Jihad-värvärin muotokuva: Hamdi Alqudsi

0

”Australialaista” miestä odottaa 10 vuotta oikeasti australialaista vankilaa. Hän lähetti seitsemän miestä Turkin kautta Syyrian sotaan ISIS-Da’esh -terroristijärjestön riveihin.

 

Hamdi Alqudsi, 42 vuotta, todettiin heinäkuussa juryn edessä syylliseksi terrorismirikokseen. Hamdi organisoi terroristeiksi aikovien miesten matkan ”kalifaatin” alueellee Syyriaan v.2013. Siellä miehiä odotti australialainen terroristi Muhammed Ali Baryalei.

Oikeuden edessä Alqudsi vakuutti rakastavansa Australiaa, ja haluavansa elää siellä. Puuhailunsa kalifaatti-turismin järjestämisessä hän selitti humanitaariseksi avuksia Syyrian siviileille. Hänen Syyriaan järjestämänsä miehet tosin liittyivät taistelujoukkoihin, eivät punaiseen ristiin tms.. Oikeudelle esitettiin runsaasti todisteita, mm. Alqudsin ja Baryalein puhelujen nauhoitteita, joista ilmeni että miehet tiesivät tarkasti mitä heidän taistelukentille houkuttelemansa miehet joutuvat tekemään.

Ehkä Alqudsin olisi pitänyt valmistella ”maltillisen muslimin” coveriaan jo ennen pidätystään? Oikeus uskoi mieluimmin todisteita kuin häntä.

Terroristivärvärit ovat syvällä kohdemaidensa maahanmuuttajayhteisöissä, niiden organisaatioissa ja liiketoimissa. He ovat usein se ryhmittynä, joka tehokkaimmin auttaa toisiaan saavuttamaan vaikutusvaltaa ja asemia moskeijoissa ja maahanmuuttajien bisnesverkostoissa. Ne, jotka katsovat ympäröivää länsimaista elämää ja pyrkivät menestymään siellä, häviävät valtataistelun usein alunperin pienille jihadistiklikeille väistämättä.

Länsimaista mukavaa elämää arvostava muslimi on viikonloppuna perheineen rannalla, jihadistit ovat moskeijossa tai salaisissa koloissan hautumassa synkkiä suunnitelmiaan. Juuri he, eivät integroitumishaluiset sekularisoituvat tapamuslimit, pyrkivät ja pääsevät moskeijoissa luottamustehtäviin.  Heti asemia saatuaan, he laajentavat jalansijaansa sysäten ei-jihadisteja syrjään.

Kun pyydetyt saarnaajat alkavat olla yhä hurmahenkisempiä, maltillisten motivaatio käydä moskeijoissa tai osallistua niiden toimintaan heikkenee. Pian kukaan ei uskalla puhua jihadisteja vastaan, pelosta joutua eristetyksi. Kun maltilliset pyrkivät verkostoitumaan ympäröivään yhteiskuntaan, jihadistit tiivistävät otettaan maahanmuuttajayhteisöistä. Jossain he ovat päässeet jo niin pitkälle, että alkavat pakottaa muita omiin sääntöihinsä.

Ruotsissa ja Englannissa havaitut sharia-partiot ovat merkki tästä: Jihadistit ovat saaneet kärjistettyä konfrontaatiota ympäröivän yhteiskunnan kanssa, ja seuraavaksi kiristetään ohjaksia omissa yhteisöissä. Näin jihadistit toimivat, ja merkit siitä että he ovat menestyneet aikeissaan, ovat pelottavia. Di-gold

Asiasta kertoi News.com.au.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.