Laske siitä: Yhden hoitovuorokauden hinta on 259 euroa per lapsi.

3
Mainos
Sosiaali- ja terveyslautakunta § 52 20.09.2016

 

Sopimus alaikäisten turvapaikan saaneiden perheryhmäkodin perustamisesta

 

Mainos

311/05.11.00/2016

 

SOTE 20.09.2016 § 52

Lisätiedot:

sosiaalipalvelupäällikkö Jaana Myhrberg, puh. 09 505xxxxxx

etunimi.sukunimi@kauniainen.fi

 

Kaupunginvaltuusto on 14.6.2016 § 31 päättänyt, että Kauniaisten kaupunki ottaa vuonna 2016 vastaan 12 myönteisen oleskelulupapäätöksen saanutta turvapaikanhakijaa perustuen ELY-keskuksen kanssa tehtävään erilliseen sopimukseen. Kaupungilla on tämä sopimuksen lisäksi voimassa oleva jatkuva sopimus kymmenen turvapaikanhakijan vastaanottamisesta vuosittain.

 

ELY-keskuksen kanssa on 4.7.2016 neuvoteltu, että kaupunki voisi ottaa vastaan alaikäisiä oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita, jotka sijoitetaan kolmannen osapuolen tuottamaan perheryhmäkotipalveluun. Aihetta koskeva sopimus on allekirjoitettu 8.8.2016. Valtio korvaa alaikäisten, ilman huoltajaa maassa oleskelevien turvapaikanhakijoiden kustannukset toteutuneen mukaisesti kaupungille. Kaupunki on neuvotellut perheryhmäkotipalvelun tuottamisesta Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön kanssa. Neuvottelujen tuloksena on laadittu liitteenä oleva sopimus sekä palvelukuvaus. Sopimuksen mukaisesti perheryhmäkotiin sijoitetaan yhdeksän lasta, ja yhden hoitovuorokauden hinta on 259 euroa per lapsi. Sopimuksen kesto on yksi vuosi.

Kauniainen.fi

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. Jos jollakin kunnalla on taloudellisia mahdollisuuksia toimia matujen laboratoriona niin kauniaisilla. Sillä on varaa vaikka kustannukset ryöpsähtäsivätkin käsistä. Talous kestää isotkin korjausliikkeet.

    Mutta mutta… tuo 259e/vrk… Kuinka moni sotiemme veteraani saa yhteiskunnalta saman verran rahaa päivässä elämiseen? Tai saman verran häneen käytetään päivässä rahaa?

    Yrittäjänä voin sanoa että itselle tuleva palkka on noin ”markka neljästä”. Eli jos tienaat yritykselle neljä ränkylää, yhteiskunta ja sivukulut vievät siitä kolme ränkylää. Itselle jää palkaksi vain yksi. Jos tekee käänteisen laskutoimituksen siitä minkälaisen liikevaihdon nämä henkilöt joutuisivat tienaamaan mikäli ne perustaisivat omia yrityksiä (kuten meille aina kerrotaan) niin se tarkoittaa että tuo 259e/vrk tulee kertoa neljällä. Kuukaudessa pitäisi yrityksen laskutuksen olla siis: 30,5vrk/kk*259e/vrk*4 = 31 598e/kk. Mikä viiden päivän työviikoiksi jaettuna sekä 7.5h/vrk päivätyöksi jaettuna tarkoittaisi ~210e/h. Melko kallista ikkunan pesua, sanoisin. Ei taitaisi kielitaidoton sekä luku+kirjoitustaidoton matu päästä tuollaisille laskutuksille.

    Esimerkissä ei oteta myöskään huomioon sitä että henkilöillä on lomaoikeuksia ja 30% jättää laskunsa maksamatta tai maksaa ne myöhässä. Vuosilmien kustannukset on helppo laskea kun laskee että maksaa palkkaa 13kk vuodessa mutta työaika on vain 12kk. Ja tuo 30%… se nyt on vain faktaa useimmilla aloilla.

    Mutta Kauniaisissa ei ole näitä ongelmia. Mustat sormenjäljet pestään varmasti nopsaan pois laseista. Ja pihatkin pidetään kunnossa nimelliseen 200-300e/h hintaan. Sillä tokihan Kauniaislaiset haluavat tukea yksintulleita lapsosia. Ja auttaa heidän yrittäjyyden kultaiseen syleilyyn.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.