Alaikäiset tytöt pyörivät aikuisten miesten seurassa Joensuussa – Poliisi varoittaa vanhempia Wilmassa

Seksuaalirikoksia tutkivan poliisin mukaan alaikäisten tyttöjen kanssa liikkuu sekä ulkomaalaistaustaisia että kantasuomalaisia miehiä. Ilmiö on tuttu myös muualla Suomessa, uutisoi Yle.

Alaikäisten tyttöjen ja aikuisten miesten kanssakäymisestä huolissaan oleva Itä-Suomen poliisi on Joensuussa ottanut käyttöönsä epätavanomaiset keinot.

Poliisi on välittänyt talven ja kevään aikana Joensuussa yleistyneen ilmiön johdosta viestiä Wilmassa, joka on Suomessa yleisesti käytössä oleva koulun ja kodin välinen yhteydenpitojärjestelmä.

Wilmassa lähettämässään tiedotteessa poliisi kertoo saaneensa talven ja kevään aikana useita viestejä siitä, että alaikäiset tytöt hakeutuvat nuorehkojen aikuisten miesten seuraan. Havaintojen mukaan nuorimmat tytöt ovat alakouluikäisiä. Poliisi on tehnyt vastaavia havaintoja myös itse normaalin partioinnin yhteydessä.

Poliisi on myös viime aikoina tutkinut useita seksuaalirikoksia, joiden uhrina on ollut alaikäinen tyttö. Rikoksesta epäiltynä on ollut sekä ulkomaalaistaustaisia että kantasuomalaisia nuoria miehiä.

Kannattaa katsoa, missä seurassa liikkuu

Kun nuoret ja eri-ikäiset ihmiset hakeutuvat toistensa seuraan, ei siinä ole tietenkään mitään kiellettyä tai rikollista, poliisi kertoo. Poliisi on kuitenkin huolissaan siitä, että tehtyjen ilmoitusten perusteella näissä kohtaamisissa ei aina ole ollut kysymys pelkästä keskustelusta tai ajatusten vaihdosta.

Rikoskomisario Simo Hämäläinen korostaa, että tilanne Joensuussa ei ole erityisen huono muuhun maahan verrattuna, mutta Joensuun poliisin käyttämä viestintäkeino on poikkeuksellinen.

– Poliisi on tehnyt havaintoja pitkin talvea ja kevättä siitä, että nuoret tytöt liikkuvat Joensuun keskustan alueella, aiemmin talvella kauppakeskuksissa ja nyt ympäri kaupunkia, aikuisten miesten kanssa. Siellä on ulkomaalaistaustaisia miehiä ja myös suomalaisia miehiä, Hämäläinen taustoittaa.

– Toki suurin osa nuorista ja suurin osa näistä aikuisista käyttäytyy hyvin. Mutta niin kuin jokainen voi päätellä, osa näistä kanssakäymisistä on johtanut muun muassa eriasteisiin seksuaalirikosepäilyihin. Ja tästä ollaan huolissaan, Hämäläinen jatkaa.

Nuorimmat tytöt viidesluokkalaisia

Rikoskomisario Hämäläisen mukaan oli poliisin oma idea ottaa yhteyttä nuoriin ja heidän vanhempiinsa Wilman kautta.

– Ihan ennaltaehkäisevässä mielessä ennen kesälomia ajattelimme, että laitetaan henkilökohtaisempi viesti. Että käytäisiin keskustelun kautta pelisääntöjä ja ruumiillisen koskemattomuuteen liittyviä yksityiskohtia kotona läpi. Tämä on ollut tarkoitus tässä viestinnässä, Hämäläinen selventää.

Tavoitteena on, että erityisesti vanhemmat ja muut aikuiset kantaisivat entistä enemmän huolta ja vastuuta lapsista ja nuorista. Simo Hämäläinen korostaa, että poliisin tarkoituksena ei ole lietsoa minkäänlaista pelkoa tai vihaa, vaan ihan avoimesti keskustella näistä asioista ja tuoda ilmi ne havainnot, joita he ovat omassa työssään tehneet.

– Poliisin nuorten tiimin työntekijöiden havaintojen mukaan aikuisten miesten seurassa tavatuista tytöistä nuorimmat ovat olleet peruskoulun viidennellä ja kuudennella luokalla, eli he ovat iältään noin 12-vuotiaita lapsia, Hämäläinen toteaa.

Lähde: Yle

10 thoughts on “Alaikäiset tytöt pyörivät aikuisten miesten seurassa Joensuussa – Poliisi varoittaa vanhempia Wilmassa

 • 24.5.2017 at 09:41
  Permalink

  Ihan hyvä yritys poliisilta. Vanhemmilla pitää toki olla vastuu lapsistaan ja käsittämätöntä, että vanhemmat altistavat omat lapsensa hyväksikäytölle suvaitsevaisuuden nimissä.

  ” Että käytäisiin keskustelun kautta pelisääntöjä…” Valitettavasti nämä vastaavat dialogit eivät tule vaikuttamaan muslimeihin millään tavoin, eivät ikinä tule kunnioittamaan meitä kristittyjä vääräuskoisia naisia ja tyttöjä.

  Siksi olenkin kehottanut omia lapsia, että matujen kanssa ei pidä olla missään tekemisissä.
  Uskomatonta ylipäätään, miten nopeasti Suomi on saatu pilattua niin, että omat lapsemme eivät enää saa asua ja liikkua turvallisessa kotimaassa.

  Reply
 • 24.5.2017 at 09:46
  Permalink

  Tässä näkee poikien ja tyttöjen eron. Tytöt ovat jo pienestä pitäen kierompia ja manipuloivempia kuin pojat. Ne osaavat myös vierittää syyt aina toisten niskoille. Pojat tunnustavat rehellisemmin ja kärsivät rangaistukset. Tytöt kiistävät kaiken ja lopuksi syyllistävät vastapuolta. Ja jos niiltä jotain kieltää, niin aina varmemmin ne sitä tekevät.

  Ikävä kyllä matujen kanssa ei toimi samat tavat kuin suomalaisessa kulttuurissa. Kiroilu ja huutaminen ei auta siinä vaiheessa jos matu päättää käydä käsiksi. Konkretia lyö kasvoille kuin märkä rätti eikä sitä pääse karkuun vaikka haluaisi. Siinä kohtaa maailma ei pyörikkään niinkuin siihenasti.

  Ja kun morkkis omasta tyhmyydestä iskee, ei ensin uskalleta kertoa. Kaverit nauraa ja matutkin pilkkaa. Ja meillä on yhteiskunnan ulkopuolelle jäävät yksilö.

  Reply
  • 24.5.2017 at 11:26
   Permalink

   Siinähän syyllistät 12-vuotiaita aikuisten miesten teoista.

   Reply
   • 24.5.2017 at 12:55
    Permalink

    Niin syyllistänkin. Ja varsinkin heidän vanhempiaan jotka eivät ole saaneet kuria ja/tai kertoneet elämän konkretiasta.

    Reply
 • 24.5.2017 at 10:34
  Permalink

  Tyhmiä tyttöjä.

  Reply
 • 24.5.2017 at 13:47
  Permalink

  ”Samaan aikaan Rautatientorilla”…uskomatonta touhua!

  Reply
 • 24.5.2017 at 14:52
  Permalink

  Vastuu on aina aikuisten.

  Tämä aivopesu ja koti, uskonto, isänmaa romuttaminen juontaa sukupolvien yli kulttuurimarxismiin ja taistolaisuuteen, jonka vapaan kasvatuksen seurauksia nyt niitämme.

  Mihin on kadonnut suomalaisten miesten ja isien kunnia huolehtia tyttäristään? Ja äitien siveellisyysopit ja kauniit käytöstavat lapsilleen? Pitääkö sitä hakea talvi-vai peräti nuijasodasta asti?

  Oma osuutensa on myös koululaitoksella, jonka monikulttuurisuusohjelma kehottaa lapsia suhteisiin ulkomaalaisten kanssa ja syyllistää rasismikirveellä maahanmuuttokriittisiä. Yhtään poliittista päättäjää ei ole astunut puolustamaan raiskattuja lapsia. Pelkkää hiljaisuutta! Tämä on kyllä koko yhteiskuntamme, median ja suvaitsevaisten vanhempien aiheuttama ongelma! EI LASTEN!

  Reply
  • 24.5.2017 at 15:46
   Permalink

   Kalkkis on oikeassa. Pitää aina muistaa että lapset tarvitsevat vanhemmat, eivät kavereita. Jos vanhemmat koittavat käyttäytyä kuin kaverit, se johtaa tilanteeseen jossa lapselle ei aseteta rajoja. Silloin lapset saavat kasvaa ilman vastuuta eivätkä he oskaan opi ottamaa vastuuta itsestään tai toisista.

   Lasten taas tulee totella aikuisia. Häjyt-elokuvassa sanottiin hyvin:”Miäs saa tehrä mitä haluaa, mutta siihen kuuluu vastuu”.

   Nykyajan nuorissa on se ongelma että jo nuoresta lähtien tiedetään omat oikeudet mutta kun jotain ikävää sattuu, piiloudutaan suojaiän ja vanhempien selän taakse. Hyväksikäytötapauksissa ei voi. Ja täytyy muistaa että aina osasyyllisyys on nuoressa. Jos hän ei olisi sielä, niin koko tapausta ei olisi tapahtunut. Ja tämä on se asia joka kaikkien tulee ymmärtää. Lapsilla pitää olla kotiintuloajat ja vanhempien tulee valita heidän seuransa.

   Reply
  • 24.5.2017 at 19:27
   Permalink

   ”Nurmon koulussa tapahtunut kauheita: suvivirsi laulettu ja kuultu jouluevankeliumi!

   Lapset saivat kosketuksen uskontoon

   Nurmossa on tapahtunut kauheita. Lapset ovat saaneet kosketuksen uskontoon. On rukoiltu ennen ruokailua, kanttori on käynyt opettamassa virsiä, joulujuhlassa on luettu jouluevankeliumi ja laulettu useampi kristillinen joululaulu. Koulun oppilaat ovat saaneet jopa Uudet testamentit. Musiikin tunnillakin on saatettu veisata virsiä.

   Nurmon Hyllykallion kohukoulun joulujuhla on vietetty jopa kirkossa ja koulusta on tehty retki Lankarin leirikeskukseen, joka on ollut alun perin herännäispappien virkistykseen tarkoitettu maalaistalo.

   Varoitus: alla oleva suvivirsi voi loukata äärimmäisen suvaitsevaisia ihmisiä, joille vanha suomalainen kulttuuriperinne on imperialismin ilmausta…”

   Koko artikkeli: http://mvlehti.net/2017/05/24/nurmon-koulussa-tapahtunut-kauheita-suvivirsi-laulettu-ja-kuultu-jouluevankeliumi/

   Lienevätkö kantelun tekijä sekä koulun rehtorikin kommunistisen Frankfurt-koulukunnan mädätysopit täysin ’sisäistäneitä’ vanhoja taistolaiskommunisteja, varsinaisia SUOMENKANSANVIHOLLISIA.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.