Rattijuoppo kaahasi poliisia karkuun lapsi kyydissä – yli 2,5 promillea

0
Mainos

Sunnuntai houkutteli kännikuskit liikenteeseen ja pakenemaan poliisia pääkaupunkiseudulla. Poliisi tiedottaa:

Espoo: Törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Hätäkeskus sai sunnuntaina 23.04.2017 kello 13.45 ilmoituksen, jonka mukaan Sinikalliontiellä K-Supermarket Mankkaalla on asioimassa mieshenkilö lapsen kanssa. Mies tuoksui vahvasti alkoholilta ja oli liikkeellä henkilöautolla. Mies lähti ilmoituksen mukaan ajamaan kohti Nihtisiltaa, jossa poliisipartio sai häneen näköyhteyden. Mies ei piitannut poliisin hälytysvaloista, pysäytysvaloista ja sireenistä vaan jatkoi matkaansa ylinopeutta ajaen aiheuttaen useita vaaratilanteita matkan aikana. Lopulta auto saatiin pysäytettyä Jorvin sairaalan pysäköintialueelle. Mies puhalsi 2,52o/oo ja hänet tuotiin Espoon pääpoliisiasemalle.

 

Helsinki: Törkeään liikenneturvallisuuden vaarantaminen, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, rattijuopumus

Hieman alle nelikymppisen miehen epäillään syyllistyneen mm. törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen ja rattijuopumukseen eilen sunnuntaina yhdentoista jälkeen illalla Länsi-Pasilassa.

Poliisipartio kiinnitti huomiota moottoripyöräilijään, kun hän seilasi raitiovaunukaistalla Pasilankadulla. Partio lähti tavoittamaan kuljettajaa, kun hän yllättäen kiihdytti voimakkaasti ja ampaisi poliisipartiota karkuun Radiokadun ja Rahakamarinkadun kulmassa. Moottoripyöräilijä ohitti vastaantulijan kaistaa edellä ajaneen ajoneuvon ja jatkoi matkaansa Ilmalankadulle suurella nopeudella. Kuljettaja kääntyi lopulta sisään avonaisesta portista umpikujaan, jossa hän kaatui moottoripyörällään. Tämän jälkeen hän jatkoi pakomatkaansa juosten ajotakki päällään ja kypärä päässään.

Poliisipartio menetti näköyhteyden kuljettajaan, mutta sai hetken päästä hätäkeskuksen kautta silminnäkijähavainnon karkuun lähteneestä kuljettajasta. Hän oli havainnon mukaan yrittänyt piiloutua läheisen rakennuksen piha-alueelle ja noussut lopulta bussiin numero 23. Poliisipartio tavoitti keskustaa kohti ajaneen bussin ja löysi miehen ajovaatteineen ja hikisenä sisältä linja-autosta.

Poliisi takavarikoi mieheltä turvallisuustarkastuksessa löytyneet kaksi teräasetta ja pienen määrän huumausainetta ja otti miehen kiinni rikoksesta epäiltynä. Poliisipartio kuljetti hänet Helsingin oikeustieteen laitoksen kautta Pasilan poliisivankilaan.

Selvisi myös, että moottoripyörä oli varastettu aiemmin Espoosta. Pyörän rekisterikilpi oli vaihdettu toiseen, joten miestä epäillään myös ajoneuvorikkomuksesta.

 

Lähde: Poliisin tiedotteet

Mainos

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.