Obama rikkoi perinteen: USA hylkäsi Israelin YK:ssa.

Pian virkansa jättävä USA:n presidentti Barack Obama rikkoi USA:n ulkopolitiikan erään sitkeimmän perinteen: USA ei äänestänyt YK:ssa Israelin siirtokuntapolitiikan Länsirannalla tuomitsevaa YK:n päätöslauselmaa vastaan, eikä käytä turvallisuusneuvoston jäsenen veto-oikeutta.

Asiasta kertoi Iltalehti 24.12.2016.

USA on johdonmukaisesti tukenut Israelia poliittisesti, ja maita pidetään läheisinä liittolaisina. Äskettäin allekirjoitetun pöytäkirjan mukaan USA antaa lähimmän 10:n vuoden aikana Israelille sotilaallista tukea 38 miljardin dollarin arvosta. Sopimus jatkaa pitkäaikaista käytäntöä.

Tammikuussa aloittavan uuden presidentin, Donald Trumpin odotetaan jatkavan pro-Israel-politiikka. Trump on arvostellut Obaman po. päätöstä.di-gold

 

3 thoughts on “Obama rikkoi perinteen: USA hylkäsi Israelin YK:ssa.

 • 25.12.2016 at 04:15
  Permalink

  Obama Hussein on koko kautensa ajan valmistellut globaalia suursotaa. Venäjän provosointi aloitettiin taktisesti juuri toisen kauden puolella. Hiostuksella ja Urkrainan kriisin käynnistämisellä saatiin Venäjä ajettua nurkkaan. Venäjälle pelko Ukrainan valumisesta Natoon ja EU:hun kun oli todellinen. Ukrainassa kun sijaitsi sekä tärkeä strateginen laivastotukikohta että heidän ydinaseiden ohjausyksiköiden tuotantolaitos. Vetäkää siitä sitten johtopäätökset.

  Nyt kun Obama viimeistelee maailman rauhan sabotoinnin heittämällä bensaa lähi-itään missä jo valmiiksi liekit lyö piipusta. Samaan aikaan US hallitus kuitenkin tukee Israelin sotavarustelua suuresti. Kuten myös vastapuolen valittuja .

  Trump joutuu aloittamaan totaalisen likaiselta pöydältä ja tulehtuneesta tilanteesta jonka nobelisti nukke Obama käskystä rakensi.

  Reply
 • 25.12.2016 at 08:38
  Permalink

  No no mitä se barry soteiro meinaa, michelle obama on mies lue cooklesta, juu hienosti menee

  Reply
 • 25.12.2016 at 17:05
  Permalink

  juu pitsaa ja hodareita vain tilaillaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.