nämä perheet helpommin pääsee Suomeen. Kierretään sitä asiaa, että henkilö itse kustantaa olemisensa. Samaa mieltä Ohisalo on vahingollinen Suomelle. Kaikki vihreät.

      Reply
  • 15.7.2020 at 19:19
    Permalink

    Ei ole näköjään saanut lääkitystä kuntoon, kun noin sekavia edelleen höpisee.

    Reply
  • 15.7.2020 at 21:42
    Permalink

    Kotoutetaan kotimaahansa perheen luokse, kotoutuskin on aika helppo, kuhan pysyy alkoholista pois.

    Reply
  • 15.7.2020 at 23:14
    Permalink

    Aivan järkyttävää,pitkässä juoksussa ollaan väkisinkin taas sisällissodan edessä?

    Reply
  • 16.7.2020 at 00:27
    Permalink

    Yksinhuoltaja äidit tyttärineen muuttui partasuisiksi miehiksi. Pieniä lapsiako nämä. Tietysti, jos heiltä itseltään on kysytty. Nyt näiden perheetkin on löytynyt. Ja meidän verorahoilla. Mitä meidän presidenttikin sanoi! Ohisalo jos maksaa niin sitten ehkä…

    Reply
  • 16.7.2020 at 12:46
    Permalink

    Maapallo on kokonaisuudessaan ennennäkemättömässä kriisitilassa, suursotakin häämöttää näköpiirissä ja tämä jonninjoutavuuksien märehtijä ei näe muuta pohdittavaa kuin maahantunkeutujien perheenyhdistämiset. Sokeat johtavat laumaa.

    Reply
  • 16.7.2020 at 15:09
    Permalink

    No eipä ole nämä tähän astikaan tulleet kotoutunut ainakaan maan tavoille joten utopiaa koko tarina . Nyt tulleet ns. Lapset ovat 18vuotiaita ainakin kuvien perusteella. Joten takaisin omaan maahansa jälleen rakentamaan omaa yhteiskuntaa.

    Reply
  • 17.7.2020 at 02:35
    Permalink

    Siis mikä on tämän tarkoitus? Eivät he mitään alaikäisiä ole olleet tähänkään asti. Kyllä rupee perheitä löytymään. Eivät nämä ole huostaanotettu ja jos ykin osaa tänne tulla. Tämän jälkeen tänne tullaan jonossa hakemaan parempaa elämää. Mitä varten tämä sisäministeri on valittu? Hoitamaan pakolaisten asioita vai? Onko oikeesti niin suuri tarve tuhota tämä maa? Ei ne tänne edes halua sopeutua,mutta jonoa tänne tulee näistä yksin tulevista. Hyvinäkkiä löytyy avopuolisoitakin tällä meininkillä. Miten tämä auttaa kotiutumiseen? Kyllä tämä sisäministeri ei halua omanmaan kansalaisia auttaa ,vaan tuhota tämänmaan.

    Reply
  • 17.7.2020 at 08:42
    Permalink

    Terorismia ja tuhotoimintaa. Muutkin puolueet mukana tässä

    Reply
    • 17.7.2020 at 10:21
      Permalink

      Ei tunnu kirjoittajat tietävän miten asioihin vaikutetaan, ei se puhumalla parane. Tarvitaan toimintaa niin kuin keltaliivit Ranskassa niin saa sisäministeri muuta tekemistä .

      Reply
  • 17.7.2020 at 10:26
    Permalink

    175× vähintään 4= aivan eri luku kun se 175 lasta, mikä alkujaan on kansalle kerrottu. Katsotaan nyt kuinka monta perheeseen kuuluu? Eihän tämän näin kuulunut mennä. Tässä tarvitaan vähintään se 175 isoa asuntoa ja kaikki palvelut kotiin ja koulutukset kaikille perheenjäsenille, terveydenhoidosta puhumattakaan. Nyt kyllä kansaa kusetetaan taas kovasti, jos tätä Ohisalon lakiesitystä ei ohiteta. Mistä löytyy työpaikat, ja milloin ovat koulutetut Suomessa ammattiin jossa työllistyisivät. Tyttöjä sieltä piti tulla, mutta ketä tuodaan? Ei Suomi ole enää suomalainen ja suomalaisten jos hallitus ei lopeta tätä vouhotusta. Miksi kansalle valehdellaan päin naamaa. Mistään ei saa enää sanoa, ettei rasistiksi syytetä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.