Kinderi on Pikku Prinssi 2020

Eilisen Pikku Prinssi kilpailun voitti Kinderi, Hannu Torvisen ohjastamana.

Hannu tutustui Kinderiin jo reilu vuosi sitten kun kuuli kummisedältä, Aimo Vuorisalolta, sen olevan lahjakas nuori hevonen. Hannu on tehnyt pitkään yhteistyötä Aimo Vuorisalon kanssa.

Millaisia ajatuksia Hannulla on eilisestä värikkäästä nuorten kilpailusta ?

  • Nuorten hevosten kanssa on aina se vaara, että voi tulla laukkoja. Nykyisin nuoret kuitenkin ravaa paremmin josta näkee hyvin, että jalostus on mennyt vuosien myötä eteenpäin.
  • Kinderi on nuori, lahjakas hevonen joka oppii koko ajan lisää. On aina mielenkiintoista seurata nuoren hevosen kehitystä ja matkaa eteenpäin.
  • Kuluva vuosi ollut vähän hankala eikä kovin hyvä. Viime vuonna eli 3 vuotiaana meni hienosti ja voitti kaikki kilpailut. Eilinen kilpailu meni todella hyvin.
  • Kinderi on kilpailuhenkinen ja syttyy hienosti lähdöissä. Muita kohtaan hyvä käytöksinen. Spurttailee positiivisella mielellä kun kavereita tulee rinnalle, Hannu kertoo .

 

Hannu on nuoresta iästään huolimatta ammattilainen toisessa polvessa. Heikki Torvinen on veljesten Hannun ja Jukan isä ja pitänyt tallia aikanaan n 30 vuotta. Myös veli Jukka toimii ohjastajana. Isä Heikki Torvinen nähdään usein asiantuntijan roolissa ravien yhteydessä.

Hannun elämässä on siis aina ollut hevosia ja hän on saanut panostaa uraansa alalle monipuolisesti.

 

 

Teksti ja haastattelu: Teija Kangaslampi

Kuva Seinäjoen Ravikeskuksen kuvagalleria Kuninkuusravit 2020: Kinderi ja Hannu Torvinen. Kuva Ida Laine.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *