Viisi Isis terroristia pidätetty ympäri euroopan

1
Spanish police members escort after arresting a Moroccan man suspected of recruiting members via internet for the jihadist group Islamic State (IS), in Valencia on June 7, 2016. / AFP / JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images)

Tänään isossa poliisioperaatiossa on pidätetty 5 epäiltyä isikseen kuuluvaa terroristia. Pidätykset tehtiin Saksassa, Belgiassa ja Espaniassa. Pidätyksen syynä pidettiin propagandan levittämistä ja ihmisten yllyttämistä hyökkäyksiin. Tietoa oli esimerkiksi levitetty facebook sivulla millä oli 32,500 tykkääjää ja ryhmä kasvoi 500 tykkääjällä viikossa.

Espanjan sisäministeri Jorge Fernandez Diaz sanoi, ”puramme nyt isiksen luomaa propagandaverkostoa, jonka ainoa tarkoitus on luoda pysyvää pelkoa ympärilleen.”

EU: n terrorisminvastainen johtaja Gilles de Kerchove kehui toimintaa, ”tiedonvälitys virastojen ja maiden välillä on lisääntynyt selvästi ja se näkyy suoraan pidätysten määrässä”

Espanian poliisi sanoo pidättäneensä 143 epäiltyä vuoden alusta.

1 KOMMENTTI

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.