Helsingin poliisi valvoi tehostetusti huumausainekauppaa

3

Poliisihallitus on vahvistanut valtakunnalliset huumausainerikosten valvontateemat viikoille 42 ja 43 valtakunnallisen valvontateeman mukaisesti.

Huumausainerikollisuuden katukauppaan ja välitystoimintaan puuttuminen on yksi merkittävä osa huumausainerikollisuuden torjunnassa ja osa poliisin päivittäistä normaalia työtä. Katukauppaan ja välitystoimintaan kohdistetulla valvonnalla ja toimenpiteillä saadaan tietoa huumausainerikollisuuden tilasta ja kadulla liikkuvista huumausaineista hankintakanavineen ja paikkoineen.

Helsingin poliisilaitos valvoi tehostetusti kolmen viikon ajan 17.10. – 3.11.2016 Helsingin kaupungin alueella tapahtuvia mahdollisia huumausainerikoksia. Valvontaoperaatiossa kartoitettiin ennalta tiedossa olevia sellaisia valvontakohteita, joiden menneisyyden tai nykyisen tiedon perusteella oli oletettavaa, että rikollinen toiminta jatkuisi tai alueella olisi huumausainerikokseen syyllistyviä henkilöitä. Operaation päätavoitteena oli Helsingin kaupungin alueella yleisillä paikoilla tapahtuvaan huumeiden katutason myyntiin ja käyttöön puuttuminen, sekä erityisesti nuorille henkilöille tarjottavien huumausaineiden myynnin selvittäminen.

Tulokset:
Rikoksesta epäillyksi kirjatut henkilöt 83 kpl

Tehdyt rikosilmoitukset 56 kpl

– huumausainerikokset 38 kpl

– törkeät huumausainerikokset 9 kpl

– mm varkaus, törkeä ryöstö ym. 9 kpl
Kotietsinnät 47 kpl

Kiinniotetut henkilöt 70 kpl

Tarkastetut henkilöt 76 kpl
Takavarikoidut huumausaineet:

amfetamiini 291,3 g

kokaiini 146,5 g

hasis 986 g

ekstaasi 15 kpl

marihuana 2242 g

kannabis kasvit 154 kpl

kannabiskasvattamot 9 kpl
Takavarikoidut lääkkeet yms.:

huumausaineiksi luokiteltavat pillerit 7 803 kpl

lakka, GBL 122 ml

subutex 12 kpl

käteistä rahaa 11 445 euroa

Lähde: Helsingin poliisi

3 KOMMENTIT

 1. No niin, nyt ollaan asian ytimessä!! Tämä huumausaineita vastaan taistelu ei ole yksin poliisin tehtävä vaan se on jokaisen kansalaisen tehtävä. JOKA KERTA kun näet kauppaa tai tiedät jonkun käyttäneen tai ostaneen PITÄÄ TEHDÄ ilmianto poliisille. Jos ei muuten niin anonyymisti webin kautta !!

  Ilman ilmiantoja päivämäärineen ja/tai valokuvineen poliisin on mahdotonta saada käsitystä kauppaketjusta ja kaikista käyttäjistä. Siksi jokaisen kansalaisen velvollisuus on ilmiantaa sekä käyttäjät että kauppiaat poliisille. Vain siten saamme kitkettyä rikollisuuden ja huumekaupan Suomesta.

  Jos huumekauppaa ei Suomessa olisi, maamme rajojen sisäpuolelle jäisi kansan hyödyksi välittömästi 50 000 000 euroa. Se on melkoinen määrä. Ja jos ajattelee kerrannaisvaikutuksia, määrä kansamme hyvinvointii on paljon suurempi.

  Ja kuten näette, yhteiskunta tukee entisiä narkomaaneja. Katsokaa Jessikka Aroa. Ikävä kyllä käyttö on tehnyt pysyviä tuhoja jotka voi havaita hänen kirjoituksistaan. Mutta yhteiskunta on työllistänyt hänetkin.

 2. Tässä nähdään miten huumeet ovat lisääntyneet. Aikoinaan sanottiin, että kansainvälistymisen mukana tulevat ho*** ja huumeet ja niin on käynytkin. Taitaa huumemafia ujuttaa pakolaisten(siirtolaisten) mukana omia miehiään Eurooppaan. Saksassa huumemafiat värväävät jo pakolaiskeskuksien porteilla uusia miehiä kauppaamaan huumeita. Huumemafia taitavat jopa investoida huumerahojaan liiketoimintaan, mm. ravintolatoimintaan, mutta voidaanko tästä julkisesti keskustella?

 3. Jos kukaan on ihmetellyt sitä miksi matuihin ”kohdistui tuntemattomasta syystä väkivaltaa” viime syksyn ja talven aikana niin juuri huumeista oli kyse. Maahan tuli paljon väkeä jotka olivat tottuneet käyttämään koviakin huumeita päivittäin. Mutta yllättyivät kun täälä niitä ei myytykään joka kadunkulmassa ja niiden hinta oli jopa 100-kertaa kovempi kuin kotinurkilla.

  Ja kun suomalaiselta diileriltä koittaa ottaa juoksulaskun niin turpiinhan siinä tulee. Siitä ne mm. Kaivannonkin kaksi ”pahoinpitelyä tuntemattomien toimesta” johtuivat. Koittivat kuljettaa paikallisia delereita.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.