Jussi Halla-aho: Maahanmuuton kustannukset 2 miljardia euroa ja 3 ihmishenkeä

18

Jussi Halla-Aho on ottanut kantaa terrorismiin johtaneeseen siirtolaispolitiikkaan Facebook-sivuillaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja huomauttaa tapettujen, raiskattujen ja ryöstettyjen lisäksi lähes 2 miljardin, 2 000 miljoonan, (2 000 000 000) euron suorista taloudellisista menetyksistä.


Maahanmuuttovyöry vuonna 2015 olisi ollut pysäytettävissä, ja jälkihoitokin olisi voitu tehdä tehokkaasti. Koska mitään ei tehty, kaksi ihmistä kuoli perjantaina Turussa ja yksi Kajaanissa syksyllä 2016. Huomattavasti useampi on tullut pahoinpidellyksi, raiskatuksi, ahdistelluksi tai ryöstetyksi.

Vastaanottokustannuksiin upposi vuonna 2015 125 miljoonaa euroa, vuonna 2016 530 miljoonaa. Tämän vuoden talousarviossa niihin on varattu 225 miljoonaa, ja ensi vuonna saman verran.

Nämä ovat pelkkiä vastaanottokustannuksia. Valtio maksoi kunnille kotouttamiskorvauksia vuonna 2015 97 miljoonaa euroa ja vuonna 2016 132 miljoonaa. Sekä tämän että ensi vuoden talousarviossa kotouttamiseen on varattu 232 miljoonaa.

Suorat ja välittömät kustannukset vuosilta 2015-2018 ovat siis 1,8 miljardia euroa. Päälle tulee tietysti vielä lasku esimerkiksi oikeuslaitoksen kuormittumisesta. Nämä olisivat isoja rahoja, jos puhuttaisiin mistä tahansa muusta kuin maahanmuutosta. Kun puhutaan maahanmuutosta, silmääkään ei räpsäytetä.

Hallitus ei ole rikosoikeudellisessa tai korvausvastuussa tekemisistään tai tekemättä jättämisistään, mutta poliittinen vastuu sille kai kuuluu. Miten hallitus osoittaa poliittisen vastuun kantamista? Olemalla järkyttynyt? Sanomalla kansalaisille, että malttia, ei saa antaa vihalle ja pelolle valtaa?

Lähde: FB


18 KOMMENTIT

 1. Valitettavasti Halla-Ahokin tullaan hyvin todennäköisesti pelottelemaan hiljaiseksi. Tulette näkemään kun ette enää tätäkään miestä ja tämän hetkisiä viestejä ja puheitaan tunnista.

  Muutoksen avaimet ovat kansalaisilla. Jos sen vain lukuisastu ymmärtäisivät ja heräisivät viihdetulva-harhastaan!

  • En usko moiseen. Halla-ahon takana on niin sekopäistä porukkaa, että jos hänelle jotakin tapahtuu, niin piru on irti.

  • Meillä on pelkästään takavuosilta valtava määrä tuottamattomia maahanmuuttajia, joita ei lasketa mukaan maahanmuuttokustannusten arvioon. Pienistä (tässä tapauksessa suurista) puroista koostuu veronmaksille kestämätön määrämaksettavaa. Valtion ja kuntien budjettimomenteille kätketään satojen miljoonien piilomenot, hautaamalla ne sinne normaalien, omaa yhteiskuntaa hyödyttävien menojen joukkoon. Maahan on kutsuttu kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia, joiden ei edes oleteta koskaan haluavan työllistyä. Melkoista kiemurtelua esiintyi eduskunnassa kun Teuvo Hakkarainen kysyi, koska maahanmuuton todelliset kustannukset julkistetaan? Luulenpa, että neljä miljardia on se iso paukku, jota nyt piilotellaan korvat punaisina,

 2. Siis 2 miljardia per vuosi, vai mitä tuossa nyt sanotaan? Pelkkien uusien asuntojen rakentamiseen maahantulevan väen takia pk-seudulle ja muihin isoihin kaupunkeihin palaa jo rutkasti rahaa. n.100 tonnia/kämppä, menee se sitten kantasuomalaiselle tai matulle -jonka vuokran maksaa yleensä pysyvästi KELA.

 3. Niin siis VOK-businekseen on laitettu vajaa miljardi ja monet päättäjät istuvat VOK:kien hallituksissa, joita pyörittä osin myös SPR. Eli verorahoja liki miljardi kansanedustajien,ministereiden ja SPR:än taskuun, voiko joku selittää miten tuo eroaa kavalluksesta?

 4. Eipä se mitään ilmaista ole näiden ryöstöistä, pahoinpitelyistä ja raiskauksista hengissä selvinneiden sairaala-, terapia ym hoidotkaan. Verovaroja niihin menee ja myös uhrien omat rahat.

 5. Hurjaa järjettömyyttä tuo rahan tuhlaus tyhjään. Mitään hyötyä noista mamuista ja matuista ei ole ollut eikä tule olemaan. Koska somalit palautetaan? Irakilaiset ja muut? Sota on jo ohi eikä turvapaikalle ole ollut enää mitään tarvetta. Rahanjako poikki nyt nopeasti. Ei Suomi ole maailman sosiaalitoimisto eikä ilmaisten lomien järjestäjä.

 6. Maahanmuuttoa ja pakolaisuutta ei ole tarkoituksella käsitelty erikseen. Näin meille paperittomina saapuvat henkilöt voivat esittää olevansa pakolaisia, vaikka todellisuudessa ovat vailla työ/juhla/oleskelupaikkaa. Aiheetta tänne tulevat kuormittavat oikeusjärjestelmästä alkaen koko maan systeemejä (sosiaaliturva, asuntojonot, terveydenhuolto yms) ja aiheuttavat valtavasti hallaa maalle ja varsinkin niille, jotka oikeasti olisivat sen turvapaikan tarvinneet. Oikeat turvapaikan tarvitsisjat ovat vielä ihan jossain muualla ja eivät koskaan saavu tänne asti.

 7. Äänestän Mestari Halla-Ahoa joka vaalissa.Onneksi meillä on yksi järkevä ja asiallinen ihminen Suomessa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.