Bilettäjän nappisuorituksen ohessa Tapsan mietteitä Suomenhevosen valmennuksesta

Irtaudutaanpa varsinaisista valtikka mittelöistä hetkeksi ja kysellään  ravivalmentaja Tapio Perttusen mietteitä Suomenhevos kasvatuksen ja Kuninkuus kilpailujen suhteen.

Tapsan valmennuksessa oleva Bilettäjä on tasaisen varma suosikki ollut jo pitkään ja menestynyt hienosti.

Eilinen voitto näytti taas kerran tulleen helposti. Niin itsevarmasti se maaliin juoksi.

Hieno tamma on Tapsan mukaan fiksu ja mukava hevonen sekä päättäväinen. Lisäksi se on Tapsan mielestä helppo hevonen.

 

Millaisin silmin Tapsa on Kuninkuuskisoja tänä vuonna seurannut. Onhan hänellä pitkä kokemus ravialalta  ja ansioitunut mm Saran Salaman kanssa Kuninkuusraveissa.

  • Kaikki suurkilpailut kehittyvät niin Olympialaiset kuin Kuninkuusravit. On hyvä, että Kuninkuusravien suhteen sama konsepti ja sama meininki jatkuu edelleen.

 

Koska Kuninkuus kilpailut ovat mittari Suomenhevosen kasvatuksessa Suomessa, lienee hyvä kysellä

konkarin ajatuksia myös tältä alueelta:

  • Suomenhevonen kuuluu kulttuuriimme vahvasti ja nuorille 3-4 vuotiaille hevosille pitäisi tarjota enemmän kilpailuja. Lisäksi palkintorahoja pitäisi jakaa isommin joka vaikuttaisi jalostukseen ja kasvatukseen myönteisesti.

 

Nuoren ravihevosen tulevaisuutta silmällä pitäen on tärkeätä, että sitä aletaan liikuttaa tarpeeksi aikaisin.   Ravihevosen kestävyyden ja terveyden pohja luodaan jo nuorena.

  • Olisi hyvä jos nuorempana eli jo 2 vuotiaana leikkimielisesti ajetaan. Selvästi enemmän pitäisi ajaa nykyään nuoria hevosia kuin todellisuudessa ajetaan.

 

Teksti ja haastattelu: Teija Kangaslampi

Kuva Seinäjoen Ravikeskuksen kuvagalleria 1.8.2020 Bilettäjä voittoloimessa ja ohjaksissa Tapio Perttunen. Kuva Siiri Haapalainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *