Hallitseva Kuningas Tähen Toivomus

Hallitseva Ravikuningas Tähen Toivomus on ihastuttanut Suomalaisia kuninkuus vuotenaan.

Tavoitimme Pauli Raivion tänä aamuna pienelle haastattelulle tulevaa koitosta ja Kuninkuus kilpailua ajatellen.

Pauli kertoo, että valmennuksessa esimerkiksi viitaten viime kisoihin valmisteluihin tai valmennuksessa ei ole ollut muutoksia.

Lisäksi Tähen Toivomusta on hoidettu vanhan ajan luonnon mukaisilla keinoilla kuten tervalla ja tappuralla.

Näitä aikanaan jo edesmennyt ravipuolen konkari ja mm kuuluisan Ravikuningas Vieterin valmentaja Kaarlo Partanen aikanaan ylisti.

 

Tiedustelen pilke silmäkulmassa, onko ollut keskustelua mm korvien avaamisesta. Tähen Toivomuksella jätettiin viime vuonna pumpulit korviin ja ohjastaja ei ollut tietoinen asiasta. Mutta hyvin kävi ja taitava ohjastaja joka Henri Bollström on, olisi hallinnut tilanteen varmasti oli pumpuli tilanne mikä tahansa.

Pauli Raivio toteaakin, että pumpulit jäävät korviin.

 

Tähen Toivomus on isäntänsä mukaan todella mukava hevonen. ”Ei voi paremmaksi tulla. Ei ole heikkoja kohtia ja hyvin yhteistyö haluinen ja helppo lukuinen. Hyvä työkaveri.” – Kertoo Pauli lämpimästi ja vilpittömästi.

Jännittääkö Pauli Raiviota ja taustajoukkoja?

  • Kyllä vähän jännittää. Tähen Toivomus oli Suur Hollolan suur karsinnoissa finaalissa pitkältä tauolta korona vaiheen pahimman jakson jälkeen hyvä, vaikka kuudes. Sillä oli kuumetta ja räkäisyyttä joka aiheuttaa pientä lisä jännitystä. Vaikka se paransi kymmenyksen Suur Hollolassa niin palautuminen oli hidasta. Sitä hoidetaan nyt mm höyry hengityksellä.

 

 

Haastattelu ja teksti: Teija Kangaslampi

Kuva Seinäjoen Ravikeskuksen kuvagalleria ja Iita-Maria Ahtiainen: Tähen Toivomus juuri kruunattu Ravikuninkaaksi 2019, Pauli Raivio ja Paulin vaimo.

 

One thought on “Hallitseva Kuningas Tähen Toivomus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *