Lemminkäisen korvausvastuut pienenivät asfalttikartellijutun hovioikeuskäsittelyssä.

0
Mainos

Lemminkäinen on suurin maksaja asfalttikartelli-jutussa, josta Helsingin hovioikeus teki eilen (19.10.) ratkaisunsa. Kunnille maksettavat korvaukset jonkinverran pienenivät käräjäoikeuden tuomitsemista.

Kartelliin osallistuneille tuomittiin korvausvastuita yhteensä noin 35 miljoonaa euroa. 39:stä korvausvaatimuksia esittäneestä kunnasta 25:lle tuomittiin maksettavaksi. Vahinko aiheutui asfaltointiurakoiden ylihinnoittelusta.

Käräjäoikeudessa valtio oli jätetty korvauksitta, koska osa Tielaitoksen henkilöistä oli ollut po. rikollisessa toiminnassa  mukana. Hovi katsoi valtion olleen tästä tietämätön, ja siis kelvollinen korvausten saajaksi.

Mainos

Asiasta kertoi Kaleva 20.10.2016.

Kartellin katsottiin olleen olemassa 1997-2002, ja aiheuttaneen tienpitäjille, kunnille ja Tielaitokselle, huomattavan vahingon. Muutama vuosi sitten osa asfaltointiyrittäjistä lopetti toimintansa, ilmoittaen suoraan ettei urakoita saa jos ei kuulu johonkin sisäpiiriin. Tämä kaikki on mahdollista vain *maailman vähiten-korruptoituneessa maassa* Suomessa. di-gold-1

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.