Poliisi kohdistaa valvontaa Nuuksion kansallispuistoon lisääntyneiden häiriöiden vuoksi

Lisääntyneistä häiriöistä johtuen poliisi kohdistaa tehostettua valvontaa Nuuksion kansallispuistoon. Poliisin tietoon on tullut yöllistä metelöintiä, roskaamista ja laitonta tulentekoa. Valvontaa kohdistetaan etenkin paikkoihin, joissa häiriöitä on esiintynyt. Kovaäänistä juhlimista öisin on poliisin tietojen mukaan tapahtunut ainakin Mustalammella.

Poliisin tietojen mukaan häiriötä aiheuttaa vain pieni osa puiston vierailijoista, mutta häiriökäytös on ollut kasvamaan päin. Poliisin tietoon tulleista tilanteista suurin osa on liittynyt häiriökäytökseen eikä varsinaisia rikoksia ole juuri ilmoitettu.

Jokamiehenoikeudet takaavat sen, että jokaisella on oikeus nauttia luonnosta. Poliisi kuitenkin muistuttaa, että oikeuksiin liittyy myös velvollisuuksia. Lue lisää oikeuksista ja velvollisuuksista tästä Poliisihallituksen tiedotteesta https://bit.ly/2OtqFVv . Metsähallituksen Retkietiketti on myös helppo muistilista vastuulliseen retkeilyyn: www.luontoon.fi/retkietiketti.

Nuuksion kansallispuistossa tulenteko ja leiriytyminen on rajoitettu vain niitä varten osoitetuille paikoille. Tarkemmat ohjeet ja säännöt löydät Metsähallituksen Luontoon.fi-sivuilta https://bit.ly/2CbxjNC

Akuuteista häiriötilanteista voi ilmoittaa hätänumeroon 112, jolloin tehtävä välitetään lähimmälle poliisipartiolle. Kiireettömät havainnot, jotka eivät edellytä poliisipartion saapumista paikalle, voi ilmoittaa sähköpostitse palaute.lansi-uusimaa@poliisi.fi Valvontapyynnöt toimitetaan operatiivisille yksiköille.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Poliisi kohdistaa valvontaa Nuuksion kansallispuistoon lisääntyneiden häiriöiden vuoksi

 • 16.7.2020 at 16:08
  Permalink

  Ensinnäkin tämän päivän ihmiset eivät ole tietoisia kuin oikeuksistaan. Mitä tulee velvollisuuksiin, se on tähtien välistä avaruutta!

  Reply
 • 16.7.2020 at 17:41
  Permalink

  Onhan ymmärrettävää, että jos kivikausi alkoi noin 7 milj vuotta sitten ja päättyi Suomessakin vasta noin 1700 v ennen ajanlaskun alkua, siitä pois opoiminen kestää. Saati sitten kehitysmaalaisilla, joilla se ei ole loppunut vieläkään. Jos kalutun luun heittää luolan suuaukosta ulos, joku villieläin nappaa sen syötäväkseen tai se maatuu palaten osaksi luonnon kiertokulkua. Muoville, alumiinitölkeille ym. käy myös niin, mutta muutaman vuoden tai vuosisadan asemasta vasta tuhansien tai satojen tuhansien vuosien kuluttua. Luu voi sopia koiraeläinten kaluttavaksi, muovipussi sen sijaan on hengenvaarallinen.

  Myöskään reviirin ilmaisu mölisemällä ei kuulu sivistyneeseen käyttäytymiseen eikä ole asiallista, koska Nuuksio kuuluu kaikille.

  Muutoinkin roskaaminen on mielestäni törkeää. Luonto antaa ihmisille energiaa, terapoi ja hoivaa ja.sitä kiitetään heittämällä jätteet luontoon.

  Reply
  • 16.7.2020 at 20:19
   Permalink

   Ahvenanmaalla Nabbenin kalasatamassa oli neljä miestä aallonmurtajan retkipöydän ympärillä, aukoivat pitsalaatikoitaan ja radio melusi arabimusiikkia. Seuraavana aamuna laatikot olivat pöydän läheisyydessä tupakantumppien ja paperiroskan seassa.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *