Europol: ISIS-Da’esh varustaa terroristinsa väärillä passeilla Kreikassa.

0

Silloinen kansanedustaja Sulo ”Suti” Aittoniemi varoitti jo 1990-luvulla Suomessa noudatettavasta käytännöstä antaa pakolaisille tai sellaisiksi tekeytyville täällä uusi henkilöllisyys heidän itsensä ilmoittamalle nimelle. ”Ketkä tätä mahdollisuutta tarvitsevat?”, kysyi kansanedustaja. Rikollisethan ne, eivät muut, tiedettiin. Nyt on rikollisten lisäksi terroristitkin tulossa Eurooppaan, syntymään uusina ihmisinä uudet passit taskuissaan.

Daily Mail kertoo Europolin havainneet suoranaista passitehtailua Kreikan pakolaisleirien yhteydessä, ja nimenomaan ISIS-Da’eshin käyttävän näitä palveluja.  Väärien dokumenttien yksi lähde on paikallistettu Ateenaan, missä valmistetaan vääriä passeja etupäässä syyrialaisille, irakilaisille ja afganistanilaisille. Varastettuja aitoja matkustus-asiakirjoja välitetään Tsekistä käsin. Uusi henkilöllisyys maksaa pakolaiselle tai terroristille 100 – 3000 euroa.

Rob Wainwright Europolista sanoo: ”Viimeisten kahden vuoden aikana olemme nähneet  rikollisten investoivat väärien asiakirjojen valmistukseen pakolaiskriisin luomille kasvaville markkinoille. Varastetut tai (väärennyspajoissa) valmistetut dokumentit ovat yhä tärkeämpi osa laitonta toimintaa.”

Heinäkuussa Europol muodosti liikkuvan tiimin, joka operoi Itävallassa ja Unkarissa kohteenaan ihmissalakuljettajat.  Löydettiin 25:n rikollisen ryhmä, josta useimmilla oli Venäjän passi -kansallisuudeltaan tsetseenejä- ja heidän lisäkseen 44-vuotias syyrialainen. Tämä jengi laskutti 300 euroa matkasta Unkarista Itävaltaan, ja 800-1000 eurolla pääsi Saksaan.

Terroristeille nämä palvelut ovat hyvin tärkeitä, sillä hankkimalla matkustusasiakirjat vasta Euroopan puolella, he välttyvät kaikista johtolangoista jotka saattaisivat viitata ”kalifaattiin”. Kreikassa hankitusta väärästä passista kiinnijääminen ei myöskään paljasta henkilön terroristi-yhteyttä. Di-gold

 

 

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3752718/ISIS-uses-Greek-refugee-camp-distribute-fake-passports-terrorists-hide-migrants-attack-west.html

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.