Ministeri Risikko osallistuu YK:n terrorismin vastaisen komitean kokoukseen New Yorkissa

Sisäministeri Paula Risikko vierailee Yhdysvalloissa 23.–26.5.2017. Hän osallistuu YK:n terrorismin vastaisen komitean kokoukseen torstaina. Ministeri esittelee komitealle hyväksi havaittuja suomalaisia, YK:n väkivaltaisen ekstremismin torjuntaohjelmaan liittyviä käytäntöjä, joilla ehkäistään väkivaltaista radikalisoitumista ja syrjäytymistä.

YK:n turvallisuusneuvoston alainen terrorismin vastainen komitea on esittänyt kiinnostusta suomalaiseen tapaan tehdä tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kesken. Risikko valaisee komitealle terrorismin torjunnan pehmeiden ja kovien keinojen yhtäaikaista käyttöä sekä sitä kuinka Suomessa tehostetaan väkivaltaisen radikalisoitumisen ja terrorismin vastaista työtä.

Vuonna 2001 perustetun terrorismin vastaisen komitean jäseninä toimivat kaikki turvallisuusneuvoston jäsenvaltiot. Komitea perustettiin New Yorkin terrori-iskujen jälkeen valvomaan YK:n jäsenvaltiolta vaadittujen terrorismin vastaisten toimien täytäntöönpanoa. Jäsenvaltiot ovat myöhemmin antaneet komitealle muitakin vastaavia seurantavelvollisuuksia.

Vierailua on valmisteltu huolellisesti. Se on Suomelle poikkeuksellinen mahdollisuus vaikuttaa toimintaan YK:n tasolla. Nyt toteutuvan matkan johdosta ministeri Risikko joutuu jäämään pois presidentti Koiviston hautajaisista.

Tiivis ja monipuolinen ohjelma

Komiteakuulemisen lisäksi ministeri Risikko tapaa matkallaan YK:n asiantuntijoita maahanmuuton, rauhanturvaamisen, siviilikriisinhallinnan sekä radikalisoitumisen ja terrorismin vastaisen toiminnan alalta. Lisäksi hän tutustuu New Yorkin poliisin toimitaan jengiytymisen ehkäisemisessä ja kaupungin alueellisten erojen kaventamisessa.

Matkan tapahtumia voi seurata sisäministeriön blogissa sekä Twitterissä aihetunnisteella #RisikkoUSA.

Lähde: Sisäministeriön tiedote

Katso myös:

5 thoughts on “Ministeri Risikko osallistuu YK:n terrorismin vastaisen komitean kokoukseen New Yorkissa

  • 23.5.2017 at 13:13
    Permalink

    Ei tässä tarvita mitään kokouksia vaan RAJAT KIINNI ja LAITTOMAT ULOS MAASTA näin ensialkuun. Sitten mietitään ihan rauhassa että onko tässä nykyisessä touhussa ylipäätään mitään järkeä? Ensin rahdataan maa täyteen muslimeja jonka jälkeen ihmetellään miksi pommit paukkuu jatkuvasti -eikä siinä vielä kaikki -lisää lappaa päivittäin vaikka entisetkään eivät kehoituksista huolimatta suostu lähtemään. Posliinit on perseilleet itsensä ulos tilanteesta ja viihtyvät nykyisin statistin roolissa tai pakenevat paikalta -ote on jo menetetty. Tarvitaan armeijat kaduille ja kovat piippuun, se on ainut tapa kommunikoida mulliturpien kanssa.

    Reply
  • 23.5.2017 at 15:44
    Permalink

    MITÄ VITTUA TOI RUSAKKO TEKEE JOSSAKIN TERRORISMIN VASTAISESSA KOKOUKSESSA ?? SIITÄHÄN ON TERRORISTEILLE OLLUT ENENMÄN APUA KUIN HAITTAA TÄHÄN MENNESSÄ. JOS RUSAKKO SAISI ITSE PÄÄTTÄÄ NIIN SE HAKISI KOKO ISIS-JOUKON TÄNNE SUVAKKIEN HALATTAVAKSI, TÄYSI TURHAKE KOKO ÄMMÄ.

    Reply
  • 23.5.2017 at 19:25
    Permalink

    Ja lopputuloksena juhlava päätöslauselma: Terrorismi on tuomittavaa.

    YK ei ole mitään järkevää tuottanut aikoihin ja nykyisinhän kaikennäköisten banaanivaltioiden edustajilla on huomattava vaikutusvalta ko järjestössä.

    Reply
  • 23.5.2017 at 19:49
    Permalink

    Asia pitäisi olla toisinpäin, kuinka Suomesta suhteessa matujen määrään nähden on kaikkein eniten lähtenyt taistelemaan porukkaa Isisin riveihin. Eli kuinka sisäministeriö tämän ennätyksen on saanut aikaiseksi.

    Reply
  • 23.5.2017 at 23:19
    Permalink

    Monikulttuurisuus saapuu eurooppaan pommien paukkuessa -Milloinkohan Rautatientorin vesselit alkaa räjähtelemään?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.