Migri vähentää alaikäisyksiköiden vastaanottopaikkoja

1

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut vastaanottokeskusten ylläpitäjille uusista sopimusten irtisanomisista.

Lokakuun 2017 loppuun mennessä yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksista vähennetään 87 paikkaa.

Yhteistoimintaneuvotteluista vastaanottokeskusten henkilöstön kanssa vastaavat keskusten ylläpitäjät.

Vuonna 2016 ilmoitettiin yli 22 000 vastaanottopaikan vähennyksistä. Paikkojen vähentäminen jatkuu, sillä turvapaikanhakijamäärät ovat vähentyneet. Ylisuuren majoituskapasiteetin ylläpito on kallista, ja paikkamäärä pyritään siksi pitämään koko ajan mahdollisimman lähellä tarvetta. Viraston tavoite on ylläpitää vastaanottokeskuksissa 90 prosentin käyttöaste.

Vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä noin 16 000 majoituspaikkaa. Paikkojen vähennyksistä on ilmoitettu aikaisemmin:

 • 2 900 paikkaa, helmikuussa 2016
 • 7 200 paikkaa, maaliskuussa 2016
 • 5 700 paikkaa, toukokuussa 2016
 • 2 200 paikkaa, syyskuussa 2016
 • 1 800 paikkaa, lokakuussa 2016
 • 2 400 paikkaa, joulukuussa 2016
 • 1100 paikkaa, helmikuussa 2017

Toimintansa 31.10.2017 lopettavat vastaanottokeskukset

Yksintulleiden alaikäisten vastaanottoyksiköt:

Helsinki, Karhusaaren ryhmäkoti, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö. 14 paikkaa.

Hämeenlinna, Harvialan ryhmäkoti ja tukiasumisyksikkö, THL (Valtion koulukodit). 24 paikkaa.

Jyväskylä, Vaajakosken ryhmäkoti, SOS-lapsikyläsäätiö. 14 paikkaa.

Kontiolahden ryhmäkoti, Lukkarila Kodit Oy. 7 paikkaa.

Nurmijärvi, Vantalan ryhmäkoti, Kalliolan Kannatusyhdistys ry. 14 paikkaa.

Oulu, Onnelan ryhmäkoti, Pelastakaa lapset ry. 14 paikkaa.

 

Lähde: Migrin lehdistötiedote

1 KOMMENTTI

 1. Niin niin, mutta se minua huolestuttaa että mihin nämä matut siirtyvät noista vastaanottopaikoista? Takaisin kotimaahansahan ne eivät lähde vaan jäävät tänne Suomeen notkumaan. Niin että mihin nuo kymmenet tuhannet matut oikein sijoitetaan asuman? Suomeen suomalaisten keskelle?

  Nyt pitäisikin avata linkki jossa jokainen voisi ilmoittaa koko Suomen tilanteen. Jokainen voisi anonyymisti kertoa mihin päin Suomea on majoittunut minkäkin nimiset matut, tai vaihtehtoisesti niistä voisi ottaa valokuvia. Ja jos ei kaikista ole mahdolloisuutta saada niin sitten listaisi talon/alueen tai korttelin jossa niitä on ja arvioisi koska ne sinne tulvat ja montako niitä on. Ja jos pystyy määrittämään kansallisuuden ja iän sekä sukupuolen (tai arvioimaan) niin nekin ylös. Esim. tyyliin:

  – Tampere, Hervanta, Opiskelijakatu 9 kerrostalo 28 miestä 10 huoneistoo ko. kerrostalossa. Ulkonäkö viittaa Iranilaiseen, ikähaarukka 20-35 vuotiaita. Yksi noin 40 vuotias.

  Tilastosta muodostuu historia.Kun kerran fakebook suhtautuu tällaiseen kovin nuivasti niin olisiko VK parempi paikka listata porukkaaa?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.