Ranskan sisäministeriö lupaa lisää rahaa poliiseille, eivät enää pärjää

0
Demonstrators face riot police officers during a protest in Paris, Thursday, March 31, 2016. Student organizations and employee unions have joined to call for protests across France to reject the Socialist government's bill, which they consider as badly damaging hard-fought worker protections. Banner reads: Paris is magic. (AP Photo/Christophe Ena)

Sisäministeriö ja ammattiliitot ovat kokouksessa päätyneet ratkaisuun, että poliisien määrärahoja kasvatetaan 250 miljoonalla eurolla. Lisärahat olisi tarkoitus käyttää poliiseja suojaavaan kalustoon. Asia esitetään parlamentille marraskuun loppuun mennessä.

Syynä määräraha lisäykseen on jatkuvasti kasvanut poliisien turvattomuus. Esimerkiksi aiemmin tässä kuussa poliiseja vastaan hyökättiin bensapommilla joka haavoitti vakavasti neljää poliisia ja kahta upseeria.

fuelbomb

Poliisien protesteissa on tuotu ilmi huolta jatkuvasta työmäärän kasvusta, turvattomuudesta ja resurssipulasta. Eräs haastateltu poliisinainen on sanonut, ”poliisit ovat todella tyytymättömiä hallituksen toimiin, Ranskan poliisi ei voi jatkaa näin”

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.