Sisäministeriö: Uskonnollisten yhteisöjen tilojen turvallisuutta parannetaan

Sisäministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on kartoittaa uskonnollisten yhteisöjen tiloihin kohdistuvia turvallisuusuhkia ja laatia esityksiä turvallisuuden parantamiseksi.

Työryhmä kokoaa tietoa turvallisuusuhkista, jotka kohdistuvat erityisesti juutalaisiin synagogiin sekä muslimien rukoushuoneisiin ja moskeijoihin. Lisäksi ryhmä tekee ehdotuksia siitä, miten näiden yhteisöjen turvallisuutta voidaan parantaa koulutuksella, turvallisuusosaamisen ja -toimien parantamisella sekä turvallisuustoiminnan organisointia kehittämällä.  Aineiston pohjalta laaditaan myös turvallisuuden parantamisen käsikirja.

Työryhmän tehtävä perustuu valtioneuvoston joulukuussa 2019 tekemään periaatepäätökseen kansallisesta väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisyn toimenpideohjelmasta. Viime vuosina uskonnollisten yhteisöjen tiloihin ja tiloja käyttäviin yhteisöjen jäseniin kohdistuvat turvallisuusuhkat ovat lisääntyneet. Eri maissa näihin tiloihin on tehty vakavia iskuja, ja myös Suomessa tiloihin kohdistuu aiempaa enemmän uhkauksia ja ilkivaltaa. Suomen tavoitteena on ehkäistä turvallisuusuhkia parantamalla turvallisuusosaamista ja -toimia ennakoivasti.

Työryhmään kuuluu jäseniä sisäministeriöstä, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä sekä keskeisistä uskonnollisista yhteisöistä ja järjestöistä. Lisäksi työryhmä kuulee työn aikana uskonnollisten yhteisöjen edustajia sen varmistamiseksi, että työssä tulee otetuksi huomioon laajasti eri yhteisöjen näkemyksiä. Tarvittaessa työryhmä voi kuulla myös muita asiantuntijoita.

7 thoughts on “Sisäministeriö: Uskonnollisten yhteisöjen tilojen turvallisuutta parannetaan

 • 12.8.2020 at 18:22
  Permalink

  Tutkisivat helvetti mitä moskeijoissa paasataan, kaikissa noissa suunnitellaan terrori iskuja.

  Reply
 • 12.8.2020 at 18:43
  Permalink

  Kristittyjen tiloja. Kristitythän on uhattuna. Myös juutalaiset.
  Miksi sisäministeriö on ihan kaikissa asioissa menossa väärään suuntaan? Kuka heille syöttää väärää tietoa myrkyn kera?
  Myrkky= tuhoaa kaiken hyvän ja jättää jälkeensä Vain tuhoajat.

  Reply
 • 12.8.2020 at 22:05
  Permalink

  Niin, ME suomalaisethan olemme niin helvetin vaarallista kansaa. Grillaamme, saunomme, juomme kaljaa, katsomme tyhjäpäisiä saippuasarjoja, käymme pirkuleen arkipäivä töissä, kesällä ja syksyllä käymme viikonloppuisin mökeillä (kohta niitä ei ole kellään), käymme rannoilla ja lainaamme joka Jumalaman härvelin nsaapurilta emmekä palauta niitä takaisin ja ryyppäämme viinaa kohtuullisesti sekä maksamme veroja kohtuuttomasti ja kadehdimme toista suomalaista, joka on aivan samanlainen kuin itsekin olemme. Ainoa ilomme on vahingon ilo, joka sekin pian kalahtaa omaan nilkkaan, josta ymmärrys yrittää turhaan kasvaa, ettei enää ikinä toista kertaa syyllisty siihen, mutta sehän ’on sama kuin pidättäisi hengitystä ja tehdä poliitikosta rehellinen, joka pitää sanansa ja ajaa vain ja ainoastaan oman kansan etua sekä vastaista onnea näyttämättä sille keskaria samalla kuin lipoo EU.n ja persreikä -valtioiden anusta!

  Taas Ohisalo & kumpp. vauhdissa vittuilemassa suomalaisille päin näköä samalla kun ISIS-terroristit ovat rauhoitettu” Suomessa! Kantasuomalaisten henki ja elämä on yhdentekevää, va522a ME pidämme tätä korttitaloa pystyssä!!!

  Reply
 • 13.8.2020 at 09:30
  Permalink

  Kristillisessä maassa kiinnitettäisiin huomiota kristillisten yhteisöjen ja juutalaisten synagoogien turvallisuuteen. Myöskin asenteellisesti kannettaisiin huolta kristittyjen oikeudesta julkisilla paikoilla tunnustaa uskoansa. Sisäministeriön vasemmistolainen priorisointi kielii ateismista ei halusta auttaa juutalais-kristillisiä yhteisöjä.

  Reply
 • 14.8.2020 at 10:24
  Permalink

  Toivon että viestiä ei poisteta koska se on käsiteanalyysin mukaan ns-osioon kuuluva. Ensinnäkin sisäministeriö ei ole ymmärtänyt tehtäväkenttäänsä 6-analyysin mukaan kristittyjen arvojen edistäjänä. Tämä ei yllätä koska Suomessa uskomme että voimme elää täysin ulkona trendeistä jotka vallitsevat maailmalla. Samaan aikaan kun edistykselliset voimat katsovat tv7, eurosporttia, määrittelevät itsensä patriarkaalisuuden ja finanssimaailman mukaan; taantumukselliset voimat tarjoavat ”jonninjoutavaa” kulttuurimarksilaisuutta.

  Reply
 • 20.8.2020 at 22:43
  Permalink

  Kamelinruskeus-Vatut mittuun täältä niin kaikkien uskonnollisten yhteisöjen turvallisuus palautuu tasolle ennen vuotta 2015 samantien ja välittömästi.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *