Vegaaniruokavalio tappoi vauvan – vanhemmille tuomio

11
Mainos
Belgialainen tuomari on antanut  kuuden kuukauden ehdollisen tuomion vauvan vanhemmille.

Vauva oli kuollessaan seitsemänkuukauden ikäinen ja painoi yli 3 kiloa normaali seitsenkuista vähemmän. Vauvan paino oli kuolin hetkellä 4 kiloa. Kuolinsyyksi todettiin vegaaniruokavalio, mistä vanhemmat eivät olleet joustaneet.

Vanhemmat uskoivat Lucaksen kärsivän gluteeni- ja maitoallergiasta ja juottivat vauvalleen esimerkiksi quinoa-, riisi- ja tattarimaitoa. Pariskunta omisti luontaistuotemyymälän Beverenissä lähellä Antwerpeniä.

Vauvan sisäelimet olivat kutistuneet puoleen, verrattuna normaalipainoiseen samanikäiseen vauvaan.

Kirjoitimme aiheesta aikaisemmin:

Gluteenittomalla ruokavaliolla pidetty vauva kuoli Belgiassa – Vanhemmat oikeuteen

 

Mainos

11 KOMMENTIT

 1. Veganismi yms. pitäisi luokitella mielisairaudeksi. Tämän jälkeen lapsi voidaankin ottaa huostaan ja sijoittaa johonkin turvallisempaan ympäristöön, kauas pois henkisesti epävakaiden vanhempien vaikutuspiiristä.

 2. Tätä veganismin PAKKOVALTAA Vihreät ajavat kouluihin ja päiväkoteihin. Pohtivat puoluekokouksessa, voitaisiinko proteiinit korvata hyönteisillä ja toukilla, mutta päätyivät siihen, että hyönteiset ovat kuulemma kognitiivisesti liian kyvykkäitä, jotta niitä voisi eettisesti syödä!!!

 3. Kaikki kohtuuttomuus on älytöntä. Kaiketi lapsikin voi ahmia hyttysiä ja heiniä kuolematta jos vanhemmat antavat riittävästi muuta ravintoa jotta elämä voi jatkua. Karmeaa, vastuutonta pelleilyä lasten elämällä!

 4. Molemmat vanhemmat pitäisi sterilisoida ja kieltää myös luonnollisesti adobtio sisällyttäen jatkuvat seurannan, etteivät hanki vierasta lasta salaa.
  Vankeustuomio molemmille, mutta sehän on jossain toisella planeetalla. Ei Belgiassa eikä muuallakaan Lännessä.

 5. Eikö vanhemmilla ole mitään päässä? Jos kerran äidinmaito olisi edes hiukankin vaarallista (vegaaniäidin maidosta en tiedä) niin ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon jo ajat sitten. Äidinmaito on sitä rasvaista maitoa jota lapsi tarvitsee kasvaakseen ja kehittyäkseen. Samall kun lapsi juo maitoa, sulavat äidin rasvakertymät ja keho palautuu. Lapsen aivot saavat tarvittavaa rakennusainetta ja kaikki voittavat.

  Miten tyhmiä ihmiset ovat?

 6. Voi luoja. tässä se ollut mistään muusta kyse kuin siitä että vanhemmat eivät olleet perehtyneet mitä lapselle syöttää! on aivan typerä lähtee sanomaan että lapsi kuoli vegaanisen ruokavalion takia kun sse on todistetusti paras ruokavalio ihmisille! entä ne ihmiset jotka syöttää pekonia eli karsinogeeneja niiden lapsilleen?! se vasta on huonoa vanhemmuutta! 15:stä kuolintaudista 14 on tieteellisesti linkitetty kuolintauteihn ja ainut tapa miten ihmiset voi saada ateroskleroosin, on kolesterolista mikä me saadaan eläintuotteesta! vai että vihannekset ja juurekset aiheuttavat sydänkohtauksia? voi luoja sentään. suosittelen katsomaan netflixistä What the Health dokumentin niin eikön ala vintillä valo palaa…

  • Mun kännykällä on oma elämä. Mitä mun piti kirjoittaa oli se että 15 kuolintaudista, 14 on tieteellisesti linkitetty suoraan eläintuotteisiin.

  • Keksitkö parempaa kuolinsyytä? Vauvan ruoansulatus ei pysty irroittamaan kasviproteiinista energiaa ja vauva kuolee aliravitsemukseen.

   Jos itse pysyt hengissä quinoalla, astu vauvan asemaan ja kokeile kuinka pitkään henkesi pihisee jos syöt samaa ruokaa kuin lehmät.

 7. Kyllä 7 kk:n ikäinen vauva on yleensä ”vegaaniruokavaliolla” muutenkin jos mennään esim. Suomen ravitsemussuositusten mukaan, joilloin täysimetetään ekat 6 kk ja sitten aletaan maistelemaan soseita tai sormiruokaa, jotka on alkuun juureksia tai hedelmiä. Eli ei mikään vegaaniruoka tätä vauvaa ole tappanut. Sen sijaan jos vauva ei ole saanut äidinmaitoa tai ravitsevaa korviketta, niin tuollaiset jutun mukaiset maidot eivät korvaa ravintoa noin pienellä lapsella.

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.