Marjaana Toiviainen kertoi jättävänsä Suomen – Terveiset hallitukselle ”voititte.”

45

”En voi asua tässä maassa enää. Muutan pois ensi kuussa. Tässä maassa ei enää voi elää.”

Pappi Marjaana Toiviainen päivitti Facebook seinälle seuraavasti:

MITÄ ON RASISMI SUOMESSA?

”Rasismi on sitä, että

a) kun minä, valkoinen nainen, pelkään henkeni edestä, minulle annetaan kotiin hälytysjärjestelmä ja piippava nappi, jolla saan paikalle apua, kun tarvitsen. Poliisi tulee suoraan. Nämä vehkeet asennettiin kotiini tänään.

b) kun erivärinen ystäväni kaasutetaan rautatientorilla, kun erivärisen ystäväni kädet poltetaan polttopullolla, kun häntä seurataan kotiin ja hän pelkää, että hänet tapetaan, kun uusnatsit tai mitä he ovatkaan vainoavat heitä, kun he saavat satoja ja tuhansia tappouhkauksia, kukaan ei auta. Poliisi sanoo, ettei mitään ole tehtävissä.

En voi asua tässä maassa enää. Muutan pois ensi kuussa. Tässä maassa ei enää voi elää.

Terveiset hallitukselle: voititte.”


Marjaana Toiviainen – Ei sittenkään lähde Tansaniaan?

45 KOMMENTIT

  • Mieluummin ”värillisten ystävien ” kanssa paluulennolla minne ikinä aavikolle.
   Aivan sairas ihminen.joka olis aikoja sitten pitänyt erottaa virasta.

  • Uhriutuu, on jo ajat sitten saanut pestin johonkin projektiin Tansaniassa. On ollut tuolla aikaisemminkin.

 1. -1 (ainakin hetkiseksi) tästä se pojjaat lähtee! savustetaan hörhöt maasta pihalle -vaikka yksitellen!

 2. Joo, elä tule takaisin. Oot kuin mikäkin pahainen teinikakara ignorointejes kanssa FB:ssä ja melkoinen poliisintyöllistäjä, yhteisön riippakivi ja muiden rahoilla suvakkeileva. Kiitos hei!

 3. Hyviä uutisia kerrankin. Olen tuntenut syvää myötähäpeää tämän pastorskan edesottamuksista. Toivottavasti hän saa apua, minne ikinä meneekin. Terveen persoonallisuuden saavuttaminen on terapian ja hoidon avulla toivottavasti mahdollista. Samalla toivon, että hän ymmärtää pysyä pois islaminuskoisista maista. Siellä kristityt tapetaan homojen rinnalla ensin. Elämä on yllättävän raadollista erilaisissa kulttuureissa.

 4. Ensin sählätään, sitten saadaan virtuaalisesti turpaan, sitten uhriudutaan ja osoitetasn mieltä. Ja kaikki sen takia, että somen mielikuvitusmaailma sai kuupan sekaisin. On siinä meillä pastori.

 5. Suosittelen Saudi-arabiaa tuolle luuskalle. Siellä on kivoja ählyjä runsaasti ja naispapilla mukavat oltavat.

 6. Siis jokainen ymmärtää toki , ettei päätös ollut hänen, vaan annettiin mahdollisuus jatkaa kirkon palkkalistoilla jossain muussa maassa. Afrikkaan lähtee kehitysyhteistyö -kuvioihin.

 7. Kyllä noin fixu immeinen aina paremman paikan löytää. Ei muuta, kuin onnea matkaan ja toivottavasti mahdottoman pitkälle. Suosittelen sen lisäksi lätkäistäväksi maahantulo kieltoa, ettei tule häntä koipien välissä takaisin.

 8. Pitäsikö edes minun olla tästä uutisesta surullinen… ee…eeh…sori…eiiii pysty… hahhahhhahhaaaa…

 9. Lehdissä on niin paljon negatiivisia uutisia joka päivä.
  No, tää päivä on pelastettu kun positiivisella uutisella ihmisiä hellittään.
  Muuta ku kymppi kouraan ja Tukholmaan huo…..

 10. Värikkyys vähenee katukuvassa ja mediassa. Riittääkö eriväristen laiton maahantuonti korvaamaan tappion vai muuttuuko Suomi harmaammaksi?
  Voisiko Suomen hallitus tehdä jotain asialle, ettei Marjaanan tarvitsisi paeta maasta? Otettaisiin vaikka se ”piippava nappi” pois tasa-arvon nimissä.

 11. Tåmäkö on se paholaispappi josta niin paljon hölistään.Enpä jää kaipaamaan, varmaan johonkin hoitoon pitäisi ohjata näyttää asiat olevan sillä tolalla!

 12. Nyt pitäisi pääpappien, piispojen ja muiden leviitojen pitää huoli, että tuolle jumalanhylkäämälle lunastetaan vain menolippu mahdollisimman kauas joka paikasta…

 13. Hyvä, että lähtee! Toivottavasti arkkipiispa Kari Mäkinen ja piispa Irja Askola lähtevät samalle ”Lusiferin ristiretkelle” ja julistavat oppejaan vaikkapa Irakissa.

 14. Anti-rasistin tunnistaa siitä että kaiken on oltava ihonvärin takia motivoitua, vaikka kukaan ei puhu ihonväristä mitään.
  Se, mitä emme itsessämme halua nähdä, näemme muissa.

 15. Tässä on esimerkki anarkisti papista jonka kirkko siunaa vasten raamatun sanaa.

  En ymmärrä mistä kirkon kapina henkisyys yhteiskuntaamme ja lakejamme vastaan kumpuaa vai onko nyt tultu pisteeseen mitä raamatussa povataan eli maailman loppua kun kirkko ja valtion päämiehet katsovat läpi sormien ihmisten yhtymistä samaan sukupuoleen ja eläimiin ja yleinen järjestys on maassa häiriintynyt.

 16. Minulle aivan tuntematon ihminen tämä Toiviainen, kun en seuraa piirejä. Mutta hyvin on provosoinut teidät, selvästi herkät piirit täällä aika epänormaaliin eifacetoface kielenkäyttöön.

 17. 26 valitusta Tuomiokapituliin, joten kirkko pedannut pariksi vuodeksi mukavan pestin (työsuhdeasunto ja palvelijat) lähetystehtäviin Tansaaniaan. Nyt onkin papin sopiva aika uhriutua, kun itkupotkuraivareista huolimatta asiat eivät menneetkään suvaitsevaiston haluamalla tavalla.
  Laillista yhteiskuntajärjestystä rikkova kirkon työntekijä olisi pitänyt erottaa, mutta näin kirkko pesee kätensä.

 18. Toiviainen on käyttäytynyt sopimattomasti pappisvirassaan ja muutenkin esiintynyt kritisoiden kotimaansa lainsäädäntöä ja virkamiesten toimintaa. Hän on syyllistynyt turvapaikanhakijoiden kiihottamiseen anarkistiseen toimintaan ja yllyttänyt ihmisiä lainvastaiseen toimintaan. Hän on hakeutunut julkisuuteen uhmakkaana ja nyt, nenilleen saatuaan, ottaa uhrin aseman ja uhkaa paeta maasta. No, lähtkohtaisesti suurimmalle osalle meistä on aivan sama, missä maassa Toiviainen aikaansa kuluttaa, mutta katsomme sitä pahalla, että maksamistamme varoista tuetaan tällaista yhteiskuntavastaista toimintaa. Varmaan paras ratkaisu olisi se, että Toiviainen irtisanoutuisi virastaan ja voisi vapaasti poistua maasta, ihan minne haluaa. Suomessa asiat ovat kohtalaisen hyvin, Afrikka tarvitsee enemmän Toiviaisen kaltaista maailmanparantajaa. Siellä ongelmat ovat suurempia ja lukuisempia, joten ehkä muutoksenkin tekeminen on helpompaa.

 19. Mistä näitä ylimielisiä, minä ja kaltaiseni olemme parhaita löytyy? Kaikki ne on kommentoineet tänne. Kun on tuollasia ajatelultaan/mielipiteiltään, luulisi elämän olevan ahdistavaa. On viisas teko muuttaa pois. Suomi on ahdasmielisten paratiisi. Toivaiselle toivon onnea elämään.

  • ”On viisas teko muuttaa pois” No muuta Alliseni muuta, seuraa punapapin hajua, jos et muuten Suomesta osaa pois.

 20. Terve menoa, älä tule takaisin! Tai no vitut sä mihinkään oo lähdössä, kunhan uhoot paskavarpaidesi kanssa.

 21. .kun on nolannut itsensä ja häpäissyt isänmaansa on aika tehdä se mikä tuntuu oikealta eli muuttaa Tansaniaan.

  Tansania, Iran, Irak, Syyria ja Somalia tarvitsee kaltaistasi naista. Siellä olisi paljon yksinäisiä miehiä jotka pelastustasi vailla ovat.

 22. Siis nyt hän ei sittenkään lähde Tansaniaan onko viisumi kunnossa vai mikä estää. Kannattaa kuunnella omaatuntoaan jos se kertoisi jotain sielun tilasta. Jos viikoksi edes tutustumaan poistuisi hän ja jos tuntuu hyvältä niin hyvästi pohjolan pakkaset. Se voisi olla ratkaisu jos ahdistaa. Mitä täällä tappelee tiukkapipoisten tyhjäntoimittajien kanssa. Kuten sanotaan muu maa mansikka.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.