La Chapelle-Pajol, naisten no-go zone Pohjois-Pariisissa

3

Joukko Pariisin La Chapelle -kaupunginosan naisia kokoontui ja laati yhdessä vetoomuksen, joka sai pian taakseen myös kaksi paikallista yhdistystä – SOS La Chapellen ja Demain La Chapellen. Vetoomuksen on allekirjoittanut  kahdessa viikossa  yli 20 000 pariisilaista. Vetoomuksen otsikko on :”Nainen – uhanalainen laji Pariisin sydämessä.” Mistä on kyse?

La Cahepellen kaupunginosa on muuttunut lyhyessä ajassa hyvin levottomaksi, ja turvattomuus se kaduilla on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Alueella vetelehtii suuri määrä kodittomia siirtolaisia, laittomasti maassa oleskelevia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ja muuten vain maassa laittomasti viipyviä, lähinnä Pohjois-Afrikasta Etelä-Euroopan kautta Ranskaan saapuneita miehiä. He pyörittävät alueella kaikenlaista laitonta taloutta huumekaupasta ihmiskauppaan ja väärennettyjen henkilöpapereiden myyntiin. Jokin aika sitten kaupunki perusti kaupunginosan läheisyyteen virallisen pakolaisleirin, mikä on myös lisännyt alueen levottomuutta. Osansa soppaan tuo myös se, että La Chapelle on kätevästi reitillä Pariisista Calaisiin, jolla vaeltaa loputon siirtolaisvirta. Monet alueelle päätyneistä ovat paenneet Calaisin kuuluisasta Jungle (viidakko) leiristä, joka hajoitettiin viranomaisten toimesta.

Lukuisat naiset ovat kertoneet kauhutarinoita siitä miten heitä on kohdeltu alueen kaduilla – on haukuttu huoraksi, tönitty, uhkailtu, lyöty, nipistelty, lähennelty ja lääpitty, kehotettu pysymään kotona, ja joitakin raiskauksia on myös tapahtunut, puhumattakaan jatkuvista ryöstöistä ja taskuvarkauksista, joiden kohteeksi alueen asukkaat ovat joutuneet.

Demain La Chapellen puheenjohtaja Loïc Guzman astui pestiin sen jälkeen kun hänen edeltäjänsä muutti pois alueelta, koska se oli tullut liian vaaralliseksi elää hänen vaimolleen ja kahdelle lapselleen. Guzman kertoo vetoomuksen saaneen negatiivisen vastaanoton tietyssä poliittisissa ryhmittymissä, jotka leimasivat sen rasistiseksi ja populistiseksi.  Hän sanoo varovaisesti, ettei pidä katuahdistelua sinänsä puhtaasti siirtolaisten aiheuttamana, mutta lisää, että ongelmat alkoivat kuitenkin siinä vaiheessa kun La Chapellen rautatieaseman alikulkutunneleihin oli syntynyt epävirallinen siirtolaisleiri, ja rikollisjärjestöt saapuivat alueelle heidän vanavedessään heidän tarpeitaan palvelemaan. Hän sanoo että ongelman ytimessä ovat kyseiset rikollisjärjestöt, joiden toimijat seilaavat kaduilla kaupitellen kuka mitäkin. ”Kohteemme eivät ole siirtolaiset”, hän sanoo, ”aiheena on naisten ahdistelu alueen kaduilla.”

Kun vetoomus oli julkaistu, Pariisin pormestari Anne Hidalgo twiittasi olevansa tietoinen ongelmasta, ja aikovansa ryhtyä toimenpiteisiin sen ratkaisemiseksi. Poliisin läsnäoloa onkin lisätty alueella näkyvästi, asukkaiden suureksi tyytyväisyydeksi.

18.5.2017 http://www.leparisien.fr/paris-75018/harcelement-les-femmes-chassees-des-rues-dans-le-quartier-chapelle-pajol-18-05-2017-6961779.php

1.6.2017 https://www.theguardian.com/cities/2017/jun/01/calais-paris-france-street-harassment-women-migrants-la-chapelle-refugees

 


3 KOMMENTIT

  1. Matuidiootit siellä taas väläyttelee taitojaan. Mihin vaan noi kerääntyy niin aina sama loppu tulos.

    Ja joku vasureiden Anna Kontula kuolaa jo satakertaisen pakoloismäärän perään. Siinä kans yks mielisairas kommari. Painuis Lähi – Itään.

  2. Ja lisää tulee rajan yli jatkuvasti…ei auta pienet pipertelyt. Jos tilanne halutaan hallintaan tarvitaan massiiviset operaatiot missä eurooppaan tunkeutuneet laumat yksinkertaisesti poistetaan lähtömaihinsa. -ongelma lakkaa olemasta.

  3. Entäpäs sitten, kun kanien tavoin lisääntyvät afrikkalaiset elintasopakolais-massat alkavat kymmenin ja sadoin miljoonin vyöryä Eurooppaan? No ainakin EU:n jesuiitoista koostuva korkein johto taputtaa tyytyväisenä käsiään, kun Kalergi-suunnitelman toteutus etenee ja Eurooppa alkaa täyttyä euraasialaisella negroidisella sekarodulla!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.