Fortress Europen ’Pidetään Suomi Suomena!’ -mielenilmaisun uutisoinneissa ei vältytty ääri-ilmiöiltä.

2

Suomalaisen puolueettoman uutisvälityksen johtava toimija, Helsingin Sanomat, ehti jo ennakkoon ilmoittaa toivovansa Vuosaaressa eilen 10.09. pidettyyn ”Pidetään Suomi Suomena!” -mielenilmaisuun ”avoimesti rasisteja. Kun heitä ei paikalla näkynyt, lehti vaihtaa leimasanaa, ja näkee kaikki osanottajat ”ääriaineksina”.  Emme arvoi HS:n toiminnan eettisyyttä, sillä siihen tarkoitukseen on maassamme jo vaikiintuneita instituutioita.

MONAWALTER0000000000000000222Kun Hesari kuuluu oikeutetusti median sivistysperinteitä kunnioittavaan ja säntillistä kielenkäyttöä noudattavaan osastoon, emme lue heiltä MV-tyyppisiä otsikoita, kuten ”Rasistit kokoontuivat Vuosaareen kuuntelemaan somalin puhetta”, vaikka faktat ja ”faktat” kohtaisivat tuossakin otsikossa paremmin kuin HS:n käyttämässä.

10.09. Vuosaaren tilaisuuden pääpuhuja oli Ruotsissa asuva islamia terävästi kritisoiva Mona Walter. Hän on elänyt muslimina Somaliassa ja tietää mistä puhuu. Mona Walteria ”rasistit” siis kokoontuivat kuuntelemaan.

Aloite 10.09. Helsingin Vuosaaressa toteutuneesta kaikkien maahanmuuttopolitiikkaa vastustavien kansalaisliikkeiden yhteisestä tilaisuudesta lähti liikkeelle eri ryhmissä toiminneiden henkilöiden yhteydenpidosta.  Idea lausuttiin ääneen ensimmäisen kerran 07.05. Helsingissä pidetyssä kokouksessa, jossa ideoitiin myös toritapahtuma 14.07. Jyväskylään.

Jyväskylässä nähtiin samassa tilaisuudessa  Rajat kiinni! -liike, Jotain rajaa!, Itsenäinen Suomi ry., Suomen Isänmaalliset ry., Soldiers of Odinit, Suomen Sisu, ja perussuomalaiset nuoret. Silloin toiminut kontaktiverkko oli myös eilisen Vuosaaren tapahtuman takana. Yleiseurooppalainen Fortress Europe -verkosto adoptoi tilaisuuden osaksi kampanjaansa Eurooppaan kohdistuvaa invaasiota ja islamisoitumista vastaan.

Hesarin ennakkopuffi lupasi  jo korkeatasoista journalismia:

JÄRJESTÄJÄT TOIVOVAT, että Fortress Europe -nimen alla Mosaiikkitorille kokoontuisivat ”kaikki haittamaahanmuuttoa vastustavat toimijat”. Oletettavaa siis on, että paikalle saapuu myös avoimen rasistisia osallistujia.

hesari222221009Avoimen rasistiset” mainittiin ilmeisesti peloittelutarkoituksessa? Turun Sanomien mukaan poliisi laski paikalla olleen noin 250 henkilöä, mukana siis mustaa naispuhujaa kuuntelevat rasistit.

Mona Walterin lisäksi tilaisuudessa puhuivat mm. Maria Kaljuste, edustaen Fortress Europea, Junes Lokka ja James Hirvisaari.  Tilaisuuden avasi Pekka Kemppainen, esitellen juontajat Noora Budden ja Juha Mäenpään.  Yleisöä oli saapunut runsaasti pk-seudun lisäksi Tampereelta ja Pohjanmaalta. Puheenvuoroja käyttivät  mm. Antti-Jussi Hirsimäki, Simo Grönroos, Riku Nevanpää, Terhi kiemunki, Junes Lokka, Georg Kirsberg (Viro), Jukka Ketonen, Jussi Kankaristo ja Tuukka Kuru. Puhujat edustivat käytännössä kaikkia maahanmuuttopolitiikkaa Suomessa vastustaneita ryhmiä.

Aiemmin mielenosoituksiin osallistumattomat tilaisuuden seuraajat pysyttelivät sivummalla. Heidän joukossaan oli joitain ilmeisesti maahanmuuttajia. Mona Walterille osoitti suosiota mm. pari nuorta tummapintaista tilaisuuden kuuntelijaa.

Helsingin Sanomien lukijoilleen antama kuva ei ihan täsmää? Di-gold

 


Mielenilmaisun järjestäjien kannanotto:

Avoin kirje Helsingin Sanomien päätoimittajalle

Järjestimme 10.9 Vuosaaren Mosaiikkitorilla mielenosoituksen. Paikalla oli ilmeisesti myös HS:n edustaja, koska saimme jo samana päivänä lukea uhonneemme Vuosaaressa (http://www.hs.fi/kaupunki/a1473475863082).

Olet itse allekirjoittanut kannanoton Luotettavan Median Puolesta. Kannanotossa sanotaan mm. seuraavaa ”Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin. Kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme.”

Yllämainitussa artikkelissamme mielenosoitusta kuvattiin uhoamiseksi annettiin heti alkuun mielikuva että poliisi oli runsain joukoin paikalla meidän mielenosoitustamme vahtimassa. Järjestäjien ymmärryksen mukaan poliisi oli suojaamassa mielenosoitusta suurin joukoin ”rauhalliselta mutta äänekkäältä” vastamielenosoittajien joukolta, sekä antamassa lisäturvaa tilaisuuden pääpuhujalle.

Nämä rauhalliset vastamielenosoittajat mm. soittivat sumutorvia, sireeneitä, myös tomaatteja ja kananmunia käytettiin (Kohdasta 45min https://www.youtube.com/watch?v=VyXerieiLko), tosin turvatiimimme ja poliisi olivat tilanteen tasalla. Lisäksi useita häiritseviä henkilöitä jouduttiin kaitsemaan ”omalle puolelleen” mielenosoituksestamme poliisin toimesta.

Lisäksi tilaisuuden kiistanalaisin ja uutisarvoisin henkilö oli unohtunut artikkelista kokonaan.

Faktuaalisien puutteiden lisäksi kyseisestä artikkelista henkii mielestämme nimenomaan tietojen hämärtäminen ja vääristeleminen. Toivomme että olet sanasi mittainen mies ja toimit kuten allekirjoituksellasi lupasit, eli ”Otamme jatkossakin vastuun julkaisemistamme uutisista ja niiden oikeellisuudesta, ja vastaamme myös toimitustemme tekemistä virheistä ja niiden korjaamisesta”. Toivomme myös että teet sen vähintään yhtä näkyvästi kuin julkaisit tämän uutisen.

Miksi sitten avoin kirje? Koska aikaisemmankin kokemuksen perusteella vastuullisen median artikkelien korjaus on joskus ylivoimaisen vaikeaa ja valitus Julkisen Sanan Neuvostoon tarkoitaa vain asian hautaamista vuodeksi, jonka jälkeen ei ole väliä vaikka korjauksen joutuukin julkaisemaan. Tämä ei ole mielestämme vastuullista journalismia ja joudummekin ottamaan yleisen mielipiteen valituskanavaksemme.

Vastaustanne odottaen,

Seppo Heino Antti-Jussi Hirsimäki Maria Kaljuste Pekka Kemppainen Aleksi Keskinen Jukka Ketonen Kim Larni Juha Mäenpää Mauri Peltokangas Jani Perttilä Jani Salomaa Seppo Saarela Markku Salonen Kevin Servin Kristiina Vainikka

 

http://www.hs.fi/kaupunki/a1473475863082

http://www.hs.fi/kaupunki/a1473126892994

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/2776604/Vuosaaressa+vastustettiin+maahanmuuttoa

2 KOMMENTIT

 1. On suorastaan kunnioitettavaa että suomalaisia kutsutaan nationalisteiksi. Sillä sitä me olemme. Me olemme suomalaisia !!

 2. https://www.youtube.com/watch?v=DYEizpJmgcA

  Videolla noin kohdassa 05.00 kuvissa ITIS MIEKKARISSA näkyy mies jolla on M,Ö,S,S,Ä,D, huppari päällään. Näköjään kaverinsa kanssa kuvaamassa paikkoja ja mielenosoittajia. Suunnittelevatkohan jotain seuraavan itis miekkarin varalle… ::D

  Vai olivatko ainoastaan 9/11 päivänä varmistamassa paikanpäällä että totuutta näistä iskuista ei kerrota julkisuuteen?
  http://magneettimedia.com/israel-oli-wtc-iskujen-takana/

  Marco De Wit:in Facebookissa jakamia juttuja:

  https://www.facebook.com/groups/288325861297969/permalink/540122686118284/

  https://www.facebook.com/groups/288325861297969/permalink/586292194834666/

  Olivatko kenties ”SHUT IT DOWN” mentaliteetille liikkeellä siltä varalta jos totuus alkaisi tuon päivän tapahtumista leviämään? Kyseisellä porukalla on käsittääkseni maailman parhaat vakoilu/terrorisointi/jäljitys yms menetelmät.

  En tiedä ovatko nuo videon tyypit oikeasti mös.sädin miehihä vai jotain larppaajia. Olisi kuitenkin hyvä levittää tietoa eteenpäin ihan ihmisten turvallisuuden takia, varsinkin jos ITIKSESSÄ aitaan jatkaa näiden miekkarien järjestämistä.

  Siellä missä Möössääd pyörii kameroidensa kanssa paukkuu yleensä ennemmin tai myöhemmin. Moni viime aikasia ”terroristien iskuja” on väitetetty monen tahon toimesta mössädin false flageiksi.

  Nuo miekkarit itiksessä ovat kokkoajan samassa kohtaan ja nyt paikalla pyörii mossadin tunnuksilla varustettuja tyyppejä… ei mulla muuta.

  PS: Itsekirjoitin tämän viestin tämä yhden videon perusteella. Jonkun kannattaa käydä läpi myös muut siellä kuvatut videot jos vaikka löytyisi jotain lisätietoa tuon porukan touhuista.

  Ovatkohan noiden miekkarien järjestäjät jo tästä oudosta porukasta tietoisia?

  Tätä tietoa saisi kyllä mielestäni levittää facessa rajat kiinni ja suomi ensin ryhmissä että myös yleisö olisi tietoisia asiasta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.