Törkeä huumausainerikos ja raakaa väkivaltaa huumevelkojen perinnässä Lappeenrannassa

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on tutkinut vuoden 2016 marraskuusta lähtien törkeää huumausainerikosta, johon liittyen lappeenrantalaisen 36-vuotiaan miehen epäillään hankkineen Lahdesta 24-vuotiaalta naiselta yli 100 g amfetamiinia ja pari pienempää huume-erää.

Lappeenrantalaismiehen epäillään edelleen myyneen hankkimiaan huumeita huumausaineiden käyttäjille Lappeenrannassa. Lappeenrantalaismies velkaantui käymäänsä huumausainekauppaan liittyen ja kuluvan vuoden huhtikuussa neljän hengen seurue matkusti Lahdesta Lappeenrantaan perimään velkoja. Seurueeseen kuuluivat 24- ja 23-vuotiaat lahtelaisnaiset sekä 39- ja 20-vuotiaat lahtelaismiehet. Esitutkinnassa selvisi, että 39-vuotias mies kuuluu Bad Union -jengiin, joka on United Brotherhood -jengin alajengi.

Lappeenrannassa velkoja perittiin ensin 36-vuotiaalta lappeenrantalaismieheltä, joka oli hankkinut huumausaineet marraskuussa. Perimistä tehostettiin lyömällä häntä nyrkillä kasvoihin. Mieheltä anastettiin rahaa ja hänen asunnostaan muuta omaisuutta.

Tämän jälkeen velkoja perittiin 31-vuotiaalta lappeenrantalaismieheltä. Polkupyörällä liikkunutta miestä pahoinpideltiin kahteen otteeseen; ensin ulkona nyrkillä lyöden minkä seurauksena hän kertomansa mukaan putosi pyörän päältä ja sen jälkeen miestä ”mätkittiin” hänen asunnossaan erilaisilla astaloilla ja välineillä. Miehen kertoman mukaan perintäseurueeseen kuulunut nainen yritti lyödä häntä myös puukolla. Mieheltä anastettiin tilanteessa matkapuhelin ja nuntsa-kepit, joilla häntä lyötiin päähän.

Velkojen perijät tunkeutuivat hetkeä myöhemmin toiseen asuntoon, jossa asui lappeenrantalaispariskunta, 23-vuotias mies ja 19-vuotias nainen. Asunnon ulko-ovi hajosi sisään tunkeutumisen yhteydessä. Tunkeutujat heittelivät siellä olleita tavaroita ja kaatoivat asunnossa olleen television, joka meni rikki. Asunnosta anastettiin käteistä rahaa sisältänyt rahapussi. Tunkeutujat löivät asunnossa vieraana ollutta 37-vuotiasta lappeenrantalaista miestä nyrkillä kasvoihin. Perintää suorittanut nainen löi asunnossa vieraana ollutta 21-miestä nenään niin, että nenä kääntyi vinoon. Velkojen perimistä suorittanut 39-vuotias mies väänsi nenän suoraksi. Nenään lyödyn miehen 18-vuotias naisystävä oli myös vieraana asunnossa, mutta siirtyi asunnosta naapurissa olevaan omaan asuntoonsa.

Väkivalta jatkui viereisessä 18-vuotiaan asunnossa. Perintäreissulla olleet naiset pahoinpitelivät 18-vuotiasta naista nyrkeillä lyömällä ja naisen kaatumisen jälkeen häntä potkittiin päähän. Naiselta hävisi tilanteessa kaulakoru. 18-vuotiaan asuntoon siirtyi myös naapuriasunnossa väkivallan kohteena ollut naisen 21-vuotias miesystävä, jota oli aikaisemmin lyöty nyrkillä nenään. Velkoja perineet naiset löivät 21-vuotiasta miestä muovipullolla päähän ja potkivat häntä jalkoihin. Paikalle melun vuoksi hälytetty poliisipartio rauhoitti tilanteen.

Lappeenrantalainen 36-vuotias mies ja perimiseen osallistunut lahtelaisporukka vangittiin tutkintavankeuteen touko-kesäkuun aikana. Lappeenrantalaismies on tällä hetkellä matkustuskiellossa. Tekoja on tutkittu rikosnimikkeillä törkeä huumausainerikos, törkeä ryöstö, kaksi ryöstöä ja ryöstön yritys. Rikoskokonaisuus siirtyy tänään syyteharkintaan.

Rikoskomisario Ari Järveläinen pohtii: – Edellä kuvatut huumausainevelkojen väkivaltaiset perintätoimet ja velkasummien mielivaltaiset korkojen kasvut ovat varsin tavallisia huumausainekaupassa. Väkivaltainen perintä luo perintätoimien kohteina oleville paineen rahan hankkimiseksi keinolla millä hyvänsä. Tyypillistä velkaantuneiden rahanhankkimiskeinoja ovat esimerkiksi helposti rahaksi muutettavan omaisuuden anastamiset (kuten kännykät, polkupyörät, tietokoneet), kioski- tai myymäläryöstöt, käsilaukkujen sieppaamiset, nettipetokset, lähisukulaisilta kerjäämiset tai jopa seksipalvelujen myyminen. Huumausainerikollisuus näkyy tavallisten veronmaksajien arjessa huumausaineiden myyjien asumiseen liittyvien metelöinti- ja levottomuushaittojen lisäksi välillisesti muuna rikollisuutena.”

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Törkeä huumausainerikos ja raakaa väkivaltaa huumevelkojen perinnässä Lappeenrannassa

 • 19.6.2017 at 13:21
  Permalink

  Mikä tuota Lahte oikein vaivaa että sielä on tämänkaltaista rikollisuutta melkein enemmän kuin Hesingissä ja Forssassa.

  Reply
 • 19.6.2017 at 13:58
  Permalink

  Se on niin paljon tyylikkäämpää kun Pankki tekee koronkiskontaa. Paikalle tuleekin ”jengiläisten” sijaan Suomen suurin jengi, eli Poliisi. Ihan sama kaava, keinot on vaan paljon tehokkaammat. Eikä Poliisi edes itse tajua olevansa maailman isoimman rikollisjengin käsikassara ja väkivaltaosasto joka hoitaa likaisen työn ja rankaisee ihmisiä siitä että ovat köyhiä. ”Jengiläiset” jättää sentään talon useimmiten velalliselle, pankki vie senkin.

  Ihan yksi lysti kuka päättää lait tai ketä äänestetään, paljon oleellisempaa on ymmärtää kuka omistaa velan ja laskee äänet.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.