Karmea paljastus siitä miksi eurooppa ei ole saanut veronkiertoa kuriin

Euroopan komission nykyinen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on paljastunut saksalaisen NDR:n haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan luxenburin lobbariksi. Juncker on aikaisemmin toiminut Luxenburgin pääministerinä 1995-2013. 

juncker

Vuotaneiden asiakirjojen valossa on paljastunut kuinka Juncker on puuttunut Euroopan yrityksiin kitkeä veronkiertoa ja veroparatiiseja. Asiakirjan mukaan muutama maa on pystynyt pysäyttämään eu:n hankkeet ja yksi näistä maista on juuri Luxenburg, toinen Hollanti. Erikoiseksi asian tekee se kuinka 560,000 ihmisen luxenburg pystyi toistuvasti torppaamaan eu:n verosuunnitelmat. Mainittakoon, että Luxenburg on yksi maailman rikkaimmista maista asukaslukua kohden.

EU:n sisällä on ollut salainen komitea, joka on pohtinut, miten veronkiertoa voitaisiin estää ja miten EU-maita estettäisiin kilpailemasta verolaeilla toisiaan vastaan. Nyt komitea on lopettanut toimintansa. Komitean ajamia muutamia esimerkkiasioita, mitkä kuitenkin Luxenburgin toimesta torpattiin.

 • Parempaa tiedonjakamista jäsenmaiden välillä veroasioissa.
 • Jäsenmaiden ilmoitusvelvollisuus kaupoista veroparatiisi maiden kanssa.

Luxemburgin viranomaiset että komissio ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa sillä perusteella, etteivät tiedä onko tietovuoto paperit aitoja vai ei. Luxenburgin tiedottaja kuitenkin on kehunut kuinka maa on ollut etunenässä kitkemässä maidenvälistä verokilpailua ja toiminut täysin avoimesti koko ajan.

Vuodelta 2014 paljastuneesta Luxenburgin LUXLEAK skandaalista voi lukea täältä: luxembourg-tax-files

Paljastuksesta kertoi ja pidempi juttu luettavissa: https://www.theguardian.com/business/2017/jan/01/jean-claude-juncker-blocked-eu-curbs-on-tax-avoidance-cables-show

 

banner_money_v2_300x250

3 thoughts on “Karmea paljastus siitä miksi eurooppa ei ole saanut veronkiertoa kuriin

 • 1.1.2017 at 23:59
  Permalink

  Ei tämä nyt karmea ollut. Tosin, uusi monille jotak eivät ole seuranneet aikaansa tai eivät ole lukeneet ulkomaalaisia uutisia.

  Yksi asia tässä kuitenkin lohduttaa. Minä saan naista aina kun halua. Junckerilla ei varmaan enää edes seiso. Siksi hän on niin kitkerä ja katkera.

  Reply
 • 2.1.2017 at 08:43
  Permalink

  Junkkerista on paljastunut jo pitemmän aikaa sellaisia ”piirteitä” , että hänet olisi pitänyt siirtää jo aikoja sitten pois Brysselistä. Kiteytettynä:Junkker ei omaa minkäänlaisia rehellisiä piirteitä,joita kuitenkin yhteisten asioiden hoidossa tarvitaan. Jos ”unioni” ei todellakaan parempaan kykene,niin ei sitä siinä tapauksessa edes tarvita. Ei yhteistä turvallisuus politiikkaa voida sovittaa nykyisen ”viitan” alle,hyvänä esimerkkinä on ”mamujen” invaasio. Tällaisia kun tapahtuu,niin ongelmista tulee todella syviä,jotka sitten aiheuttavat sen ,että ”kone” yskii ja kehitys pysähtyy.

  Reply
 • 2.1.2017 at 14:31
  Permalink

  Ei riitä että Juncker eroaa.. Suomen on erottava EUsta nyt.
  Herätkää jo vihdoin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.