”Valoa tunnelin päässä” – Prikaati 48 pysäyttää pakolaiset

2

Viime viikon aikana Italiassa kiinnitettiin huomiota yllättävään seikkaan: äkilliseen romahdukseen Libyasta Italiaan Välimeren yli saapuneiden pakolaisten lukumäärässä. Italian sisäministeri Marco Minniti kommentoi tätä sanoen ”Näen valoa tunnelin päässä!”

Romahdus on todella huomattava – tämän vuoden elokuussa pakolaisia on saapunut yli puolet vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, vaikkakin heinä- ja elokuu ovat parasta aikaa Välimeren ylittämiseen suotuisten purjehdusolosuhteiden tähden.
MOAS:in  (Migrant Offshore Aid Station) pelastusaluksen miehistö kertoi olleensa ällistyneitä pakolaisalusten vähäisen määrän vuoksi meren ollessa peilityyni.

Mistä yllättävä romahdus johtuu? Reuters:in anonyymeinä pysyttelevien tietolähteiden mukaan romahduksen on aikaansaanut uusi aseistetettu ryhmä, joka toimii tärkeässä pakolaisten salakuljetuskaupungissa Sabrathassa, Tripolista länteen. Ryhmään kuuluu useita satoja henkilöitä, ja se muodostuu siviileistä, poliiseista ja sotilaista.
Erään tietolähteen mukaan ryhmää kutsutaan nimellä Prikaati 48.

Aseistettu ryhmä estää pakolaisveneiden lähdön merelle tai pakottaa jo lähteneet veneet kääntymään ympäri.  Joissain tapauksissa pakolaisia on napattu jo heidän ollessaan matkalla Sabrathaan. Prikaati 48 on perustanut oman leirin kiinniottamiaan pakolaisia varten. Eräs tietolähde oli luovuttanut Reutersille valokuvan leiriltä, jossa useita satoja pakolaisia istuu hiekalla suuren muurin edessä. Tietolähteet eivät mainitse mitä ryhmän kiinniottamille pakolaisille tehdään.

Lähde: Reuters

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2 KOMMENTIT

  1. ”Valoa tunnelin päässä”… Toivottavasti se tarkoittaa näille asyyliloton pelaajille junaa.

  2. Ehkä on prikaati ja hyvä niin. Mutta iso siivu lähti myös kun rikolliset ihmissalakuljettajajärjestöt kuten lääkärit ilman aivoja pidtettiin kuriin.

    Taidan tästä lähtien hypätä ilmaan aina kun näen lääkärin ilman aivoja.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.