Kaasukäyttöisille kuorma-autoille suunnitellaan hankintatukea

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää lausuntoja kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintatuesta. Tukea ehdotetaan myönnettäväksi uusien, yli 18-tonnisten kuorma-autojen ostoon tai leasingiin. Lausuntopyyntö koskee tuen myöntämisen ehtoja.

Tuella pyritään vauhdittamaan raskaan kaluston vähäpäästöistymistä ja edistämään kaasun käyttöä liikenteessä. Tuen suuruus porrastettaisiin auton hankintahinnan mukaan, ja se osoitettaisiin nesteytettyä kaasua (LNG) tai paineistettua kaasua (CNG) käyttäville ajoneuvolle. LNG-ajoneuvolle myönnettäisiin hankintatukena 12 000 euroa ja CNG-käyttöiselle ajoneuvolle 5000 euroa.

Tuen myöntämisestä ja valvonnasta vastaisi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Lisäksi laista ehdotetaan kumottaviksi tarpeettomina romutuspalkkiota koskevat kohdat. Määrärahaa romutuspalkkion myöntämiseksi ei ole ollut saatavilla vuoden 2018 jälkeen. Pykälien kumoaminen on lakitekninen muutos. Muita tukimuotoja arvioidaan kokonaisuudessaan fossiilittoman liikenteen tiekartan yhteydessä, ja näistä annetaan tarvittaessa erillinen hallituksen esitys.

5 thoughts on “Kaasukäyttöisille kuorma-autoille suunnitellaan hankintatukea

 • 19.8.2020 at 22:37
  Permalink

  Niin, sehän on sitä suurinta tasa-arvoa kun laitetaan ”koiraat poikimaan!”

  Nimittäin että maassa nimeltä Suomi ollaan rustaamassa peräti ”huojennusta”. Peijakas! Ihan uusi sana kanttikselle. Ei ruumisarkustakaan ”huojennusta” saa, eikä liioin kantajatkaan. Eräs sika-farmari takavuosina innovoi autona toimimaan sian pierulla. Niin kauan meni hyvin kunnes ”haju” kantautui verokarhun kuonoon. No verollehan sen valtio laittoi niin rogressiivisesti, että ”hyötysuhde” pieneni kuin ”pyy maailmanlopun edellä”! Tämähän oli aivan Suomesta!!!

  Reply
 • 20.8.2020 at 14:07
  Permalink

  Excellent product, looks good on and works well also. I would highly recomend this product.

  Reply
  • 20.8.2020 at 16:50
   Permalink

   Look like shit. and that not work Finland, so totally shithole truck.

   Reply
 • 21.8.2020 at 12:42
  Permalink

  Mietin tässä vaan sitä tosiasiaa että kun ne polttoainesäiliöt ovat täysin näkyvillä ja yhteiskunnassammekin jo rynnäkkökivääreillä ammuskellaan, niin eikös tuollainen tavallisessa rahtiliikenteessä oleva ajoneuvo ole ”liikkuva pommi”? Kaasua pitää olla mukana niin paljon että sillä pääsee paikasta A paikkaan B ja koska sitä kuluu kaksi kertaa enemmän kuin dieseliä, niin tankkien koot tulevat kasvamaan.

  Ajatelkaa, moottoritien viikonloppuruuhkassa tai esim. pääkaupunkiseudun ruuhkissa yhden tuollaisen rekan säiliön räjähdys. Sillä olisi valtava tuhovoima. Myös ympärillä olevat ajoneuvot vaurioituisivat ja osaltaa tehostaisivat mahdollista terrori-iskua.

  Nykyiselläänhän diesel tarvitsee jonkun materiaalin jossa se palaa. Ja siksi siihen aikoinaan päädyttiin raskaassa kalustossa. Juuri sen vaarattomuuden vuoksi, koska polttoainemäärät ovat suuria.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *