poliisin virka-asussa sallitaan jatkossa myos muu yksiloiva tunnistemerkki kuin nimilaatta

Sisäministeriö on muuttanut poliisin virka-asusta annettua asetusta. Jatkossa poliisin virkapuvussa voi olla myös muu yksilöivä tunniste kuin nimilaatta. Uusi asetus tulee voimaan 1.10.2020.

Poliisin virkapuvusta annetun asetuksen mukaan poliisin virkavaatteisiin kuuluvat virka-asemaa osoittavat tunnukset ja nimilaatta. Asetusta muutetaan niin, että jatkossa virkapuvussa voi käyttää nimilaatan sijaan tilapäisiä tunnistemerkkejä tai muita sellaisia tunnistemerkkejä, joilla poliisi voidaan yksilöidä, esimerkiksi numeroa.

Nimilaatan lisäksi muun yksilöivän tunnistemerkin käytön mahdollistaminen poliisin virka-asussa ei poista poliisilain mukaista poliisin velvollisuutta esittää pyynnöstä virkamerkkinsä, josta ilmenevät henkilötiedot.

Muutoksen tarkoituksena vähentää poliiseihin kohdistuvaa maalittamista ja uhkailua

Kuluvalla hallituskaudella toteutetaan hallitusohjelman mukaisesti poikkihallinnollisia toimenpiteitä, joilla puututaan nykyistä vahvemmin järjestelmälliseen häirintään, uhkailuun ja maalittamiseen.

Maalittamisessa voi olla kyse esimerkiksi suorasta tai epäsuorasta uhkailusta tai yksityiselämään liittyvien tietojen kaivelemisesta ja vääristelemisestä. Maalittamisen tavoitteena voi olla virkamiehen painostaminen luopumaan virkatehtävien hoitamisesta. Sen sijaan maalittamista eivät ole viranomaisen arvostelu, yksittäinen virkatoimen arvostelu tai kansalaisten tavanomainen oikeussuojakeinojen käyttäminen.

One thought on “poliisin virka-asussa sallitaan jatkossa myos muu yksiloiva tunnistemerkki kuin nimilaatta

  • 16.8.2020 at 13:15
    Permalink

    Niin, kansallismielisiä ja EU-kriitikkoja kyllä sopiib ”maalittaa” ja kaivaa heistä aivan kaikki poliittisen johdon ja nyt vain ”korvamerkittyjen” polpolaisten toimesta, jotka ovat jo tarjonneetki ”virka-apuaan” nk. ”hyville ihmisille” kun ”metsä on vastannut niin kuin sinne on huutanut”!

    Tämä on taas yksi askel kohti totalitärismia, jossa esivallan arvosteleminen on ”laitonta” termillä ”vihapuhe”, joka sekin itsessään ei ole muuta kuin totalitärismiä, joka on taas alhaista ja raukkamaista valtapolitiikkaa peri kommunistiseen tapaan, joka kohdistetaan toisinajattelijoihin aivan kuten Neuvostoliitossa aikoinaan. Enää puuttuu se, että tällaiset ”tapaukset” suljetaan vasten tahtoaan mielisairaaloihin syystä, että luonnollisesti tällainen henkilö on päästään vialla kun ei ymmärä elävänsä maanpäällisessä paratiisijssa!

    Suomalainen poliisi ei edes suostu pitämään ”matokameraa”, joka on Yhdysvalloissa ollut jo tis kuinka kauan sikäläisen poliisin vakio varuste viranhoidossan.

    Olihan se perin ikävää, jos poliittisen poliisin perseily matujen kanssa tallentuisi elävänä kuvana ja se kuinka ”kunnolliset rivipoliisit istuvat” sillä aikaa paskakummina kun ”rikastuttajat” potkivat suomalaisnuorukaisen hengiltä!

    Mutta poliisihan on ”puolensa” valinnut. ”Mustat donkkaavat tykimmin!!!”
    Mitä taas tulee ”härmäläisiin”: Who cares!!! Ilmasto pelastuu…!!!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.