Reserviläisliitto haluaa myös naiset kutsuntoihin

Reserviläisliitto haluaa laajentaa asevelvollisuuslain koskemaan myös naisia. Maanpuolustusjärjestö ehdottaa, että jatkossa naistenkin pitäisi osallistua kutsuntoihin.

Naisten kutsunnat olisivat yksipäiväinen tietoisku Puolustusvoimista, joka Reserviläisliiton mukaan lisäisi naisten maanpuolustustahtoa.

Ehdotus säilyttäisi naisten vapauden valita tai olla valitsematta asepalvelusta.

Reserviläisliitto kannattaa myös molempia sukupuolia koskevaa kansalaispalvelusta, joka valmentaisi erilaisiin poikkeusolojen tehtäviin, ja olisi kestoltaan muutamasta päivästä muutamaan viikkoon.

Kansalaispalveluksen voisivat suorittaa naisten lisäksi miehet, jotka eivät terveyssyistä voi mennä normaaliin asepalvelukseen.

Reserviläisliiton yli 37 000 jäsenestä naisia on vajaat kaksi tuhatta.

Lähde: Hämeen Sanomat

One thought on “Reserviläisliitto haluaa myös naiset kutsuntoihin

  • 5.6.2017 at 12:01
    Permalink

    Joku sotapeli on nyt käynnissä. Meidän kylältä on kutsuntoihin määrätty 58 vuotiaita panssarivaunuasentajia. Sekä maavoimien sotaharjoituksiin merivoimien reserviläisiä. Nyt tuntuu että kaikki kynnelle kykenevä porukka halutaan saattaa ajantasalle maavoimien toimissa.

    Normaalistihan 50 vuotta on ollut rajana nostoväkeen, mutta nyt kelpaavat kutsuntoihin ihan tavalliset rivimiehet. Joko jotain sellaista on tullossa mistä ei hiiskuta. Tai sitten uusi ruotuväki on niin laiskaa etteivät kapiaiset saa niihin ryhtiä tekemälläkään.

    Kumpiko on oikein? Pitääkö alkaa varustautumaan vuoden purkkimuonalla ja vitamiinitableteilla sekä pesu- ja hygieniatarvikkeilla?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.