Viking-linen kapteeni varoittaa terrori-iskusta matkustajalautalle.

Iltalehden haastattelema merikapteeni Stefan Karell kertoi vakavan huolensa Suomesta mm. Ruotsiin kulkevien matkustajalauttojen turvallisuudesta. Hän kertoi myös, että laivayhtiössä on jo ryhdytty toimenpiteisiin, ja turvallisuuden hyväksi tehdään työtä.

Merikapteeni Karell Iltalehdessä:

– Suuria muutoksia on luvassa. Koulutus lisääntyy ja se toistuu säännöllisin väliajoin. Järjestysmiehiä on laivoilla useita ympäri vuorokauden, turvakameroita on kaikkialla. Laivoihin saadaan myös turvamiehille pian järeämpää aseistusta, muun muassa suojakilpiä, Karell sanoo.

Nykysuomi uutisoi kesällä ranskalaisten erikoisjoukkojen laskeutumisen Portshmouthin ja Caenin välillä kulkevan autolautan kannelle. Sittemmin Ranska ja Englanti ovat sopineet aluevesirajat ylittävästä yhteistyöstä aseistettujen viranomaisten sijoittamisessa Kanaalin matkustajalautoille. Suomessa on tehty kaksi harjoitusta (otsikkokuvassa Baltic Queenilla), joissa sotilaat ovat totutelleet operoimaan matkustajia täynnä olemalla autolautalla.

Suomen viranomaiset ovat siis tietoisia ongelmasta, ja kuten merikapteeni kertoi, myös laivayhtiöt.

Matkustajalautta on hyvin haasteellinen ympäristö turvallisuuden kannalta. Ihmisiä on runsaasti, ja he ovat todennäköisesti suhteellisen avuttomia. Laiva on helppo eristää ulkomaailmasta, ja terroristit pystyisivät pitämään tälläistä kohdetta kontrollissaan useita tunteja. Bataclanissa näimme, mitä se merkitsee. Kaikkien laivaan tulevien matkustajien ja ajoneuvojen tarkastaminen aiheuttaisi tuntien viiveen, ja huomattavat kustannukset, joiden maksajaa ei ole näköpiirissä.  Laivojen kääntöajat satamissa eivät välttämättä mahdollista täydellistä tarkastusta.

Eräillä Euroopan vilkkaimmilla laivareiteillä, Englannin kanaalissa ja Suomenlahdella, onkin pidetty tänä vuonna harjoituksia, joiden aiheena on ollut erikoisjoukkojen nopea tunkeutuminen laivaan joko veneistä tai helikoptereista, ja laivan haltuunotto. Matkustajien turvallisuuden hyväksi siis tehdään töitä, ja laivayhtiötkin ovat valveilla. di-gold

 

Iltalehti 27.12.2016.

 

 

 

 

7 thoughts on “Viking-linen kapteeni varoittaa terrori-iskusta matkustajalautalle.

  • 28.12.2016 at 09:14
    Permalink

    Eivät kai muslimit uskalla nohin laivoihin nousta? Niissähän on syöty paljon kinkkua ja nukuttu sen jälkeen hyteissä sekä juotu paljon alkoholia. Nehän ovat saastuneet.

    Reply
    • 28.12.2016 at 12:31
      Permalink

      Muslimimatkustajien kerrotaan syövän sormin tarjoilualtaista laivoilla. Ei haittaa, vaikka samoissa astioissa on ollut sikaa.

      Reply
      • 30.5.2017 at 17:23
        Permalink

        Eilä väliä, vaikka ovat kaivaneet persettään samoin pesemättömin sormin.

        Reply
  • 24.4.2017 at 11:48
    Permalink

    matkustelu kielto kaikille musliimeille

    Reply
  • 24.4.2017 at 18:57
    Permalink

    ja toi oli se viimeisin nyt en uskalla mennä enään laivaa!!!!!!!!!!!! voiii kai se on mentävä maita pitkin en mää tiedä!!!!!!!1

    Reply
  • 24.4.2017 at 18:59
    Permalink

    miks noita idiootteja on olemassa????? juu eii pitäs päästää ketää ulkomaalaisia laivaa menkööt kumiveneellä jos menee!!!!

    Reply
  • Pingback: Henkilöä ammuttu ruotsinlaivalla, -yritettiin salata valehtelemalla – Päivän Pamaus

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.