Humanitaarisen avun päivänä muistetaan avustustyöntekijöitä – Suomelta uutta tukea kriisialueille

Maailman humanitaarisen avun päivänä 19.8. kiinnitetään huomiota maailmanlaajuisiin humanitaarisiin tarpeisiin ja samalla osoitetaan arvostusta niille ihmisille, jotka konfliktien ja luonnonkatastrofien keskellä tukevat apua tarvitsevia. Vuosipäivän teema onkin tänä vuonna ”real life heroes”, suomeksi arjen sankarit. Suurin osa humanitaarista työtä tekevistä on paikallisia ihmisiä, jotka vaikeissa ja usein vaarallisissa olosuhteissa tekevät avustustyötä toisten hädän lievittämiseksi.

Suomi ja suomalaiset ovat jo pitkään tukeneet humanitaarista avustustyötä. Tämä vahvistaa kansainvälistä kuvaa Suomesta auttavana, luotettavana ja vastuuta kantavana maana.

”Olemme kuluneen vuoden aikana tukeneet useita hankkeita koronakriisin aiheuttamien ongelmien torjumiseksi. Elokuun alussa reagoimme nopeasti tukipäätöksellä Libanonissa tapahtuneeseen tuhoisaan räjähdykseen. Valitettavasti humanitaarista apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Ministeri Skinnarin päätöksellä Suomi tukee Maailman ruokaohjelman (WFP) koronakriisiin kohdistuvaa logistiikkaoperaatiota kolmella miljoonalla eurolla. WFP:llä on johtava rooli humanitaaristen järjestöjen kuljetusten koordinaatiossa, ja koronapandemia on vaikeuttanut avustustarvikkeiden toimituksia.

Myös opetussektori kärsii koronapandemiasta ja erityisen vaikea tilanne on konfliktialueilla. Suomi myöntää kolme miljoonaa euroa Education Cannot Wait -rahastolle. Rahasto tuki viime vuonna 2,6 miljoonan lapsen koulunkäyntiä, joista puolet oli pakolaisia tai kotimaansa sisällä siirtymään joutuneita.

Tilanne Lähi-idässä jatkuu edelleen hyvin vaikeana ja jännittyneenä. Tämän vuoksi Suomi on myöntänyt YK:n palestiinalaispakolaisjärjestölle UNRWA:lle lisärahoitusta kaksi miljoonaa euroa ja Punaisen Ristin kansainvälisen komitean operaatioon Liba

Lähde: Ulkoministeriö

6 thoughts on “Humanitaarisen avun päivänä muistetaan avustustyöntekijöitä – Suomelta uutta tukea kriisialueille

  • 19.8.2020 at 10:51
    Permalink

    kyllä se on kehitysmaihin rahan lappaaminen kannattavaa hommaa.
    Varsinki ku suomen talous on aivan vitun kuralla, johtuen meidän kommunistihallituksesta.
    Afrikan maihin on lapioitu rahaa ja ties mitä hyödykettä/tavaraa vuodikymmeniä, ja ainoa mitä siellä osataan on sotia ja laittaa kaikki paskaks.
    Eihän sillä oo tietenkään mitään tekemistä äo:n kanssa

    Reply
  • 19.8.2020 at 11:30
    Permalink

    On mukava ottaa kansainväliseltä pankkimafialta velkaa, joka kaventaa maan omaa päätäntävaltaa ja hummata rahat erilaisin humanitäärisiin hankkeisiin pitkin maailmaa. Jos velkaraha ei riitä, niin nostetaan erilaisia veroja ja maksuja ja leikataan kansalaisille suunnatuista palveluista. On nimittäin havaittu, että suomalaisen veronmaksajan pinna ja selkänahka venyvät loputtomiin. Tai, jos he hermostuvat ja yrittävät muuttaa järjestelmää, niin he havaitsevat vain olevansa täysin vailla mahdollisuuksia helpottaa ikuista maksajan ja ja hiljaisen kärsijän osaansa. Jokainen heitä ”edustava” poliitikko pettää heidät aina omalla vuorollaan. Niinpä he alistuvat ja jatkavat elämäänsä ”valkoisen etuoikeutensa” kanssa.

    Reply
  • 19.8.2020 at 12:15
    Permalink

    Humanitäärisen avun päivää Suomessa on vietetty 1990-luvun alusta joka päivä. Vuoden 2017 tilaston mukaan Suomessa asuu 250 000 ulkomaan kansalaista. Tässä eivät näy tietysti Suomen kansalaisuuden saaneet, joten luku on todellisuudessa korkeampi.

    Reply
  • 19.8.2020 at 22:19
    Permalink

    Hurstin leipäjonohan on ”valkoista ylivaltaa”, joten he eivät mahdu mitenkään ”humanitäärisen avun” piiriin!
    Punikki Halonenkin kävi joka joulu vierailemassa Hurstin joulupäivällisellä katsomassa köyhistä köyhimpien suömalaisten syrjäytyneiden kerran vuodessa saamaansa kunnon ateriaa. Lähtiessään varmasti toistelii mieli mantraansa: ”hyvinvointivaltio, hyvinvointivaltio” ja tarkoittaen itselleen viimeisiä vetelevälle omalletunnolleen: ”Ei saa syyllistää, ei saa syyllistää!” Kotikynnyksellä vielä tuumat tukkoon: ”Kansainvälinen yhteisö!”

    Reply
  • 22.8.2020 at 19:28
    Permalink

    Mitä on tapahtumassa
    Koska verta vuodatetaan
    Niin paljon ympäriinsä
    Tehdään monia sellaisia
    Asioita joita ei normaalisti tehdä
    Esiintymislavoilla tuhotaan
    Televisioita, kitaroita jopa autoja
    Kehotetaan surmaamaan
    Kristittyjä sekä pappeja!

    Saatana on herra!

    Piilotetut viestit
    Saavat sinut ryhtymään välittömästi
    Tunnustukselliseksi Saatanalliseksi Alkoholistiksi
    Naapurin kissaan sekaantumaan esiaviollisesti
    Ja tämän seurauksena
    Siirtymään väkivallan käyttäjäksi

    Saatana on herra

    Aaveen pää kehoittaa;
    Päätä juoda Gambinaa!
    Druidi käskee surmata!!

    Moraalittomuutta
    Lain vastustamista, kapinointia
    Jumalan sanan vääristämistä, haureutta
    Homoseksualisuutta
    Huumeiden ja alkoholin ihannointia
    Saatanallisia viestejä
    Todellisuuden vääristelyä ynnä muuta

    Saatana on herra!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.