kuinka yle uutisoi turvapaikanhakijoista, mielipidevaikuttamista ja ristiriitoja omissa uutisissa

0

Yle tehnyt hienon kyselyn ” sinut on käännytetty suomesta, millaisia vaihtoehtoja sinulla on” Kyselyyn pääset linkistä: http://yle.fi/uutiset/sinut_on_kaannytetty_suomesta__kokeile_millaisia_vaihtoehtoja_sinulla_on/9136482kartta

Ensimmäinen kysely koskee lähinnä sitä palaatko kotikaupunkiisi Ramadiin, vai valitsetko rauhallisemman Bagdadin? Välimatkaa näillä Kaupungeilla on noin 100km. Eli suht turvallisen bagdadin sijasta turvapaikanhakija on valinnut Suomen noin 3000km päästä, yle kyselyssään vetoaa perheen jättämiseen kotikaupunkiin.

Valitsisitko tässä tapauksessa 100km vai 3000km välimatkan?

 

Toisessa kysymyksessä jos valitset lähteä Suomesta Bagdadiin, sinua epäillään terroristiksi kaupungin rajoilla, koska et ole paikallinen.

Juttu jatkuu sillä, kuinka jäät Bagdadiin varattomana ja sinun pitää etsiä sukulaisia auttamaan.

  • Unohtiko yle oman uutisensa 30.8.2015, otetaan sieltä lainaus:

– Kiintiöpakolaisiin verrattuna turvapaikanhakijat eivät muutenkaan ole köyhimmistä köyhimpiä. Heillä saattaa olla varaa maksaa valtavia summia matkastaan Eurooppaan. Tosin moni on joutunut matkaa varten ottamaan velkaa ja myymään kaiken omaisuutensa. Ei pakolaisuus katso palkkapussia, sanoo viestintäpäällikkö Kaisa Väkiparta Suomen Pakolaisavusta.

Jatketaan juttua ja valitaan vaikka pakolaisleiri vaihtoehdoksi, ylen jutussa väitetään että leireillä ei ole tilaa ja kaikille ei edes riitä telttoja. Tähän väliin voidaan ihmetellä Saudiarabiassa tyhjillään olevaa noin miljoonan ilmastoidun teltan rykelmää.

teltta

12.5.2016 Yle on myös uutisoinut kuinka YK on ottanut ohjat Irakissa ja laittanut noin 100,000 sotilasta valvomaan rauhaa. Myös rauhanturvaajien voimankäyttöä halutaan lisätä, jotta rauha kaupungissa säilyy, kuinka tämä Bagdad on siis ylen mielestä turvaton kaupunki?

Lopetamme jutun kuvakollaasiin Bagdadista ja ihmettelyyn, kuinka yle sotii omia uutisiaankin vastaan uutisoidessaan turvapaikanhakijoista:

 

 

 

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.