Pantetti ja rekisterihallitus: Perussuomalaisten tukisäätiön sääntömuutokselle ei syitä

0

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän jakautuminen ja eronneiden kansanedustajien aie perustaa kokonaan uusi puolue asettaa Perussuomalaisten tukisäätiön uuteen tilanteeseen: Ketä säätiö rahoittaa jatkossa.Suomen Uutiset haastatteli Patentti ja rekisterihallituksen tiimiesimies Jouko Koittoa, joka selvitti säätiölain tarkoitusta, ja PRH:ssa noudatettuja käytäntöjä:

  • Säätiö voi muuttaa tarkoituspykäläänsä, tässä tapauksessa avustamisen kohdetta, kahdella edellytyksellä:
  • Säätiön hallituksen tulee hyväksyä muutos säännöissä määritellyllä määräenemmistöllä.
  • Voimassaolevan avustuskohteen rahoittaminen on muuttunut mahdottomaksi tai tuloksettomaksi, esm. tilanteessa jossa avustuskohde on lakannut olemasta.
  • Tällöin säätiö voidaan purkaa tai sen sääntöjä muuttaa.

Tiimiesimies Koitto ei pitänyt tukisääntöjen mahdollisen sääntömuutoksen käsittelyä PRH:ssa kovin suotuisana, koska sääntöjen mukainen avustuskohde on yhä olemassa ja jatkaa samaa toimintaa, kuin säätiön nykyisiä sääntöjä hyväksyttäessä.

Puolueiden tukisäätiöt ovat tapa hallinnoida puolueille tulevia lahjoituksia, testamentteja ym. tuloja. Avustettava puolue saattaa myös nimittää säätiönsä hallituksen. Perussuomalaisten tukisäätiössä hallitus täydentää itse itsensä.

Säätiölaki ja PRH pyrkivät turvaamaan lahjoittajien yms. tahdon toteutumisen valvomalla, että säätiöstä ulos maksettavat suoritukset suunnataan sääntöjen mukaisesti. Puolueen tukisäätiön muuttaminen avustamaan aivan eri puoluetta on kaukana lain hengestä ja tähän asti noudatetusta käytännöstä.

Asiasta uutisoi Suomen Uutiset 22.06.2017.Uutisen kommentointi TÄÄLLÄ

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.