Itävaltalaiskaupunki julisti ulkonaliikkumiskiellon alaikäisille turvapaikanhakijoille

Pohjois-Itävaltalaisessa Welsin pikkukaupungissa alaikäisille turvapaikanhakijoille langetettiin ulkonaliikkumiskielto, jonka mukaan he eivät saa liikkua majoituspaikkansa ulkopuolella kello kahdeksan jälkeen iltaisin. Syynä tähän on ahdisteluaalto, jonka kohteeksi kaupungin naiset joutuivat paikallisen Welser Volkfest -festivaalin aikana.

Kaikkiaan 17 festivaaleilla vieraana ollutta naista joutui ahdistelluksi 2-11 syyskuuta välisenä aikana.
Festivaalin kolmanteen päivään mennessä poliisi oli vastaanottanut jo kahdeksan ahdisteluilmoitusta, joiden johdosta poliisi otti kiinni viisi alaikäistä turvapaikanhakijaa Afganistanista, mutta ahdistelutapaukset jatkuivat. Festivaalin loppuun mennessä ahdistelutapauksia oli ilmoitettu yhteensä 17. Uhrit olivat iältään 18 -50 -vuotiaita, kun taas ahdistelijat olivat 15-16 -vuotiaita, ja kaikki olivat kotoisin Afganistanista.

Tämän seurauksena kaupungin pormestari Andreas Rabl julisti kaupunkiin nollatoleranssin seksuaalisen häirinnän suhteen. Rabl kertoi että vastaanotettujen turvapaikanhakijoiden määrän kasvaessa seksuaalisten ahdistelujen määrä kaupungissa on noussut räjähdysmäisesti. Vuoden 2016 alusta elokuun alkuun saakka ahdistelutapauksia oli ilmoitettu 193 kappaletta.

Alaikäisille turvapaikanhakijoille julistetun ulkonaliikkumiskiellon lisäksi Welsissä on suunnitteilla muitakin varotoimenpiteitä – lisää valvontakameroita aiotaan asentaa, mutta ongelman ratkaisemiseksi Itävallan olisi kiristettävä turvapaikkojen myöntämisen perusteita ja valvontaa ja nopeutettava turvapaikkahakemusten käsittelyä, sanoo pormestari Rabl.

Lähde: https://www.rt.com/news/360530-austria-town-curfew-refugees/

One thought on “Itävaltalaiskaupunki julisti ulkonaliikkumiskiellon alaikäisille turvapaikanhakijoille

 • 25.9.2016 at 23:24
  Permalink

  On surullista lukea miten tällaista sattuu joka päivä. Mutta hei, nyt ”jokakodin nato-lankaa” on saatavilla edullisesti. Eiköhän ympäröidä VOK:it?

  https://www.raeer.com/shopexd.asp?id=42682

  Ne loikkii vähemmän rakennuksista ulos jos rakenukset ympäröidään.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.