Ravikatsaus esittelee Miss Suomen 2020

Ravikatsaus sukeltaa syvällisemmin Suomalaiseen ravimaailmaan ja kertoo ravi alan tapahtumista, ravihevosista ja Suomalaisista valmentajista.

Hevostelua juttusarja aloittaa lähiaikoina tutustuen hevosalan harrastuksiin ja  ammatteihin sekä Suomalaiseen hevos osaamiseen ja  esittelee maassamme olevia erilaisia hevosrotuja ja tutustuu hevosen elämään ja maailmaan vauvasta vaariin.

 

Raviurheilu

Suomi kuuluu Euroopassa viiden alan johtavan raviurheilu maan joukkoon. Raviurheilu on yksi suosituimpia urheilulajejamme. Raviradoilla seurataan n 800.000 katsojan voimin hevosajokkien kisaamista vuosittain ravikeskusten katsomoissa ja etäpisteissä sekä internetissä.

Raveja Suomessa järjestetään joulua lukuunottamatta päivittäin eri puolella Suomea.

Totopelien järjestämisestä vastaa Suomen Hippoksen tytäryhtiö Fintoto Oy.

Merkittäviä kilpailuja ravimaailmassa löytyy monenlaisia. Kuninkuusravit ovat ehkä ne kaikille tunnetut Suomenhevosille järjestettävät suurkilpailut jossa vuosittain mitataan Suomalaista kasvatusta, jalostusta sekä ammattitaitoa monipuolisesti.

Kuluvana viikonloppuna ajetaan Forssan Pilvenmäellä nykyisin kaksi päiväistä Tammavaltikka mittelöä ja muita tulevia huippukisoja löytyy myös kuuluisan Finlandia ajon merkeissä.

Raviurheilu on haastava laji koska siinä kilpaillaan yhdessä eläimen eli Hevosen kanssa. Hevosen lukutaito, hyvä hoito ja valmennus sekä yhteistyö ovat isoja tekijöitä. Jännittävyyttä kilpailuissa tuo kuitenkin myös monet muuttuvat ja inhimilliset tekijät koska kyse on elävästä olennosta, hevosesta.

(Tiedot tarkistettu Wikipediasta)

 

Missikisat 2020 Teivossa

Näissä Missikisoissa luonnollisuus ja erityisesti vauhti on valttia

Teivossa järjestettiin menneellä viikolla Suomenhevosten missikisat (4v) tammoille.

Miss Suomen tittelin 2020 juoksi Viksun Lilja ohjastajanaan Hannu Hietanen. Omistaja Ilkka Tuomaala ja kasvattaja Maatalousyhtymä Tuomaala. Valmentaja Ilkka Tuomaala.

Perintöprinsessoiksi tulivat toisella sijalla Sintukka ja Antti Isomaa ja kolmantena Suvelan Unelma ohjaksissaan Ari Moilanen.

Muut kilpailijat olivat Tarling ja Niko Jokela, Kimaltelee ja Santtu Raitala, Margarida ja Antti Kinnunen, Pihlajan Hilima ja Tero Lahtinen, Hiekan Viktoria ja Mirva Janatuinen, Pilssin Taika ja Antti Teivainen.

 

Haastattelussa Hannu Hietanen 

Viksun Liljan juoksu näytti alkaneen helposti ja paikka löytyi nopeasti ? Kovin kevyeltä menokin näytti, ehdit jalkojakin kärryillä nostella ja maisemia katsella – vai näyttikö se vain siltä ?

 • Hyvin alkoi. Viksun Liljalla ei vielä pajoa rutiinia, oli vasta hevoselle 3 s startti. Oli hyväntuntuinen koko ajan ja piti vauhtinsa koko matkan vaikka matkalla jotkut hiljensivät.

Olet ajanut Viksun Liljaa kaikki sen ensimmäiset kilpailut. Minkälainen hevonen Viksun Lilja on ja onko sen treenauksessa tai kisailussa tarvittu vielä mitään hieno säätöjä ? Viksun Liljan sukutaulusta löytyy huippunimiä kuten Patrik, Vieteri, Viesker ja Apassi.

 • Viksun Lilja on kaikin puolin hyvä hevonen. Oikea kilpahevonen. Ravi sujuu ja on rauhallinen. Kehittynyt hyvin isoilla harppauksilla jokaiseen starttiin.
 • Nuori hevonen vielä joten kengät ovat jalassa ja pumpulit korvissa.

Hannu Hietasella on pitkä tausta hevosalalla ammattilaisena. Millainen valmentaja olet ja mitä kotitallille kuuluu ?

 • Rauhallinen valmentaja. Lapsuudesta asti vaarin jalanjäljissä hevoset kuuluneet elämään. Nykyisin apuna myös vanhin poika perheineen. Lapsenlapsi Eveliina Hietanenkin on pärjännyt mukavasti ponilähdöissä.

Joriini kuuluu valmennettaviisi. Mitä Joriinille kuuluu tällä hetkellä ? Joriinin tienestit tällä hetkellä tietojeni mukaan n 180.000 e.

 • Joriinille kuuluu hyvää  ja on hyväntuntuinen. Ensi viikonloppuna on tarkoitus kilpailla joko Helsingissä tai Rovaniemellä. Johonkin avoimeen lähtöön tarkoitus mennä.

 

Lämpimät Onnittelut Viksun Liljalle, Hannu Hietaselle ja taustajoukoille !

 

 

 

Teksti ja Haastattelu: Teija Kangaslampi

 

Kuva: Tuomaalan kuva galleria. Kuvassa Viksun Lilja ja Hannu Hietanen.

Kuvan käsittelyssä ollut ongelmia. Kuva asia saataneen kuntoon lähipäivinä. Pahoittelut.

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Ravikatsaus esittelee Miss Suomen 2020

 • 30.8.2020 at 10:45
  Permalink

  a handsome Ulysse Nardin watch and fast shipping… thank you!

  Reply
 • 31.8.2020 at 22:21
  Permalink

  Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777Раскрутка сайта под ключ
  .Так же собираем базы Обратесь всегда будем рабы вам помочь

  скачать базы для хрумера

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.