HEVOSTELUA ja RAVIKATSAUS

Uusi juttusarja Hevostelua käynnistyy lähiaikoina.

Juttusarjan tarkoituksena on tuoda mahdollisimman kattavasti laajemmin esiin Suomalaista hevosalan osaamista

kurkistellen harrastepuolelle mutta erityisesti tutustuen erilaisiin hevosalan ammatteihin ja asiantuntijoihin sekä hevosurheiluun. Ja tietysti hevosen elämään vauvasta vaariin.

Hevosala työllistää merkittävästi ihmisiä maassamme ja paljon hienoja erilaisia hevosia. Sanotaan, että hevosala työllistää yhtä paljon ihmisiä Suomessa kuin Lapin matkailu. (viite Hamk)

Hevosten maailma ammattina on hyvin laaja ja erityisen rikas.

Suomi on arvostettu hevosurheilustaan ja tunnettu erityisesti raviurheilun osaamisesta maailmalla.Ravi maailmaa ja raviurheilua seuraa syvällisemmin Ravikatsaus – sarja Nykysuomen sivuilla.

Hevoskulttuurimme on suhteellisen lyhyt verrattuna moniin muihin maihin mutta se on kehittynyt yhteiskunnan mukana monipuolisesti ajan saatossa. Suomalaisen hevososaamisen juuret ovat kuitenkin syvällä historiassa sillä monet nykypolven ammattilaiset omaavat hevostaitonsa  monessa sukupolvessa.

Tervetuloa mukaan Hevosten maailmaan Suomessa !

 

Terkuin Teija Kangaslampi

 

Kuva Seinäjoen ravikeskuksen kuvagalleria ponilähtö Kuninkuusravit 2020, kuvassa PomonaII ja Oona Halme

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.