Sisäministeriö: Ihmiskaupan torjuntaa tehostetaan viranomaisten ja järjestöjen yhteistyöllä

Ihmiskaupan vastaista työtä tehostetaan tiivistämällä yhteistyötä mm. viranomaisten, järjestöjen ja kuntien välillä. Helsingin poliisilaitokselle perustetaan ihmiskaupparikoksia tutkiva ryhmä ja ensi vuoden alussa valmistuvalla toimenpideohjelmalla koordinoidaan laajemmin ihmiskaupan vastaista työtä. Tänään eri toimivat kokoontuivat pyörän pöydän keskusteluun sisäministeri Maria Ohisalon johdolla.

– Ihmiskauppa on hyvin monitahoinen ihmisoikeusrikos, joiden selvittämiseen panostamme nyt historiallisen paljon. Siksi tarvitaan niin eri viranomaisia kuin järjestöjäkin tekemään yhdessä työtä, jotta ihmiskauppatoiminta pystytään paljastamaan, uhrien asemaa parantamaan ja tapahtuneet rikokset selvittämään. Olen todella ylpeä, että pääsemme puuttumaan tärkeään asiaan näin monialaisesti. Kyse ei ole pelkästä yhteistyöverkostosta vaan päivittäin yhdessä työskentelevistä tiimeistä, jotka muodostuvat asiantuntijoista monelta eri sektorilta, kertoo sisäministeri Maria Ohisalo.

Poliisille uusi ryhmä tutkimaan ihmiskaupparikoksia

Helsingin poliisilaitokselle perustetaan ihmiskaupparikosten paljastamiseen ja tutkimiseen keskittyvä ryhmä. Ryhmä tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä keskusrikospoliisin, valtakunnallisen ihmiskaupparikostorjunnan asiantuntijaverkoston sekä muiden viranomaisten ja yhteistyötahojen kanssa.

– Valtakunnallinen tutkintaryhmä hankkii tietoa, paljastaa ja tutkii valtakunnalliset rikokset ja tukee muita yksiköitä sekä torjuu rajat ylittävää rikollisuutta yhteistyössä keskusrikospoliisin kanssa.
Poliisilla tulee myös olemaan kaksi nimettyä ihmiskaupparikostutkijaa jokaisessa poliisilaitoksessa. Olen todella iloinen siitä, että ensi vuonna 20 henkilötyövuotta voidaan kohdistaa ihmiskaupan vastaiseen työhön. Valtakunnallinen ryhmä myös auttaa maakunnissa työskenteleviä rikostutkijoita, eli kukaan tutkija ei jää yksin tämän asian kanssa, toteaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Toimenpideohjelmalla koordinoidaan ihmiskaupan vastaista työtä

Parhaillaan valmistellaan hallitusohjelman mukaisesti ihmiskaupan vastaista poikkihallinnollista toimintaohjelmaa. Sen tavoitteena on edistää ihmiskaupan tunnistamista ja ilmituloa, tehostaa rikosvastuun toteutumista, parantaa ihmiskaupan uhrien asemaa sekä ehkäistä ja vähentää ihmiskauppaa. Toimenpideohjelman on tarkoitus valmistua vuoden 2021 alussa ja sitä valmistelee oikeusministeriön asettama työryhmä.

Ohjelmassa tuodaan esiin laaja joukko kehittämistoimenpiteitä, jotka liittyvät mm. viranomaiskäytäntöjen, -ohjeistusten ja -yhteistyön kehittämiseen sekä tiedonvaihdon parantamiseen, koulutuksen lisäämiseen, koulutus- ja opetusmateriaalin laatimiseen sekä viranomaisten ja järjestöjen välisen yhteistyön tukemiseen. Yksi toimintaohjelman painopistealueista onkin ihmiskaupan vastaisen työn valtavirtaistaminen ja koordinaation vahvistaminen. Ohjelman avulla pyritään sitouttamaan ja vahvistamaan yhteistyötä eri toimijoiden välillä.

9 thoughts on “Sisäministeriö: Ihmiskaupan torjuntaa tehostetaan viranomaisten ja järjestöjen yhteistyöllä

 • 6.11.2020 at 11:39
  Permalink

  Tarkoittaako tämä että jos suomen kansalainen ilmoittaa ihmiskaupasta, niin hänet laitetaan vankilaan viharikoksesta?
  Näin myös ilmoitusaste alenee ja ihmiskauppa saa jatkua ilman häiritseviä tilastotietoja, ja kommunsitit kiittää.

  Reply
 • 6.11.2020 at 19:55
  Permalink

  IHMISKAUPAN määritteet :
  – ihminen riistetään hänelle tutusta kodista, ympätistöstä vastoin hänen tahtoaan
  – ihminen viedään hänelle tuntemattomaan paikkaan vastoin hänen tahtoaan
  – edellisiin liittyy raha eli joku tai jokin hyötyy edellä olevasta.

  = suomalainen lastensuojelun toiminta harjoittaa ihmiskauppaa !! puuttuuko tämä uusi systeemi siihen ???

  Reply
 • 7.11.2020 at 11:17
  Permalink

  Islam sisältää ihmiskaupan lahkon aatteen levittämisen nimissä. Lapsi myydään maksavalle jihadistille tuottamaan lisää jihadisteja. Tämä on ollut modus operandi 1400 vuotta, eikä loppua näy.

  Reply
 • 7.11.2020 at 18:54
  Permalink

  ”Tarkoittaako tämä että jos suomen kansalainen ilmoittaa ihmiskaupasta, niin hänet laitetaan vankilaan viharikoksesta?”

  Sitähän tämä käytännössä tarkoittaa.

  Eli todellisuudessa mikään ei tule muuttumaan, ainakaan parempaan suuntaan.

  Tämä jutussa kuvattu sisäministeriön ja muiden viranomaisten yhteistyön tehostaminen ihmiskaupan vähentämiseksi on pelkkää näennäistä puuhastelua ja irtopisteiden keräämistä.

  Tämäntyyppinen toiminta on hyvin yleistä suomalaisten poliitikkojen ja viranomaisten keskuudessa. Eli jos yhteiskunnassa esiintyy jokin ongelma, päättäjät juhlallisesti ilmoittavat että nyt tätä ongelmaa ruvetaan korjaamaan, ja työssä hyödynnetään maan parhaita asiantuntijoita ja muodostetaan komitea tai työryhmä asiaa selvittämään… Mutta käytännössä ei kuitenkaan mikään muutu, eikä ongelmalle tosiasiassa tehdä mitään.

  Tämä ihmiskauppaongelmakin olisi hyvin helposti hoidettavissa sillä, että lopetetaan haittamaahanmuutto Suomeen. Samalla loppuisi ihmiskauppakin käytännössä kokonaan.

  Mutta eivätpä Ohisalo ja kumppanit tällaista päätöstä kykene tekemään. Eiväthän heitä nämä ongelmat oikeasti kiinnosta.

  Reply
 • 11.11.2020 at 12:36
  Permalink

  Eli ne, jotka ovat olleet mukana luomassa ongelmaa haittamaahanmuuttoa ja rajojen vuotavuutta edistämällä, ovat nyt tarjoamassa ratkaisua siihen? Suvakkiorganisaatiot toimivat puppugeneraattoreina ja tarjoavat byrokratiaa lisääviä näennäisratkaisuja ongelmaan, joka olisi ratkaistavissa hyvin yksinkertaisella tavalla. Sama puppugeneraattori käynnistyy aina kun tapahtuu iso terrori-isku tai jos maahanmuuttajataustaiset jengit tai rikollisjoukot aiheuttavat liikaa häiriötä, jota ei edes valtamedia voi jättää huomiotta.

  Reply
 • 20.11.2020 at 21:40
  Permalink

  Tämä on farssi ja silkkaa disinformaatiota. Siis tämä valtamedian hiljattain lisääntynyt alarmismi ihmiskaupasta.

  Tämä propaganda palvelee sitä että ihmiset tuuditetaan ajatukseen että ”viranomaiset ja valtamedia ovat huolissaan ihmisoikeuksista”.

  Ei pidä mennä halpaan. Tosiasiassa Covid-19 -rokotteeseen liittyy SYNTEETTINEN RNA joka laitetaan ihmiseen toteuttamaan saman prosessin jolla LUODAAN GEENIMUOKATTUJA ELINLAJEJA kuten Monsanton soija, geenimuokattu sika ja niin edelleen.

  Kun synteettinen RNA on saatu ihmiseen, vaikkapa ”laastarirokotteella”, monistaa se itsensä kaikkialle, ja ihmisen DNA on tämän jälkeen synteettinen, eli patentin omistajan omaisuutta.

  Tämä on ihmiskaupan laajin ja helvetillisin muoto tänään. Sitä ollaan jo toteuttamassa. Kuinka helvetillisten tahojen tekoa tämä on, paljastuu jo siitä että rokotteen testaamiset ”toteutetaan muutamassa kuukaudessa”, kun lakisääteiset testaukset ja varovaisuustoimenpiteet vievät nopeallakin aikataululla monta vuotta, tyypillisesti 5 – 7 vuotta.

  Haluatko olla transhumanistinen suurkorporaatioiden omaisuusyksikkö, mahdollinen elinkaupan tai muun vastaavan helvetillisen bisneksen hyödyke? Hanki sitten ”rokote” jollaista ei olla koskaan ennen maailmassa nähty.

  Reply
 • 2.12.2020 at 18:43
  Permalink

  Taustalla on myös avoin sotahyökkäys länsimaita kohtaan. Videolla kerrotaan eräs aspekti tästä tuhoavasta saastasta, ja mistä se lähtee liikkeelle. Syyrialainen maahanmuuttaja on vakoillut muita arabeja, ja kertoo mitä on kuullut ja todennut:

  /watch?v=fZ0KJP26TDY

  Reply
 • 19.12.2020 at 10:50
  Permalink

  Uusi terveydenhuoltolaki mitä nyt kehitetään sallii juuri ja nimenomaan ihmiskaupan määritteet täyttävän toiminnan, eli ihmist, jopa lapset, voidaan ryöstää kodista ja perheen luota pelkän ”tautiepäilyn” pohjalta. Kuka tahansa aivojaan käyttävä tajuaa kuinka helvetillisestä asiasta on kyse, varsinkin nykyisen sananvapauden kieltävän ja muutenkin perustuslaista piittaamattoman hallituskoneiston toteuttamana.

  HMISKAUPAN määritteet :
  – ihminen riistetään hänelle tutusta kodista, ympätistöstä vastoin hänen tahtoaan
  – ihminen viedään hänelle tuntemattomaan paikkaan vastoin hänen tahtoaan
  – edellisiin liittyy raha eli joku tai jokin hyötyy edellä olevasta.

  Reply
  • 21.12.2020 at 00:33
   Permalink

   Hähä, mitä uliset? Luuletko että voit tehdä mitään? Meillä on lapsikaupan ja indoktrinaation varmistajana pitkän linjan marxisti Li Andersson opetusministerinä, mustaan satanistivaatteeseen virka-aikana pukeutuva pääministeri suoraan Tampereen pimeistä piireistä, meillä on poliisivoimat, sisäministeriö, oikeuslaitos, valtamedia, Mediapooli varsinkin, THL, ja vähän muutakin. Ja me voimme jatkossa viedä lapsia meidän bisneksiin ihan miten huvittaa. Tarvii vain käyttää koronakriisin varjolla joka paikkaan jo asennettavaa 5G -säteilyä jotta haluttu kohde oireilee vaikka koulussa, ja tämä kiidätetään, sanotaan että ”jonnekin”, ja valtamedia vakuuttaa että tämä henkilö sai koronan tai mikä milloinkin on se tekosyy. Hähä, tämänkin voin sanoa avoimesti jo, tajua että ihmisoikeudet ja perheiden suoja on lakkautettu. Oletko hidas vai mitä?

   Tulet näkemään miten ensi vuonna valtamedia suoltaa rokotemyönteistä artikkelia jatkuvalla syötöllä, ja me saamme yhteiskunta pysähdyksiin yhä uudestaan, ja yhä uudestaan voimme järjestää vale-pandemioita kuten nyt teimme /hähhäh, tätäkään ei suomessa voida pysäyttää vaikka lampaat jo osittain näkevätkin että feikkiä on/. Ja valepandemioiden avulla voimme aiheuttaa valtavasti psyyken ongelmia lapsille, ja valtavasti psyykenongelmia vanhemmile, ja me voimme kaapata paljon lapsia meidän bisneksiin, jotka suomessa alkavat olla 10% maan terveydenhuoltokuluista. Ja idiootit, te ette tajua että toimme lisääntymiskykyisiä miehiä, raiskaajia jotta tulisi lisää sellaisia lapsia jotka voimme helposti kaapata bisneksiimme. Hah, voin kirjoittaa tämän avoimesti, ja suomessa ei ole viranomaistahoa joka vastustaa tätä. Syö siitä, ihmiskaupasta valittava. Jatkossa et saa edes mennä kauppaan jos ei ole rokotetta ja terveyspassissa oikean värinen valo.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.