Poliisihallitus kilpailuttaa automaattisen liikennevalvontalaitteiston hankinnan

Poliisihallitus julkaisee kesäkuussa hankintailmoituksen kilpailuttaakseen vuoden 2017 aikana automaattisen liikennevalvontalaitteiston hankinnan. Kilpailutus sisältää kiinteisiin valvontapisteisiin sijoitettavan automaattivalvontalaitteiston sekä laitekotelot tarvikkeineen ja varaosineen, autoihin asennettavan automaattivalvontalaitteiston tarvikkeineen ja varaosineen sekä huolto- ja korjauspalvelut laitteistojen osalta.

Hankintasopimuksen arvo viiden vuoden sopimuskaudelle (sis. kahden vuoden optiovuodet) on noin 6 – 8 miljoonaa euroa ja se sisältää myös Liikenneviraston sopimuskauden aikaisia hankintoja. Koko sopimuskauden aikana automaattivalvontalaitteistoja tullaan hankkimaan arviolta 150 kappaletta.

Sopimuskausi on määrä alkaa alkuvuodesta 2018.

Nopeuden mittaustekniikka vaihtuu

Automaattivalvontalaitteistoilla valvotaan ajoneuvojen nopeuksia ja liikennevaloissa punaisia päin ajamista. Nopeuden mittaustekniikka vaihtuu, kun luovutaan tien pintaan sahattavista induktiosilmukoista. Mittaustekniikka voi perustua joko laservaloon tai olla kehittyneempää tutkatekniikkaa.

Nykyisiä automaattivalvontalaitteistoja käytetään niiden elinkaaren loppuun asti.

Tavoitteena parhaat tekniset ja toiminnalliset ratkaisut

Tarjouskilpailu toteutetaan neuvottelumenettelynä, jolla etsitään voimassa olevat säädökset ja käytettävät resurssit huomioiden parhaat tekniset ja toiminnalliset ratkaisut poliisin tarpeisiin.

Neuvottelumenettelyssä hankintayksikkö julkaisee hankinnasta hankintailmoituksen, johon kaikki halukkaat tarjoajat voivat jättää osallistumispyynnön. Hankintayksikkö neuvottelee hankintasopimuksen ehdoista neuvotteluun valitsemiensa tarjoajien kanssa saavuttaakseen parhaan ratkaisun hankintayksikön tarpeet huomioiden.

Tarjousten vertailuperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, joka on hankintayksikön kannalta hinta-laatusuhteeltaan paras.

Lähde: Poliisihallitus

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.