Turvaharjoitus toteutettiin Tallinnan-Helsingin välillä.

Suomenlahti on jo toinen vilkkaasti matkustajaliikennöity merialue, jolla viranomaiset varautuvat puuttumaan mahdollisiin tilanteisiin raskain asein.

Tallinnan ja Helsingin välillä liikennöivä Baltic Queen sai eilen illalla (20.09.) kannelleen raskaasti aseistettuja poliisin erikoismiehiä Suomen ja Viron yhteisharjoituksessa. Harjoituksen kohteena olevan tilanteen kuvauksen, mikä medialle kerrotiin, ei pidä antaa hämätä. Englannin Kanaalissa kesällä, ja nyt Suomenlahdella, varaudutaan terroristien hyökkäykseen kehittämällä valmiuksia.

Terroristit itse, ja myös terrorismin parissa työskentelevät viranomaiset ja tutkijat, ovat keväästä lähtien puhuneet ”pehmeistä kohteista”, l. paikoista joissa valmiustaso ei ole korkea. Nyt tehdään töitä sen eteen, etteivät Suomesta muihin maihin liikennöivät matkustajalautat olisi sellaisia.

Asiasta kertoi Iltasanomat 21.09.2016

One thought on “Turvaharjoitus toteutettiin Tallinnan-Helsingin välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.