Kaikki ammattiliitot halutaan vastarintaan – ”Hallitus nöyryyttää työttömiä ja pakottaa ilmaiseen työhön”

Ammattiliitto Pro kutsuu kaikki Suomen ammattiliitot mukaan vastustamaan Sipilän hallituksen ”edesvastuutonta” työllisyyspolitiikkaa. Pron puheenjohtaja Jorma Malinen on tiedotteessa suorasanainen hallituksen esittämästä työelämäkokeilusta, joka veisi pitkäaikaistyöttömät töihin yrityksiin palkatta, pelkällä työttömyystuella.

– Tämä menee liian pitkälle. Hallitus haluaa nöyryyttää työttömiä ja pakottaa ihmiset ilmaiseksi työvoimaksi, tätä ei tule missään nimessä hyväksyä, Malinen tuomitsee.

Työelämäkokeilu voi kestää vuoden, josta puolen vuoden ajan työtön voi olla yrityksessä töissä.

–  Jos työttömän voi saada töihin ilmaiseksi, sittenhän kannattaisi potkia vakituiset pihalle ja ottaa ilmaista työvoimaa. Kokeilu romahduttaa jatkuessaan normaalin palkkatason ja työehtosopimukset. Työmarkkinoiden vääristäminen ilmaisella työvoimalla on täysin edesvastuutonta politiikkaa hallitukselta. Ilmeisesti hallitus on päättänyt juhlistaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä palauttamalla suomalaiset työmarkkinat sata vuotta taaksepäin, Malinen täräyttää.

–  Mihin ilmaistyö lopulta johtaa? Mitä tapahtuu Suomen verokertymälle ja kestävyysvajeelle, jos valtio lähtee maksamaan tätä uutta yritystukea. Onko valtiolla tosiaan varaa maksaa palkat yritysten puolesta, ihmettelee Malinen.

Malisen mukaan työttömyystukea pitäisi voida käyttää palkkatukena tukemaan työllistymistä, mikäli hallitus aidosti haluaisi parantaa työllisyyttä.

– Näin työllistyvät saisivat myös kartutettua työeläkettä itselleen. Pro kannattaa järkeviä toimia pitkäaikaistyöttömyyden purkamiseksi, mutta tässä esityksessä ei ole mitään järkeä. Hallituksen esityksellä luodaan uusi luokka työmarkkinoille, johon kuuluvat ihmiset vain kiertävät ilmaistyöstä toiseen, Malinen kertoo.

Hallitus aikoo testata viidellä paikkakunnalla uutta ns. työelämäkokeilua, joka on suunnattu pitkäaikaistyöttömille. Kokeiluun osallistuva työtön tulisi työskentelemään työttömyysetuuden turvin maksimissaan vuoden ajan kunnalla tai yksityisessä yrityksessä. Työelämäkokeilun päivittäinen kesto olisi vähintään neljä ja enintään kahdeksan tuntia päivässä enintään viitenä päivänä viikossa. Ammattiliitto Pro huomauttaa, että ”käytännössä rajaukset ovat sellaiset, että ne mahdollistavat täyden työviikon tekemisen”.

Kokeilun toteutustapoja ei yksityiskohtaisesti rajoiteta, mutta työnteon lisäksi ”työelämäkokeiluun sisältyisi aina kunnan järjestämä, kokeilun aikana henkilölle annettava ohjaus ja valmennus”, hallituksen esityksessä kerrotaan Pron tiedotteen mukaan.

Lähde: Uusi Suomi

10 thoughts on “Kaikki ammattiliitot halutaan vastarintaan – ”Hallitus nöyryyttää työttömiä ja pakottaa ilmaiseen työhön”

  • 19.5.2017 at 18:09
    Permalink

    Miksi ihmeessä työttömän pitäisi työskennellä ilmaiseksi yksityiselle yhtiölle?

    Ainakin jos itse laskentatoimen KTM:nä joutuisin moiseen niin olisin todella todella huono työntekijä.

    Reply
  • 19.5.2017 at 18:57
    Permalink

    Eikös tämä nykysuomi.com vastusta henkeen ja vereen sdp:tä, vasemmistoa ja ay-liikettä, jotka ovat ainoa työläisen ja työttömän työläisen turva. Totuus on että persut on hillbillykevytkokoomusporvaripuolue joka on Suomen tavalliselle työluokalle yhtä paha uhka kuin Kokoomus ja multimiljonääriyrittäjä Sipilän oikeisto-Kepu konsanaan. Totuus on että oikeiston porvaripolitiikasta ei koidu Suomelle mitään hyvää, vain valtiovelkaa ja pohjoismaisen hyvinvointioikeusvaltion ja sopimusyhteiskunnan alasajo.

    Reply
  • 19.5.2017 at 23:13
    Permalink

    niin se näköjään menee että työttömyys korvausta ei haluta antaa vastikkeettomasti, mutta työnantajat saa vastikkeetonta työvoimaa, eihän ne joudu ite maksamaan edes tuota työttömyyskorvausta, vaan muut veronmaksajat

    Reply
  • 20.5.2017 at 13:11
    Permalink

    Matujen sosiaaliturva tulee kalliiksi, mutta siitä Kalergi-suunnitelmaa toteuttavat maanpetturit vaikenevat.

    Reply
  • 20.5.2017 at 19:37
    Permalink

    Globalistien märkää toiveunta, kyykytetyt kansat ja jopa valtiot. Omaisuudet kupataan eliitin haltuun.
    Bilderbergin korruptoima EU-komissio ja sitä palkintovirkoja kyttäävät poliitikot tuhoavat sumeilematta maanosamme hyvinvointia.
    Hyvä se on näiden hyvävelikerholaisten, eivät välitä hevonpeetä duunareista tai pienyrittäjistä. Ahneita paskiaisia.

    Reply
  • 22.5.2017 at 11:55
    Permalink

    Ammattiliitot eivät ole ajaneet jäsentensä etuja 30 vuoteen. SAK varsinkin on ajanut pääoman etua, sekä tietysti ammattiliiton omien päättäjien etuja. Miten joku Rinne muuten olisi päässyt SAK:n johdosta ministeriksi?

    No, niin kauan kun työntekijätmaksavat liiton maksuja saamatta mitään, ja liittojen herrat ostelevat rahoilla lomapaikkoja joihin jäsenet eivät pääse, niin kauan liittojen johdossa porsastellaan. Porsastelu loppuu vasta sitten kun rahantuloloppuu.

    Joten, ei kannata uhrata itseään tahon puolesta joka ei tee asioille mitään ja joka vain kerää rahaa. Kannattaa sekin raha sijoittaa vaikka suoraan toimintaa. Työntekijöiden kannattaisi liiton rahalla perustaa oma pankki. Pankin perustaminen ei vaadi kuin viisi miljoonaa euroa jonka jälkeen se toimii itsestään eikä sitä saa kaadettua millään.

    Toisaalta, Suomessa on jo toimivia pienpankkeja jotka mielellään ottaisivat moisen rahamäärän vastaan. Ja sen jälkeen niihin ei pystyisi mikää taho. Ei EU eikä Rothchieldit. Ajatelkaa… Ensimmäinen Suomalainen Työväen Säästäpankki. Kuka muistaa STS:n?

    Reply
  • 24.5.2017 at 17:16
    Permalink

    M a g n e e t t i m e d i a otsikoi 24.5.2017 “Sionistinen pankkikartelli iski Suomen kaivostoimintaan”
    Sen mukaan:
    ” Ylikansallinen kaivoskonserni Belvedere Resources osti Nivalassa sijaitsevan Hituran nikkelikaivoksen vuonna 2007. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin ylikansallinen kaivoskonsernin tytäryhtiö on ajautunut konkurssiin. Tytäryhtiö jätti suomalaisten maksettavaksi ja hoidettavaksi valtavan laskun sekä ympäristöä uhkaavat saasteet.
    Kuten aina, voitot yksityistetään ja tappiot kansallistetaan. Globalistikonserni päätti, että raiskatun ympäristön siivoaminen on suomalaisen veronmaksajan tehtävä. Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka joutui itsekin myöntämään, että firma jätti sotkun suomalaisten hoidettavaksi.
    Kaivoskonserni pääsikin kuin koira veräjästä. Yhtiön loput rahat nimittäin ohjattiin asianajopalkkioihin, eivätkä kahden miljoonan euron vakuudet kaivoksen jälkihoitoon riitä kaivoksen aiheuttamien ympäristöuhkien torjumiseen.
    Koska kaivosyhtiö päätti karata, pääsevät suomalaiset kantamaan vastuun sotkusta. Rahaa on käytetty jo 200 000 euroa vieraan kaivospyrkyrin ympäristövahinkojen torjuntaan. Belvederen luontoa uhkaavan sotkun siivoamiseen tullaan mahdollisesti vielä myöntämään 5 miljoonaa veroeuroa.
    Jos Belvederen aiheuttamat ympäristövahingot jätettäisiin torjumatta, olisivat seuraukset tuhoisat Suomen luonnolle. Ympäristösaasteet tulisivat todennäköisesti tuhoamaan pohjavedet ja siten Kalajoki menisi samalla.
    Varsin erikoisen tilanteesta tekee se, miten suomalaiset ovat joutuneet tämän maksamaan. Eri teollisuudenalat keräävät rahastoa, jolla katettaisiin juuri tämänkaltaisia ympäristölle aiheutuvia uhkia. Konkurssitapauksiin rahastoa ei kuitenkaan käytetä. ”Erikoista” onkin, että perussuomalaisten, kokoomuksen ja keskustan hallitus ei ole halunnut tilkitä järjestelmän porsaanreikää.
    Globalistit päästettiin uhkapelaamaan suomalaisille kuuluvilla kaivoksilla Sipilän hallinnon luvalla. Suomalaisilta veronmaksajilta viedään tuhkatkin pesästä samalla, kun ympäristön raiskanneet ja kansallisomaisuuden ryövänneet roistot juoksevat vastuutaan pakoon.
    Kysymys herääkin, ketkä ovat kaivoskonserni Belvedere Resourcesin takana? Kenen rikoskumppaniksi Sipilän hallinto ryhtyi?

    Perussuomalaisten, kokoomuksen ja keskustan ”isänmaallinen oikeistohallitus” suosi kansainvälisissä pankkimafiapiireissä pyörivää finanssioligarkkia? Voi vain kuvitella, millaisella huippuviralla Sipilä tullaan vielä tästä maanpetoksesta palkitsemaan!…”

    Artikkeli on kokonaisuudessaankin lukemisen arvoinen – suora linkki siihen ei mene tämän ”sensuroimattoman” sivuston kommenttisensuurista läpi.

    Reply
    • 24.5.2017 at 17:31
      Permalink

      Palkittiinhan Katainenkin politrukin viralla Brysselin lihapatojen äärellä, kun hän repäisi suomalaisten veronmaksajien selkänahasta pelastuspaketin konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa rahoittaneiden ulkomaisten pankkigangstereiden keinotteluvoitoille.
      Ilmeisesti Brysselin lihapatojen äärelle tähtää PettUri Orpokin, kun hän avosylin vastaanotti kymmeniä tuhansia partalapsia Tornionjoen yli syksyllä 2015 – nauttimaan maailman korkeimpiin kuuluvaa sosiaaliturvaa, suomalaisten seisoessa pitkissä leipajonoissa – vaikka hän olisi Dublinin sopimuksen perusteella voinut käännyttää ne kaikki suoraan takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin.

      Reply
  • 24.5.2017 at 17:19
    Permalink

    ”SUOMI – KRIMINAALIKRATIA

    Me elämme maassa, jossa eduskunta, hallitukset, presidentti ja armeija rikkovat lakejamme joka päivä, joka hetki, eikä se kiinnosta ketään. Hyvin harva kansalainen edes tiedostaa asiaa, suurin osa ei edes tajua sitä, ja nekin jotka tajuavat, seuraavat tämän rikollisen tapahtumien vyöryn etenmistä mykkinä ja alistuneina. Se on kummallista…”

    http://rayhablogi.blogspot.fi/2017/05/suomi-kriminaalikratia.html

    Ilmeisesti valtaosa kansasta saa rikollisilta vallanpitäjiltä riittävästi leipää ja sirkushuveja – vaikka sekin tapahtuu lisäämällä jo kriittiseksi katsotun 60% rajan bruttokansantuotteestamme ylittänyttä valtionvelkaamme, joka on melkein kokonaan KOROLLISTA ULKOMAANVELKAA.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.