Sosiaali- ja terveysministeriö: Koronavirusepidemia hiipuu edelleen

Koronavirustilanne on Suomessa edelleen rauhallinen, ja todettujen tartuntojen määrä on jatkanut laskuaan kahteen edelliseen viikkoon verrattuna. Viikolla 28 uusien tapausten ilmaantuvuus oli 0,4 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,05-0,60 (90 % todennäköisyysväli). Luku on alhaisempi kuin edellisellä viikolla, mikä johtuu HUS-alueen lukujen raportointimuutoksesta.

Laboratorioiden virustestauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama tavoite, 10 000 näytteen päivittäinen testauskapasiteetti, on ylitetty. Viimeisellä seurantaviikolla koronavirustestejä on tehty enemmän kuin kahdella edellisellä viikolla. Positiivisten tautitapausten osuus testatuista näytteistä on edelleen laskenut.

Suomessa on todettu tähän mennessä yhteensä 7 296 tartuntatapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 328.

Sairaalahoidossa oli 15.7.2020 yhteensä 7 potilasta, eikä heistä kukaan ole tehohoidossa. Sairaala-hoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut selvästi huhti- ja toukokuulta ja tasaantunut viime viikkojen aikana.

Koska kausityöntekijöiden keskuudessa on havaittu muutamia tapausryvästymiä ja altistumisia in-fektiolle, THL seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä ja torjuntatoimien vaikutusta yhteistyössä alu-eellisten terveysviranomaisten kanssa.

3 thoughts on “Sosiaali- ja terveysministeriö: Koronavirusepidemia hiipuu edelleen

 • 16.7.2020 at 12:36
  Permalink

  USA:ssa on koronan suhteen vielä järjetön sirkus meneillään. Keski-Euroopan maissakin ollaan yhä lujilla rajoitustoimien suhteen. Espanjassa on käyty läpi järjettömän kova sulku-kampanja ja maan turismiin perustuva talouden sektori on tuhottu perusteellisesti.
  Näinköhän me pääsemme vitsauksen suhteen vähän helpommalla? Onneksi persujen ehdottamia sotilaallisia toimia ulkonaliikkumiskieltoineen ei laitettu täällä käytäntöön. Persut menettivät noiden ehdotustensa vuoksi ainakin yhden äänestäjän. Suomalaisilla on niskassaan vaivoja ja vitsauksia ihan tarpeeksi jo ennestään ilman yliammuttuja korona-toimenpiteitä.

  Reply
  • 16.7.2020 at 13:19
   Permalink

   Eiköhän oman perseen ajattelijalomalaiset tuo koronana tilastot taas huippuun.
   Ilman persuja suomi olisi seurannut ruotsin mallia, eli ei olsi tehnyt mitään rajoitteita, mitenkähän silloin itkisit.
   Minusta tuli persujen äänestäjä.

   Reply
 • 16.7.2020 at 16:12
  Permalink

  ”Ken elää hän näkee”

  En usko niitä, jotka valehtelevat sujuvasti ja pimittävät mukamas ovelasti.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *