Joukkoraiskaukset yleistyvä rikoslaji, Pariisissa, Turussa 17.-18.09.

3

Tapaukset, joissa miesjoukko väijjyy tai seuraa naista, ja käy joukolla kimppuun, olivat vielä melko äskettäin harvinaisia Suomessa ja Euroopassakin. Tapakulttuuri jopa muuten väkivaltaista käyttäytymistä sietävissä alakulttuureissakin hyljeksi henkilöitä, jotka moista harrastivat. Muutos on tapahtunut vähittäin 1900-luvun lopulla, ja nyt porukalla toteutettu seksuaalinen väkivalta alkaa olla arkipäivästynyttä, eivätkä yksittäiset tapaukset yllätä ketään.

Otamme esimerkit Turusta ja Pariisista:

Nainen yritettiin raiskata Turun Pernossa Hyrköistentiellä perjantain ja lauantain välisenä yönä hieman enne kello kahta. Kaksi miestä piteli naista kiinni, kun kolmas yritti laskea naisen housuja alas, selviää poliisille tehdystä rikosilmoituksesta. Ilmoituksen mukaan nainen rimpuili miesten otteista irti ja pääsi juosten karkuun.

Pariisissakin kolme miestä sieppasi teini-ikäisen tytön keskellä vilkasta kaupunkia. Tekijät olivat algerialaisia ja laittomasti Ranskassa. Pariisin tekoon, jossa uhri ei päässyt pakoon, liittyi uhrin häpäisy ja jättäminen sidottuna paikalle.

Joukkoraiskauksissa on havaittavissa naisvihamielinen ja myös rasistinen motiivi, kohdistuen eurooppalaisiin tyttöhin, jopa lapsiin. Tekijät edustavat useimmiten Eurooppaan asettunutta takapajuista alakulttuuria, lähes keskiaikaista oireyhtymää, joka ei voi sietää naisten itsenäistä käyttäytymistä ja tuntee ilmeistä rotuvihaa eurooppalaisia kohtaan. di-gold

Turun tapauksesta kertoi Turun Sanomat 18.09.2016.

Pariisin tapauksesta kertoi NBCDFW 16.09.2016

3 KOMMENTIT

  1. Ystävällismieliset ulkomaalaiset halusivat tietysti tarkastaa ettei naisella ollut punkkeja. Mutta ilmeisesti tapahtui kulttuurienvälinen väärinymmärrys.

  2. Ovat kantasuomalaisetkin tämmöistä joskus tehneet, mutta vaikuttaa vahvasti siltä, että uudet pyrkijät ovat yliedustettuina kiinnijääneissä ja epäillyissä, kenestä on tuntomerkkejä saatu?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.