Uudet tiukat päästörajat tulevat – ”Dieselautot tulevat lopulta katoamaan teiltä”

Yllättävän vähälle huomiolle on Suomessa jäänyt se, että Euroopan parlamentti äänesti jo muutama viikko sitten lakiesityksestä, joka läpi mennessään kiristää uusien autojen päästövaatimuksia entisestään. Lain toteutuessa EU pystyisi antamaan autonvalmistajalle 30 000 euron sakot jokaisesta autosta, joka tuottaa tositilanteessa enemmän päästöjä kuin laboratoriotesteissä.

Parlamentti äänesti lakiesityksen puolesta selvin luvuin, mutta sen voimaantulo edellyttää vielä neuvotteluja EU:n lainsäätäjien, Euroopan komission ja jäsenvaltioiden kanssa. Laki tulisi voimaan tullessaan muuttamaan autonvalmistajien toimintaa, koska käytännöllisesti katsoen kaikki autot päästävät liikenteessä tällä hetkellä enemmän päästöjä kuin laboratoriossa.

Tosin myös autojen päästötestit ovat uudistumassan jotta ne vastaisivat paremmin tositilanteessa syntyviä päästöjä. Vuoden 2019 alusta lähtien päästöjä ryhdytään mittaamaan Euroopassa maantieajossa testikäytön sijaan.

Uusien käytäntöjen myötä diesel-autot tulevat lopulta katoamaan teiltä, arvioi EU:n sisämarkkinoista vastaava komissaari Elżbieta Bieńkowska The Guardian -lehdelle. ”Dieselit eivät katoa yhdessä yössä. Mutta olen aika varma, että ne katoavat nopeammin kuin kuvittelemme”, hän jatkoi.


Diesel-autojen suurin ongelma on typpioksidipäästöt. Diesel-käyttöiset autot ovat täyttäneet EU:n päästövaatimukset laboratoriotesteissä, mutta todellisuudessa ne ovat päästäneet ilmoille moninkertaisesti typenoksideja. Henkilöautojen päästöjä säätelevän Euro 6 -normin mukaan auto saa tuottaa ajokilometrillä 80 milligrammaa typenoksideja, mutta diesel-autoilla luku pyörii todellisuudessa noin 500 milligrammassa. Saksalainen autonvalmistaja Volkswagen syyllistyi testimanipulaatioon alentaakseen juuri dieseleiden typenoksidipäästöjä.

Monet eurooppalaiset kaupungit ovat huolissaan diesel-autojen päästöistä. Muun muassa Oslo on kieltänyt diesel-autot väliakaisesti. Lisäksi Pariisi, Madrid ja Ateena suunnittelevat kieltävänsä kaikki diesel-autot vuoteen 2025 mennessä. Myös Lontoon pormestari Sadiq Khan on ilmoittanut kaupungin harkitsevan maksuja erityisen saastuttaville autoille.

Autonvalmistajatkin ovat alkaneet suhtautua dieseleihin kielteisemmin. Toyota on jo päättänyt, ettei sen uutta C-HR-automallia tulla myymään lainkaan diesel-moottorilla. Sama saattaa koskea jatkossa muitakin Toyotan malleja, kun niitä uudistetaan. Myös Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson on sanonut, että Volvo saattaa lopettaa diesel-autojen valmistamisen vuoden 2020 jälkeen.

Nissanin/Renaultin yhteenliittymän johtaja Carlos Ghosn kommentoi Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa, että autonvalmistajat eivät tulevaisuudessa valmista niin paljon diesel-autoja kuin vielä nykyään: ”Kukaan ei ennusta dieseleiden määrän kasvua. Niiden määrä kyllä vähenee, mutta miten nopeasti, sitä on vaikea sanoa. Niiden määrä laskee eri nopeudella segmentistä riippuen.”

Kiristyvien päästövaatimusten takia autonvalmistajat joutuvat vastaisuudessa asentamaan diesel-autoihin uusia päästöjä hillitseviä järjestelmiä, jotka voivat nostaa pienimoottoristen diesel-autojen hintaa merkittävästi. Se voi johtaa siihen, että autonvalmistajat lakkaavat valmistamasta pieniä diesel-autoja. VTT:n tutkimusprofessori Nils-Olof Nylund arvioi HS:n haastattelussa aiemmin: ”Isommissa henkilöautoluokissa diesel säilyy edelleen. Kalliimmissa 50 000–60 000 euron luokissa on varaa lisätä valmistuskustannuksia.”

Suomen teillä liikku tällä hetkellä yli 700 000 diesel-henkilöautoa, mutta uusien diesel-autojen myynti on ollut laskussa jo vuosien ajan.

 

Lähde: Euroopan parlamentti, The Guardian, HS

19 thoughts on “Uudet tiukat päästörajat tulevat – ”Dieselautot tulevat lopulta katoamaan teiltä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *