Kymmenet tuhannet marssivat Brysselissä vastustaen ttip sopimusta

Kymmenet tuhannet marssivat  Brysselissä ttip sopimusta vastaan. Marssijat vaativat, että neuvottelut Usan ja Kanadan kanssa lopetetaan välittömästi. Protestiin osallistui niin ihmisoikeus-, Maatalousryhmiä, kuin myös ammattiliittoja. Sanoma oli kaikilla sama:

”Olemme vastaan näitä kauppasopimuksia , koska ne ovat uhka ympäristölle , terveydelle ,
työvoima kehitykselle ja antavat liian paljon valtaa monikansallisille yrityksille ”

Greenpeacen Euroopan tiedottaja Mark Brady sanoi.

Järjestäjien mielestä mielenosoitukseen osallistui 10-15000 ja poliisin tiedotteen mukaan 9000 henkilöä.

Euroopan komission tiedottaja Daniel Rosario on sanonut, että useat protestit on huomioitu ympäri euroopan ja keskustelut käyvät vilkkaina tällä hetkellä.

 

 

One thought on “Kymmenet tuhannet marssivat Brysselissä vastustaen ttip sopimusta

 • 22.9.2016 at 07:12
  Permalink

  Näitä euroopan uutisia ei koskaan ole liikaa. Suomessa valtamedia vaikenee niistä asioista joista sen pitäisi kertoa.

  Jo -80 luvulla kun olin töissä euroopassa ja toin sieltä kaikkea sellaista mitä mieltä ei saanut tai sellaisia tuotteita mitkä olivat huomattavasti edullisimpia, kapinoin valtamedian valehtelua vastaan. TV-uutisissa kerrottiin koko ajan miten Suomi on euroopan halvimpia maita elinkustannuksiltaan ja miten vaatteet ja kengät maksavat täälä vähiten koko euroopassa. Jatkuvasti toitotettiin miten Suomessa asuu euroopan onnellisin kansa ja miten Suomessa on euroopan korkein koulutustaso ja intelligenssi. Mutta kun meni eurooppaan niin näki miten valheellista Suomen uutisointi oli.

  Ruoka maksoi euroopassa 1/3-osan Suomen hintatasosta, vaatteet 1/2-osan, asuminen oli 30% halvempaa ja talot… ne olivat aikoinaan 3-kertaa kalliimpia kuin Suomessa, mutta nykyisin Suomalaiset asunnot ovat 2-kertaa kalliimpia. Hintataso on siis euron myötä noussut asuntojen osalta 6-kertaiseksi. Ero elinkustannuksissa on pienentynty mutta on yhä samaa suuruusluokkaa.
  Ja mitä tulee palkkoihin… esim. Saksassa saisin samasta työstä 2-kertaa parempaa palkkaa, veroprosentin ollessa >10% pienempi.

  Onneksi meille kuitenkin kerrotaan näistä euroopan tapahtumista. Siitä että eurooppalaisetkin vastustavat nykyistä hallintomallia. Ja siitä että kansa osoittaa mieltään. Koskahan sama saataisiin Suomeen? Vai ovatko suomalaiset liian velkaisia?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *