Kansankoti on romahtamassa – kuin asuisi sotatoimialueella

  3
  Mainos

  Aamulehti raportoi Asko Sahlbergista, joka muutti 20 vuotta sitten Göteborgin alueelle. Kaupunkia pidettiin Ruotsin rennoimpana. Nykyisin väkivalta ja turvattomuus ovat arkea ja Sahlberg sanoo, että jos tilanne tästä pahenee, alueella asuminen on kuin olisi sotatoimialueella.

  Sahlberg on osallistunut valkoiseen pakoon ja muuttanut 20 kilometriä kaupungin ulkopuolelle. Hänen aiemmin synkät kirjansa ovat muuttuneet historiasta ammentaviksi, koska hän näkee niin paljon synkkyyttä ympärillään, ettei enää halua kirjoittaa siitä.

  Kirjailija kertoo, että Ruotsin näennäisen hyvinvoinnin takana on todellisuus, jossa ihmisille ei ole asuntoja eikä töitä, syöpäpotilaat jonottavat hoitoja ja osa koululaisista ei enää osaa edes ruotsia.

  Mainos

  ”Kansankoti on romahtamassa”, Sahlberg sanoo.

  Mainos

  3 KOMMENTIT

  1. Onko todella totta ? Itse asuin Göteborgissa vuodesta 1982 kesästä vueteen 1991 kesään. Oli siellä jo silloinkin ulkolaisten aiheuttamia hässäköitä aika ajoin, mutta ei varsinaisesti pelätä tarvinnut kuitenkaan. Nämä uutiset on käsittämättömiä, vaikka nätä on kuulunutkin ja olen seurannut.

  2. Se hyvä puoli tässä on että suomalaisia ei pidetä maahanmuuttajina van ”veljinä” jotka uskaltaa sanoa asiat suoraan. Sen kuulee useammaltakin suunnalta että suomalaisista pidetään juur sen vuoksi että ne sanovat asiat suoraan eivätkä kieroile tai kylvä riitaa eri ryhmien välille.

   Marjatalle voisi antaa vinkin että kävisi katsomassa tämän päivän Rymytoria, aikoinaan monen suomalaisen ensimmäistä majoituslähiötä. Saattaa näyttää täysin erilaiselta kuin esim -91.

   Itse siirryin Saksaan -91 alkuvuodesta ja silloin sielläkin oltiin hyvin ennakkoluuloisia uusia naapureita kohtaan. Mutta kun kuulivat että oltiin suomalaisia niin koko seutu rentoutui ja ilmapiiri oli vapaa. Sieläkin suomalainen oli tervetullut.

  VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.