Konetta ei kaapattu, miksi Hornetit?

0

Selitykset Tampere-Pirkkalan odosta välikohtauksesta ontuvat. Malagalta tulleeseen tilauslentoon liittyvä kalabaliikki vaukuttaa yhä hämärämmältä. Kerrataan:

  • Lento LLX5288 26.10., Malagalta Tampere-Pirkkalaan lähtee aikataulussa, ja arvioitu saapumisaika 18.01. ylittyy.
  • Ranskan ilmatilassa ja Maasrichtin aluelennonjohdon valvonta-alueella konetta käy tarkastelemassa ainakin yksi ranskalainen hävittäjäkone.
  • Nyt väitetään tarkastuksen syyksi radioyhteyden katkeamista, ja tästä kertovan transponderi-koodin sijasta valittua kaappauksesta varoittavaa koodia.
  • Malagan ja Tampereen välillä LLX5288:n on täytynyt ilmoittautua usealle lennonjohdolle, ja kuitata sekä ylilentolupa että ottaa vastaan tieto käytetystä ilmakäytävästä ja lentokorkeudesta.
  • Kone kiertelee ilmassa jonkinaikaa saavuttuaan Suomen ilmatilaan. Tämä osoittaa, että ohjaamoon on saatu perille lennonjohdon käsky jäädä jonotustasolle.
  • LLX5288:n arvioiduksi saapumisajaksi Tampere-Pirkkalaan ilmoitetaan 19.20. vielä pitkään koneen laskeutumisen jälkeen. Väärän tiedon jakaminen on poikkeuksellista, ja tahallista: Joku halusi estää matkustajien vastaanottajien tungeksimisen terminaaliin.

Radioyhteyden katkeaminen Ranskan yllä, monta tuntia ennen Suomeen saapumista, on hyvin epäuskottava selitys. Helsingin Sanomien 26.10. haastattelema asiantuntija Jyrki Raivio:

”Se on syynä aika kummallinen. Täällä päässä radiotoiminta on tietojeni mukaan toiminut ihan normaalisti. Miksi transponderkoodia ja hätätilannetta ei olisi varmistettu lentäjiltä radiolla? Koneissa on kaksi radiota, joten yhteyden puute tuntuu kyllä kummalliselta selitykseltä”

Toisinsanoen: Kyse ei ole radioyhteyden ongelmasta. Tampere-Pirkkalassa poliisi haastatteli sekä miehistöä että matkustajia, ketään outoa tyyppiä ei havaittu. Kaikilla olivat asiat kunnossa, ketään ei otettu kiinni.

LLX5288:n tultua Suomen ilmatilaan, Puolustusvoimat saa poliisilta virka-apu pyynnön, ja kaksi Hornetia lähtee saattamaan koneen Tampere-Pirkkalaan. Myöhemmin poliisin edustaja rikoskomisario Jari Kinnunen toteaa HS:lle, ettei mitään rikosepäilyä ole.

Median haastattelemat matkustajat ovat johdonmukaisesti selittäneet, että mitään muuta erikoista ei lennon aikana tapahtunut, kuin hävittäjien ilmaantuminen läheisyyteen Ranskassa ja Suomessa. Helsingin Sanomat spekuloi varovasti mahdollisuudella, että puolustusvoimat vaömistautui ampumaan Small Planetin po. lennon alas. Mitään syytä tähän varautumiseen ei löydetä.

HS:lle on kerrottu, että yhteys koneen ohjaamomiehistöön olisi saatu vasta koneen laskeuduttua. Tähän ei usko Erkkikään, tai ehkä Erkki vois just ja just uskoa.

Asiasta kertoi Helsingin Sanomat 26.10.2016.

Aamulehti 26.10.2016.

you-won-cannes-im-so-excited-pedro-aldomovar1Kun ei ole parempaa selitystä annettu, meidän uskottava että kone kadotti yhteyden lennonjohtoihin, koska siellä oli seksijuhlat:

 

 

 

 

Hävittäjien saattama lento saapunut Tampere-Pirkkalaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.