CBD Terveyshyödyt: Mitä sinun tulee tietää

Oletko kuullut CBD:stä? Tämä luonnollinen hamppu-uute on kerännyt suosiota, sekä hyvää että huonoa, viimeisimpien vuosien aikana. Vaikka monet CBD:n käyttötarkoitukset on tiedetty jo vuosien ajan, aineen suosio räjähti vuonna 2018 Yhdysvaltojen hyväksyessä maatalouslain, joka teki hampun viljelystä laillista.

Miten Amerikkalainen hamppu vaikuttaa Eurooppaan? Hamppu on pääraaka-aine kaupalliseen CBD-materiaaliin. Yhdysvallat tunnetaan terveystrendien luomisesta ja niiden levittämisestä maailmaan, osittain kiitos Hollywood-julkkisten, joista monet käyttävät ja mainostavat CBD:tä jatkuvasti.

Entä Eurooppa ja Suomi? Mikä on tämän aineen laillinen tilanne täällä ja onko siitä oikeasti mitään hyötyä? Perehdytään asiaan.

CBD laillisuus Euroopassa

EU-parlamentti otti suuria askeleita hampun laillistamiseksi vuonna 2013. Nykyään on laillista kasvattaa, pitää hallussaan ja myydä hamppua ympäri Eurooppaa  – vaikka joissain maissa onkin vielä omia säädöksiä. Esimerkiksi Alankomaat sallii kansalaistensa tuoda hampun sivutuotteita, mutta hampun kasvattaminen on laitonta.

On tärkeää muistaa, että hampun laillistaminen Euroopassa tehtiin tekstiiliteollisuutta varten, sekä myös muita käyttöjä varten. Vain harvat lainsäätäjät ajattelivat CBD:tä avatessaan rajansa hampulle. Nyt kun hampun suosio on kasvussa, monet maat ovat alkaneet asettaa CBD rajoituksia, mikä on aivan ymmärrettävä reaktio, ottaen huomioon CBD:n vielä vähäisen tutkimustiedon.

Suomessa ei ole vielä tiettyjä säädöksiä siitä, kuka voi ja ei voi ostaa CBD:tä. Ei ainakaan tällä hetkellä – CBD:n tilanne kehittyy jatkuvasti.

Mitä CBD tekee?

Monet väitteet CBD:n ympärillä ovat usein epäselviä. CBD ei paranna syöpää, eikä toimi ihmeellisenä painonpudotuspillerinä – tai niin ei ainakaan ole todistettu vielä. Kuten mainittu, CBD:n vaikutuksia tutkitaan vielä.

Kolme CBD:n oleellisinta ominaisuutta on tutkittu akateemisesti. CBD toimii tunteiden rajoittimena, kipulääkkeenä ja tulehdusten lievittäjänä.

Tämä johtuu siitä, että CBD toimii yhdessä hermovälittäjien kanssa, muuttaen tapaa, jolla kehosi käsittelee kipua ja stressiä. Aine vähentää stressihormonien tasoa verenkierrossa ja se voi vähentää kipua ja tulehdusta. Tämä tekee CBD:stä oivan lisän ihmisille, jotka kärsivät stressistä, ahdistuksesta ja jopa PTSD:stä.

 

CBD ei ole kuitenkaan ihmelääke – aivan kuten muutkin lääkkeet, joillekin aine ei sovi yhtä hyvin kuin toisille. Cibdol’s CBD Encyclopedia pitää sisällään paljon tietoa aineesta, jos haluat lukea lisää.

4 thoughts on “CBD Terveyshyödyt: Mitä sinun tulee tietää

 • 22.9.2020 at 23:27
  Permalink

  Tätä kohnotusta tämän asian ympärillä minä olen ihmetellyt. Öljyhamppua viljellessä ja siemenistä öljyä puristettaessa, on öljyn mukana automaattisesti CBD:tä. Miksi se pitää erottaa sen luonnolisesta koostumuksesta/ympäristöstä?

  Hamppuöljyä myydään ihan litrahinnalla eikä sitä ostaessa tarvitse pelätä mahdollisia seuraamuksia. Muistaakseni sitä on 0.5% öljyssä, jota voi käyttää normaalisti ruuan laitossa.

  Miksi siis eriksen ostaa öljystä erotettuy CBD:tä kun sen saa edullisemmin hamppuöljyn mukana?

  Reply
  • 23.9.2020 at 06:07
   Permalink

   Muistaakseni cbd:tä saa ainoastaan lehdistä, kun taas ruokiin tarkoitettu hamppuöljy puristetaan kasvin siemenistä. Korjatkaa jos muistan väärin.

   Reply
 • 23.9.2020 at 08:58
  Permalink

  Hamppu on iankaikkisen vanha ravintokasvi. Hamppuöljy on terveellistä johtuen hyvistä rasvahapoista. Onneksi erinomaistia laatuja valmistetaan Suomessa. Hampun käytäyttö elintarvikkeena kiellettiin USA:ssa 1930 luvulla huumekäytön johdosta. Vasta nyt laki on viisaasti kumottu.

  Toinen asia, nuorten huono käyttäytyminen
  Mistä se johtuu? Nuoret saavat huonoa opetusta TV:n väkivaltaohjelmista ja digitaalisista peleistä. Mahtaako kuolleen oravan potkiminen olla kuitenkaan niin merkittävä tapahtuma, jotta sitä pitää poliisin tutkia, vaikka pojat tapauksen videoisivat. Jopa tytöt saattavat leikellä kuollutta eläintä, tutkiakseen sen sisäelimiä. Nuoret ovat uteliaita, mikä on hyväksi.

  Reply
  • 23.9.2020 at 09:20
   Permalink

   täytyyhän jepareitten pullistella, kun eivät uskalla yön-timojen ja karvaranteiden rikoksiin puuttua, katkotaan suomalaisten naisten päitä, potkitaan nuoria hengilta helsingissä..ym. se ei ole tärkeää, niitä ulkomaalaistaustaisia pitää suojella, mutta auta armias jos kuollutta oravaa filmataan.. vähän kuin se fooliohattu kaverikin. siihen riittää panoksia poliiseilta kun on pottunokat ”rikollisina” tietysti kuolleen eläimen potkiminen tai muu sellainen on täysin tuomittavaa ja sika mautonta….

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.